Huur een vakantiehuis in Slettestrand - Boek hier

Vakantiehuizen in Slettestrand, Noordwest Jutland, Denemarken van verhuring

De vakantiehuizen van Slettestrand liggen in een fraai duinlandschap met bos, vlak bij de hoge duinen aan de Noordzee. Tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Slettestrand ben je omgeven door een prachtige, unieke natuur, waar je heerlijk in kunt wandelen, fietsen en paardrijden. Bekijk de vissersbootjes bij de aanlegplaats op het strand.

 

Gastenbeoordelingen van Slettestrand

 
 

44 gasten hebben Slettestrand een gemiddelde beoordeling van 4,64 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Sol og Strand gast bezocht het gebiet van
 
08-08-2020 aan 15-08-2020

Zeker de Bulbjerg bezoeken!


Th., Lelystad bezocht het gebiet van
 
19-10-2019 aan 26-10-2019

Sol og Strand is wat moeilijk te benaderen, bijv bij sleutelafgifte, dat maakt het proces van (energie)kostenverrekening erg ondoorzichtig later.


Roeland, Rotterdam bezocht het gebiet van
 
14-09-2019 aan 21-09-2019

If you have time, also visit Løkken, it is a great village.


Erik, Muiderberg bezocht het gebiet van
 
27-07-2019 aan 03-08-2019

Prachtige afwisselende wandelingen vlakbij in het Fosdalen gebied.


 

Omgeving

Slettestrand is een recreatief gebied in één van de mooiste en meest gevarieerde natuurgebieden van Denemarken. Aan het heerlijke strand ligt het oude reddingsstation, en niet ver hiervandaan trekken de vissers nog dagelijks hun boten het strand op na hun tocht op zee. In het plaatsje zelf vind je een kruidenier en diverse eetgelegenheden. Ongeveer 10 km achter de kust ligt Fjerritslev met meerdere inkoopmogelijkheden, eetgelegenheden en bezienswaardigheden. De adembenemend mooie natuur heeft veel kunstenaars aangetrokken die zich hier in de omgeving gevestigd hebben met hun ateliers en galerieën. Voor natuurliefhebbers is Slettestrand de ideale vakantiebestemming. Hier heb je een prima strand, een rustige en natuurschone omgeving en op korte afstand van Slettestrand liggen diverse vakantieplaatsen, handelssteden, golfbanen, vismeren, bezienswaardigheden, attracties en pretparken.

 
Vissersbootjes op het strand van Slettestrand Het krabstandbeeld, het symbool van Slettestrand, voor de vissersbootjes op het strand Badgasten in de golven bij het strand van Slettestrand Duinlandschap met heide achter de kust bij het vakantiegebied Slettestrand
 

Strande

Slettestrand heeft een heerlijk breed zandstrand met ietwat stenen en de europese blauwe vlag ten teken van schoon zwemwater. Het strand wordt afgeschermd door lage duinen en is autovrij. Dit wijdse Noordzeestrand aan de westkust is bijzonder geschikt voor allerlei strand- en watersportactiviteiten. Je kunt hier o.a. uitstekend windsurfen. Dit strand is ook bij de plaatselijke bevolking zeer geliefd.

Natuur

De natuur rond Slettestrand is vol contrasten, heerlijk zandstrand met duinen, glooiend bosterrein, heidelandschappen, weilanden en vredige landbouwakkers. Hier staat rust hoog in het vaandel. Deze prachtige natuur staat garant voor allerlei recreatieve belevenissen. In Svinkløv Plantage bij Slettestrand liggen vele goede wandelpaden. Tijdens een wandeling door de Plantage is de kans groot dat je herten tegenkomt. Door deze plantage loopt een oude duitse betonweg, als je deze volgt dan kom je vanzelf uit bij het 'Sømærket', dat hoog boven de zeespiegel ligt. Hier kun je dan ook genieten van het schitterende uitzicht over de zee en het landschap. De beek Slette Å slingert zich door Svinkløv Plantage. Het dal Fosdalen is groot en glooiend met door het dal een vredig kabbelende beek die uitmondt bij Lien, de oude kustlijn uit de steentijd. Deze oeroude rotshelling is 66 m hoog en loopt van Tranum tot aan Grønne Strand (5 km).

Activiteiten

In deze mooie natuur moet je zeker eens gaan wandelen. De goede, uitgezette, wandelpaden in het gebied tussen Slettestrand, Svinkløv en Grønne Strand leiden je rond door de mooiste natuurgebieden. In de prachtige natuur rond Slettestrand is een 22 km lange mountainbikeroute aangelegd, die waarschijnlijk door een van de beste MTB-terreinen van Denemarken loopt. Windsurfers komen hier ook goed aan hun trekken vanwege de uitstekende windcondities. Vissen kun je direct vanaf het strand of in één van de nabij gelegen Put & Take vismeren, o.a. Gøttrup Fiskepark. Ook kun je gaan zeevissen aan boord van een viskotter die uitvaart vanuit de haven van Hanstholm (57 km). Voor golfers staan de volgende banen ter beschikking: Jammerbugtens Golfklub bij Fjerritslev met een natuurlijk aangelegde 18-holes golfbaan (10 km) of Blokhus Klit Golfklub met zowel een 18-holes en een 9-holes baan (23 km).

Bezienswaardigheden

Dit gebied is rijk aan kunstenaars, in de vele werkplaatsen, ateliers en galerieën kun je keramiek, schilderijen, glaskunst en nog veel meer kunst bewonderen. Het karakteristieke en mooi gerenoveerde Svinkløv Badehotel is schitterend gelegen aan het strand Svinkløv Strand (2 km). Grønne Strand heeft de enigste bewaard gebleven windmolen van Denemarken, die aan alle zijden bedekt is met heide (7 km). Het brouwerij- en streekmuseum Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum is de best bewaard gebleven landbrouwerij van Noord-Europa. De brouwerij ziet er nog zo uit als vroeger met 100 jaar oude brouwketels, gistbad en olietonnen. De Bryggergården, thans ingericht als museum, heeft een malterij en een taphal (10 km). In Fjerritslev ligt ook het Han Herred Naturcenter, hier kom je van alles aan de weet over de natuur en het dierenleven in deze omgeving.

Dagje uit

In de vesting Aggersborg bij Aggersund vind je sporen van maar liefst 48 langhuizen. Bij de ringburcht kun je een tentoonstelling bekijken over de opbouw van de burcht (20 km). Kokkedal Slot bij Brovst is een indrukwekkend slot met 3 zijden en 2 etages. Het slot heeft een interessante geschiedenis (21 km). In de gezellige en populaire vakantieplaats Blokhus vindt je winkeltjes, ijscafé's, restaurants, entertainment en een gezellige sfeer (26 km). De 47 m hoge kalkrots bij Bulbjerg wordt bewoond door zeevogels en is de enigste vogelrots van Denemarken. Vanaf het topje van de kalkrots heb je een mooi panorama uitzicht over de hele Jammerbocht, ook ligt er hier op de top een bunker met een kleine tentoonstelling. In het pretpark Fårup Sommerland & Aquapark kun je maar liefst 50 verschillende attracties proberen, incl. het grootste zwemparadijs en de grootste achtbaan van Denemarken (46 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Slettestrand

Zoek vakantiehuis