Huur een vakantiehuis in Lyngby, Thy - Boek hier

Vakantiehuizen in Lyngby, Thy, Noordwest Jutland, Denemarken van verhuring

De vakantiehuizen van Lyngby, Thy liggen midden in het Nationalpark Thy, vlak bij de hoge duinen van de Noordzee. Je bent er omgeven door een uitgestrekt, ongerept natuurgebied, dat heerlijk is om in te wandelen. Geniet van de rust in je vakantiehuis en de stille omgeving, of maak een uitstapje naar de vakantieplaatsen en bezienswaardigheden in de buurt.

 

Gastenbeoordelingen van Lyngby, Thy

 
 

17 gasten hebben Lyngby, Thy een gemiddelde beoordeling van 4,88 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

De vakantiehuizen in Lyngby, Thy hebben een unieke ligging. Geniet van een rustige vakantie midden in de prachtige natuur en vlak bij het badstrand van de Noordzee. De vakantiehuizen liggen in een beschermd en ongerept bos-, heide- en duingebied met een rijke fauna. Het voormalige vissersplaatsje ligt direct achter de hoge Noordzeeduinen en bestaat uit ca. 30 huizen en een reddingsstation uit 1882. In Svankær, iets ten zuidoosten van Lyngby, Thy, kunt u een beeldentuin en een bonbonmuseum bezoeken. Ten noorden van Lyngby ligt een voormalige kustbatterij uit de Tweede Wereldoorlog. Een paar kilometer naar het noorden kunt u ook een bezoek brengen aan het idyllische vissersplaatsje Stenbjerg. En in zuidelijke richting ligt de Lodbjerg Fyr, een vuurtoren die fraai uitzicht biedt op de Noordzee en de ongerepte natuur van Thy. Aangezien Lyngby, Thy midden in de natuur ligt, moet u voor boodschappen naar het 8 km verderop gelegen Stenbjerg.

 
Uitzicht vanaf de hoge duinen op het strand van Lyngby, Thy Uitzicht op het brede zandstrand aan de Noordzee bij Lyngby, Thy Uitnodigend zwemwater bij het strand van het vakantiepark Lyngby, Thy Vakantiehuis in de prachtige natuur achter de kust van Lyngby, Thy
 

Strande

Lyngby heeft een heerlijk, breed zandstrand met hoge duinen. Op een mooie zomerdag is dit strand heel uitnodigend, en op een stormachtige dag in het najaar vaak wat ruiger, maar het is altijd heerlijk om er een strandwandeling te maken. Dankzij de wind vanaf de Noordzee kunt u hier uitstekend surfen en vliegeren.

Natuur

De huizen in Lyngby, Thy worden omringd door de Lyngby Hede, een prachtig, beschermd natuurgebied met heide, duinen en bos. Het gebied kent ook een rijke fauna, en tijdens een wandeling kunt u onder andere edelherten, reeën en kraanvogels zien. Met het oog op de broedtijd van de kraanvogels is het gebied ten oosten van de Redningsvejen van 1 april tot 15 juli gesloten voor publiek.
De natuur in het Nationalpark Thy is ongerept, wild en adembenemend mooi. U ruikt hier niet alleen de zee, maar ook naaldbomen en wilde kruiden.

Activiteiten

In het prachtige Nationalpark Thy kunt u uitstekend wandelen en fietsen. Volg bijv. de Vestkyststien, een 80 km lang wandel- en fietspad tussen Bulbjerg en Agger. Op het strand van de Noordzee kunt u heerlijk zwemmen en allerlei andere strandactiviteiten doen, zoals balspelen, vliegeren en watersport. Als u graag wilt leren surfen, kunt u terecht bij Cold Hawaii in Klitmøller, slechts 27 km ten noorden van Lyngby, Thy. In dit surfparadijs kunt u een surfcursus volgen of op eigen houtje gaan wave-, wind-, kite- of stand up paddle-surfen.
Sportvissers kunnen hun geluk beproeven aan de kust of in een van de Put and Take-vismeren in de omgeving. Of maak een zeevistocht vanuit Hanstholm.
Golfers kunnen bij de Nordvestjysk Golfklub achter Klitmøller een echte Noordzeebaan uitproberen, die meteen ook een van de meest uitdagende golfbanen van Denemarken is (29 km).

Bezienswaardigheden

e Skulpturhaven Thy in Svankjær is ingericht in en rond een oude school uit 1817. De beeldentuin is het hele jaar door geopend, de tentoonstellingen binnen alleen als de eigenaars thuis zijn. Het Bonbonmuseum, ook in Svankjær, bevat een snoepfabriek, kaarsenmakerij en minizagerij (5 km).
Iets ten noorden van Lyngby, Thy ligt een kustbatterij met bunkers en kanonopstellingen uit de Tweede Wereldoorlog.
De Lodbjerg Fyr ligt tussen Lyngby en Agger. Deze 35 meter hoge, granieten vuurtoren uit 1883 ligt midden in een groot heide- en bosgebied, en vanaf de top heeft u fraai uitzicht over de Noordzee, de duinen, de heide en de bossen. Vanaf de vuurtoren voert een gemarkeerd pad naar de hoge duin Penbjerg, en ten oosten van dit pad liggen 9 grafheuvels uit de bronstijd, die echter niet gemakkelijk te zien zijn. 
Bezoek de idyllische Stenbjerg Landingsplads en geniet van de sfeer rond deze beschermde aanlegplaats, de witte vissershuisjes en het reddingsstation (8 km).

Dagje uit

Geniet van de sfeer in de vakantieplaats Nr. Vorupør, bekijk de viskotters op het strand, loop de lange pier op en neem een duik in het omheinde zeezwembad. Hier kunt u ook een bezoek brengen aan het Nordsøakvariet en het Vorupør Museum (15 km naar het noorden).
In Agger, 19 km naar het zuiden, kunt u in de mooie, gerestaureerde zwarte vissershuisjes een tentoonstelling over kustbeveiliging zien. Ontdek ook hoe een vissersfamilie hier 200 jaar geleden leefde in een oud vissershuis.
In het Limfjordscentret in Doverodde kunt u een 150 jaar oude en uitstekend bewaard gebleven kruidenierszaak bezoeken en meer te weten komen over hoe men vroeger leefde (28 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Lyngby, Thy

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Lyngby, Thy Vakantiehuis, Lyngby, Thy

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   6000 m tot water

    
   1 week van EUR 507,-
    
  •  

   Lyngby, Thy Vakantiehuis, Lyngby, Thy

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 2   •   1200 m tot water

    
   1 week van EUR 426,-
    
  •  

   Lyngby, Thy Vakantiehuis, Lyngby, Thy

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   800 m tot water

    
   1 week van EUR 307,-
    
  •  

   Lyngby, Thy Vakantiehuis, Lyngby, Thy

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   1100 m tot water

    
   1 week van EUR 304,-