Huur een vakantiehuis in Stenbjerg - Boek hier

Vakantiehuizen in Stenbjerg, Noordwest Jutland, Denemarken van verhuring

Stenbjerg is een oud vredig vissersplaatsje, mooi omgeven door de Noordzee en prachtige plantagegebieden.

 

Gastenbeoordelingen van Stenbjerg

 
 

11 gasten hebben Stenbjerg een gemiddelde beoordeling van 4,82 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Stenbjerg is een vredig alternatief voor het drukkere Vorupør. Het plaatsje wordt beschermd tegen weer en wind door de duinen achter het beschermde 'Stenbjerg Landingsplads' alwaar vroeger de beroepsvisserij plaatsvond. De sfeer rond Stenbjerg Landingsplads met de kleine witte gereedschapsschuurtjes, het reddingshuis, speelhuis en de oude vissershuisjes is levendig en zeer idyllisch. Bij de vissers kun je vers gevangen vis kopen. Het waarmerk van Stenbjerg is het hoog op een duin geplaatste 'Sømærket'. De dagelijkse boodschappen kun je in Stenbjerg doen en eten kun je in de plaatselijke herberg. De dichtstbijzijnde stad is Thisted, ca. 27 km naar het noordoosten toe. Hier vinden jullie rust, charme, frisse zeelucht en recreatieve groene gebieden, waar je lekker kunt prima wandelen, zwemmen en vissen. Stenbjerg is de ideale vakantiebestemming voor kunstenaars en natuurliefhebbers.

 
De gezellige vissershuisjes onderweg naar het strand van Stenbjerg Het reddingsstation en de witte vissershuisjes vanaf de hoge duin achter het strand van Stenbjerg Een van de vissershuisjes van Stenbjerg met anker en kanon Zomerse dag op het strand van Stenbjerg
 

Strande

Het ca. 100 m brede zandstrand van Stenbjerg heeft niet al te veel stenen op het strand en bovendien wappert hier de europese blauwe vlag ten teken van schoon zwemwater. Er is een zeezandbodem en het water is bijna altijd helder. Het wordt hier echter snel diep en er kan een sterke stroom staan. Het strand wordt afgeschermd door duinen die net achter de kleine witte vissershuisjes staan. Vanwege de wind kun je hier aan Stenbjerg Strand prima surfen.

Natuur

Stenbjerg wordt aan de ene kant omgeven door de Noordzee en de duinen en aan de andere kant door de mooie groene plantagegebieden. Geniet hier tegelijkertijd van de geuren van de zee, de aarde en de dennebomen. De grote staatsbossen achter Vorupør vormen de grootste samenliggende bosgebieden van Denemarken. Hier zijn meren, beekjes, beukenbossen en, door de ten tijde barre natuur, verwaaide dennebomen. Het landschap is zeer afwisselend en wijds, met een oneindig hoge blauwe heldere hemel.

Activiteiten

Bij Stenbjerg kun je goed kustvissen. Ook kun je vissen in de meren van het achterland, de beken en Put & Take visparken. Wil je graag eens gaan zeevissen, dan kan dit aan boord van een viskotter die uitvaart uit de haven van Hanstholm (29 km). In deze heerlijke natuur met o.a. Stenbjerg Plantage, zijn meerdere uitgezette paden. Hier kun je lekker picknicken en wandelen. Het pad 'Vestkyststien', een 80 km lang wandel-/fietspad tussen Bulbjerg en Agger, loopt langs Stenbjerg. Wil je graag eens windsurfen dan kan dat, aangezien er hier optimale wind- en stroomcondities heersen. Klitmøller is een internationaal bekend windsurfgebied (17 km). Golfers kunnen de gezellige golfbaan van Nystrup Plantage eens proberen (17 km) of één van de meest uitdagende banen van Denemarken, het golfparcours van Nordvestjysk golfklub in Thisted (27 km).

Bezienswaardigheden

Het oude reddingsstation van Stenbjerg is thans ingericht als museum met een tentoonstelling over de geschiedenis en functie van het reddingsstation. In één van de vissershuisjes is een kleine tentoonstelling over de geschiedenis van het vissersplaatsje. In Vorupør worden de vissersboten nog dagelijks na gebruik het strand op getrokken - een eeuwenoude traditie die nog steeds in ere wordt gehouden. Vanaf de 350 m lange pier kun je al deze activiteiten van nabij aanschouwen (5 km). In het aquarium Nordsøakvariet in Vorupør leven vissen en zeedieren die gevangen zijn door de plaatselijke vissers. Het aquarium toont eveneens de historische achtergrond van Vorupør en de speciale levenswijze van de kustbevolking. 'Svankjær lille Savværk' heeft een tentoonstelling over het deense papierknippen (silhouetknippen), hier doch echter uitgesneden in hout. Bekijk de mooie resultaten van dit tijdrovende en preciese werk en koop evt. een exemplaar voor thuis (10 km).

Uitstapjes

In Thisted vind je winkels, restaurants, galerieën, keramische werkplaatsen, het Thisted Bryghus en het Thisted Museum, met o.a. een gedenkzaal voor de schrijver J. P. Jacobsen en exposities over de boerencultuur van Thy en de geschiedenis van Thisted (27 km). Bezoek het Museumscenter Hanstholm met Museumsbunkeren - de grootste vesting van Noord-Europa met bunker - en bekijk de exposities, kanonnen, uniformen en wapens (29 km). Limfjordscentret in Doverodde is een 150 jaar oude, goed bewaard gebleven kruidenierszaak, waar je een authentiek beeld krijgt van de rol van de kruidenier in vroeger tijden (33 km). Jesperhus is een bezienswaardigheid met kleurrijke bloemen, tropische vogels, een junglezoo en speelplaatsen (38 km). Maak in het openluchtmuseum Hjerl Hede kennis met het leven in een idyllisch oud dorpje, met huizen, boerderijen, werkplaatsen, een kerk, een zagerij en nog veel meer. Hier vinden het hele jaar door allerlei evenementen en historische activiteiten plaats (76 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Stenbjerg

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Stenbjerg Vakantiehuis, Stenbjerg

   8 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 12   •   Slaapkamers: 5
   Huisdieren toegestaan: 3   •   1000 m tot water

    
   1 week van EUR 471,-
    
  •  

   Stenbjerg Vakantiehuis, Stenbjerg

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   2000 m tot water

    
   1 week van EUR 305,-
    
  •  

   Stenbjerg Vakantiehuis, Stenbjerg

    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: no   •   7000 m tot water

    
   1 week van EUR 271,-
    
  •  

   Stenbjerg Vakantiehuis op het platteland, Stenbjerg

    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: 2   •   10000 m tot water

    
   1 week van EUR 211,-