Vakantie in Skagen

Er zijn heel veel goede redenen om een vakantiehuis in Skagen te huren. Laat u betoveren door de bijzondere sfeer en de unieke natuur van dit gebied. Bij Skagen vindt u grote heidevelden, natuurparken, duinen en heel veel zandstranden. Of boek een vakantie in het stadje Skagen zelf, waar u op loopafstand zit van gezellige cafés en restaurants.

Skagen is al jarenlang een van de populairste vakantiebestemmingen onder de Denen, en elke zomer krijgt het stadje er een paar duizend tijdelijke inwoners bij. Skagen bruist in de zomer van de gezelligheid en activiteiten, maar is ook in de winter een aantrekkelijke bestemming voor een vakantie in een vakantiehuis of -appartement.

Vanuit Skagen bent u zo bij de natuurgebieden en bezienswaardigheden in de rest van Noord-Jutland. Maak bijv. uitstapjes naar het pretpark Fårup Sommerland, het Nordsø Oceanarium, landhuizen en kastelen of bezoek de gezellige badplaatsjes Blokhus, Løkken en Lønstrup aan de Noordzee.

Gastenbeoordelingen van Skagen:
 
 
486 gasten hebben Skagen een gemiddelde beoordeling van 4,63 van de 5 sterren gegeven.

Vakantiehuizen en -appartementen in Skagen

In een vakantiehuis in de natuur van Skagen kunt u genieten van de rust en stilte en ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. De zee en het strand liggen op korte loopafstand, en u komt helemaal tot uzelf terwijl u ontspannen op het terras van uw vakantiehuis zit. Een vakantiehuis in Skagen is het ideale uitgangspunt om te voet of op de fiets de natuur te verkennen. De vele wandel- en fietspaden in dit gebied leiden u langs de mooiste plekjes. Maak uitstapjes naar het stadje Skagen, bijv. om de fantastische werken van de Skagen-schilders in Skagens Museum te bekijken, of naar de Begraven Kerk of Grenen.

Tijdens uw vakantie in Skagen zit u vlak bij de Noordzee en het Kattegat. Ontdek de wilde golven van de Noordzee en de ruige natuur die door weer en wind is gevormd. Als u kinderen meeneemt op vakantie, kunt u het beste naar de rustige, kindvriendelijke stranden aan de oostkust. Daar zijn de golven lager en is het water ondieper, zodat de kleintjes veilig in de branding kunnen spelen.

Het Deense weer kan soms een beetje tegenzitten, dus we kunnen u geen zonnig strandweer garanderen. Maar als u een luxe vakantiehuis met een zwembad huurt, kunt u altijd een duik nemen, ook als het buiten regent. Gezinnen zullen veel plezier beleven aan een vakantiewoning met een eigen zwembad, waar de kinderen zich urenlang kunnen vermaken. Een vakantiehuis met een zwembad hoeft geen onbetaalbare luxe te zijn. Huur bijv. samen met vrienden of familie een luxe vakantiehuis om de kosten te delen, of zoek een luxe vakantiehuis met een Last Minute-korting.

Als u een huis huurt in Skagen, zit u midden in een pittoreske omgeving

Een beetje luxe in de vakantie is fijn, en een vakantiehuis met een zwembad of bubbelbad geeft net dat beetje extra wellness en zelfverwennerij die u in de vakantie nodig heeft. Dat is vooral heerlijk in het najaar en in de winter. U geniet dan optimaal van de luxe van een warm bubbelbad, terwijl de regen tegen de ramen slaat, of van een verfrissende ochtendduik in het warme zwembad, terwijl het landschap buiten wit is van de rijp.

Als u van drukte en gezelligheid houdt en graag dicht bij restaurants, winkels en musea zit, kunt u een vakantiehuis of -appartement huren in het stadje Skagen zelf. Huur een vakantieappartement in het centrum van Skagen en proef de gezellige sfeer van dichtbij. Of huur een van de karakteristieke, gele Skagen-huizen met rood pannendak, waar u de beschikking heeft over een eigen tuin. In Skagen vindt u de ideale vakantiewoning die aansluit op uw vakantiewensen.

Vakantiesfeer en avontuur in Skagen

Maak tijdens uw verblijf in een vakantiehuis in Skagen een culturele en culinaire ontdekkingsreis en bezoek allerlei galerieën en musea in de stad of geniet van een portie verse vis en schaaldieren in de haven.

Als u van muziek en gezelligheid houdt, huur dan een vakantiehuis of -appartement tijdens het Skagen Festival, dan hoeft u niets te missen. Gedurende de dagen van het Skagen Festival is het stadje dankzij de vele activiteiten en evenementen extra aantrekkelijk. De restaurants en cafés leggen hun gasten in de watten en zorgen voor een uitstekend aanbod en culinaire verwennerij.

Grenen ten noorden van Skagen is een populaire bestemming

In Skagens Museum kunt u de indrukwekkende werken van de Skagen-schilders bekijken. Hun schilderijen blijven het publiek boeien en fascineren. U ziet niet alleen kunst van wereldniveau, maar krijgt ook een indruk van het leven in Skagen aan het einde van de 19e eeuw.

Even ten noorden van Skagen kunt u iets heel bijzonders beleven; u staat hier niet alleen op het noordelijkste puntje van Denemarken, maar ook met beide benen in twee zeeën tegelijk. Bij Grenen komen het Kattegat en het Skagerrak samen en ziet u de golven tegen elkaar botsen. De indrukwekkende aanblik van de twee zeeën die bij elkaar komen, trekt elk jaar vele bezoekers.

Een andere populaire bestemming is de Begraven Kerk even ten zuiden van het stadje Skagen. Deze kerk dateert uit de 14e eeuw en was in gebruik tot het einde van de 18e eeuw, toen deze langzaam onder de duinen begon te verdwijnen. Op een gegeven moment moest de strijd tegen het zand worden gestaakt. Tegenwoordig ziet u alleen nog de kerktoren uit het zand omhoogsteken. De kerk is een mooi voorbeeld van de natuurkrachten waar men in Noord-Jutland eeuwenlang mee heeft moeten leven.

Gezellige vakantiesfeer bij de oude pakhuizen in de haven van Skagen

Neem uw hond mee naar Skagen

U kunt altijd uw hond meenemen naar Skagen, ongeacht het type vakantiewoning waar u naar op zoek bent. Er is een groot aanbod aan vakantiehuizen en -appartementen waar honden zijn toegestaan. U kunt ook een vakantiewoning met een omheind perceel of terras huren, dan hoeft u uw hond niet steeds vast te binden. Dat is voor zowel de hond als het baasje ideaal.

De stranden, heidevelden en bossen van Skagen nodigen uit tot lange wandelingen met de hond, die het heerlijk zal vinden om eropuit te gaan en een nieuwe omgeving te verkennen. De vele vakantieparken liggen midden in de mooie natuur, waar u uw hond elke dag kunt uitlaten. Als u uw hond tijdens een wandeling graag los wilt laten lopen, kunt u een van de twee hondenbossen in Skagen bezoeken. Het ene hondenbos ligt in het natuurgebied Skagen Klitplantage, vlak bij de parkeerplaats en de kiosk van de Begraven Kerk. Dit hondenbos is omheind en heeft een oppervlakte van ca.10 ha. Het andere hondenbos ligt aan de rand van het stadje Skagen in het bos Byfogedskoven. Dit hondenbos is ook omheind, maar er zijn geen hekken bij de ingangen.

Neem uw hond mee naar Skagen en geniet van de wandelingen in de mooie natuur

 
Categorie
?
Noordwest Jutland, Bunken

 

1 week van EUR 543

 
6 Slaapplaatsen, 3 Slaapkamers

Categorie
?
Noordwest Jutland, Gl. Skagen

 

1 week van EUR 1059

 
7 Slaapplaatsen, 4 Slaapkamers

Categorie
?
Noordwest Jutland, Skagen, Vesterby

 

1 week van EUR 1090

 
11 Slaapplaatsen, 4 Slaapkamers

Categorie
?
Noordwest Jutland, Skagen, Østerby

 

1 week van EUR 735

 
8 Slaapplaatsen, 3 Slaapkamers

Categorie
?
Noordwest Jutland, Bunken

 

1 week van EUR 455

 
8 Slaapplaatsen, 3 Slaapkamers

Categorie
?
Noordwest Jutland, Skiveren

 

1 week van EUR 418

 
8 Slaapplaatsen, 3 Slaapkamers

Categorie
?
Noordwest Jutland, Gl. Skagen

 

1 week van EUR 668

 
7 Slaapplaatsen, 4 Slaapkamers

Categorie
?
Noordwest Jutland, Skagen, Centrum

 

1 week van EUR 722

 
4 Slaapplaatsen, 2 Slaapkamers

Categorie
?
Noordwest Jutland, Skagen, Nordby

 

1 week van EUR 808

 
6 Slaapplaatsen, 3 Slaapkamers

Categorie
?
Noordwest Jutland, Kandestederne

 

1 week van EUR 584

 
6 Slaapplaatsen, 2 Slaapkamers

Toon meer vakantiehuizen