Huur een vakantiehuis in Skiveren - Boek hier

Vakantiehuizen in Skiveren, Noordwest Jutland, Denemarken van verhuring

Skiveren is een beschermd natuurschoon en mooi vakantiegebied gelegen aan de Tannisbocht.

 

Gastenbeoordelingen van Skiveren

 
 

12 gasten hebben Skiveren een gemiddelde beoordeling van 4,67 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Skiveren ligt in een beschermd natuurgebied direct aan de Noordzee en de hoge duinen van de Tannisbocht. De duinen strekken zich van Hirtshals tot Skagen. Hier is het vredig en rustig, er is een heerlijk strand en er is een mooie natuur. In de directe nabijheid zijn er diverse activiteitsmogelijkheden, handelssteden, vakantieplaatsen, bezienswaardigheden en attracties. Net ten noorden van Skiveren liggen de stuifduinen Sandmilen en Råbjerg Mile, en ca. 30 km noordwaarts ligt Skagen met zijn heel eigen en absoluut unieke sfeer.

 
De hoge, groene duinen en het brede zandstrand van Skiveren bij Skagen Vakantiehuizen in het glooiende duinlandschap achter het strand bij Skiveren Zomerse dag met badgasten op het strand van Skiveren Het brede zandstrand van Skiveren bij Skagen
 

Strande

Het fijne brede zandstrand met de hoge, met duingras, bedekte duinen heeft de europese blauwe vlag ten teken van schoon zwemwater. Hier kun je heerlijk zwemmen, zonnebaden, lange wandelingen maken en diverse strand- en watersportactiviteiten beoefenen. Auto's zijn toegestaan op het strand. Vanwege de wind kun je hier bijzonder goed windsurfen en funboardzeilen. Vaak worden er hier 'Wave Performance Surf Cup' wedstrijden gehouden. Wat je zeker ook niet moet missen zijn de prachtige zonsondergangen.

Natuur

Het beschermde natuurgebied dat Skiveren omgeeft is tegelijkertijd bar maar ook indrukwekkend. Net achter het strand med de hoge duinen, liggen de met gras bedekte zeeduinen die langzaam overgaan in een bijzonder natuurschoon gebied met bos en heidegebieden. Råbjerg Mile bij de Kandestederne (21 km) is een van de grootste stuifduinen van Europa. Het stuifduin is ca. 40 m hoog en beweegt zich jaarlijks ca. 15 m naar het noordoosten, zo is er langzaam een miniwoestijn ontstaan van ca. 1 km2. Door het verstuiven van het fijne zand is er een steenvlakte ontstaan, de Råbjerg Stenene. Vanaf het hoogste punt van het stuifduin kun je helemaal tot aan Skagens Gren kijken.

Activiteiten

Windsurfers kunnen zich prima vermaken hier aan het strand van Skiveren, en alle anderen kunnen genieten van hun kleurrijke surfzeilen op de golven van de Noordzee. Vanaf Skiveren kun je een wandel-/fietspad volgen door de mooie Tversted Plantage, langs de meren Tversted Søerne naar het plaatsje Tversted. Hvide Klit Golfklub nabij Bunken, heeft een mooi aangelegde 18-holes golfbaan alsmede een Par 3 Pay & Play baan waar iedereen gebruik van kan maken (14 km). Zowel langs de kust als in de, in het achterland gelegen, beken heb je goede vismogelijkheden. Ook kun je gaan zeevissen aan boord van een viskotter die uitvaart van uit Hirtshals (25 km).

Bezienswaardigheden

Het gebied rond Skiveren wordt bewoond door vele kunstenaars. Breng dan ook zeker eens een bezoekje aan hun ateliers, werkplaatsen en galerieën alwaar zij glasblazen, keramiek, sieraden en schilderijen maken. In Tuen bij Tversted ligt het arendreservaat Ørnereservatet. In de zomerperiode kun je van nabij deze indrukwekkende roofvogels bekijken. Hier leven jachtvalken, zeearenden, koningsarenden etc. (5 km). Het plaatsje Tversted heeft een gezellige landelijke sfeer, oude idyllische huizen en de windmolen Stokmølle. Farm Fun bij Ålbæk is dierenpark en speelland. Hier leven varkens, koeien, schapen, kangoeroes, emoes, pony's, hangbuikzwijnen, konijnen, geiten, cavia's, pauwen en lama's, die je kunt aaien e.d. Ook kun je hier spelen met de leuke maanautootjes, schommelen of springen op de springkussens (13 km).

Dagje uit

De vanwege de zandvlucht, grotendeels onder het stuifzand bedolven kerk 'Den Tilsandede Kirke', waarvan alleen de toren nog zichtbaar is, ligt in een natuurschoon plantagebied (25 km). Nordsømuseet in Hirtshals is beroemd voor het grootste zoutwateraquarium van Europa, het Oceanariet met 4,5 miljoen liter water. Hier leven ca. 60 vissoorten afkomstig uit de Noordzee (26 km). In Hirtshals kunnen jullie ook een bezoekje brengen aan het Bunkermuseet Hirtshals 10. Batteri - een compleet bunkercomplex met een museum over de Tweede Wereldoorlog. Bezoek ook Skagen met de karakteristieke gele huisjes met rode daken, Grenen het noordelijkste puntje, de charmerende haven, de interessante bezienswaardigheden, winkels en eetgelegenheden (31 km). In het pretpark Fårup Sommerland & Aquapark kun je maar liefst 50 attracties proberen, incl. het grootste zwemparadijs en de Falken, de grootste achtbaan van Denemarken. Zodra de entree betaald is, kun je overal gratis gebruik van maken (70 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Skiveren

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Skiveren Vakantiehuis, Skiveren

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   1500 m tot water

    
   1 week van EUR 375,-
    
  •  

   Skiveren Vakantiehuis, Skiveren

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   900 m tot water

    
   1 week van EUR 418,-