Huur een vakantiehuis in Svinklov - Boek hier

Vakantiehuizen in Svinklov, Noordwest Jutland, Denemarken van verhuring

Vakantiebestemming aan de Noordzee - tussen de Jammerbocht en het Limfjord, omgeven door natuurgebieden en zandstranden.

 

Gastenbeoordelingen van Svinklov

 
 

6 gasten hebben Svinklov een gemiddelde beoordeling van 4,83 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Deze vakantiebestemming is uitermate geschikt voor wandelaars, vogelenthousiasten, en visliefhebbers. Natuurlijk kun je hier ook prima zwemmen en relaxen. Svinkløv is bekend door de veelzijdige duinplantage Svinkløv Klitplantage en het mondaine landgoed Svinkløv Badehotel, dat als sinds 1925 bestaat. Dit hotel, met de unieke ligging midden in de duinplantage, is één van de grootste houten gebouwen van Denemarken. In de nabijheid van dit idyllische plekje ligt midden in de natuur jullie vakantiewoning verscholen, niet ver van de Noordzee met de prima stranden. Binnen een radius van 1 km kun je levensmiddelen kopen, wil je echter eens lekker shoppen, musea bezoeken of gezellig slenteren door het uitgaangskwartier Jomfru Ane Gade, breng dan een bezoekje aan de middeleeuwse stad Aalborg (52 km).

 
Uitzicht over de groene heuvels en het Svinkløv Strand vanaf het uitkijkpunt Svinklovene Het brede zandstrand bij Svinkløv Heerlijk zwemwater bij het strand van Svinkløv Het uitzicht vanaf een bankje boven op de helling achter het strand van Svinkløv
 

Strande

Van Svinkløv Badehotel loopt er een pad naar Svinkløv Strand, een zandstrand met de blauwe vlag, ten teken van schoon zwemwater. Parkeerplaatsen vind je bij het hotel en de toiletgebouwen. Het Grønne Strand, alwaar je niet met de auto op mag komen, is een breed, wit zandstrand met hier en daar wat stenen. Op de kiezelweg naar het strand staan tractoren met bootaanhangers, welke eigendom zijn van de hedendaagse hobbyvissers.

Natuur

De duinplantage Svinkløv Klitplantage is een 700 ha groot natuurgebied dat voor publiek vrij toegankelijk is. Uitgezette wandelpaden voeren je door een afwisselend landschap met heide, duinen, geurende dennebomen en vruchtbare boskloven (bijvoorbeeld Faldet en het Kamerfoeliedal). Het dal, Fosdalen, is een dal met een waterstroom. Het dal eindigt bij Lien, de 66 m hoge steile inlandse rotshelling. Deze rotsrug loopt van Tranum tot Grønne Strand (11 km). Bulbjerg is de enigste vogelrots van Denemarken. Hier broeden vele meeuwsoorten. Vanaf de top van de vogelrots heb je een schitterend uitzicht over het landschap en de zee (26 km). Het 6000 ha grote natuurgebied Vejlerne wordt omgeven door Lønnerup Fjord, Lund Fjord, Bygholm Vejle en het Limfjord. In dit, onder natuurbescherming vallende, vogelgebied vind je weiden met grazend vee, strandpolders, zoetwatermeren, veengronden, fjorden, rietbossen en natuurlijk vele vogels, waaronder eenden, ganzen, waadvogels en roofvogels (33 km).

Activiteiten

Dit gebied heeft wandelaars veel te bieden, de goede uitgezette wandelpaden voeren je door een prachtige omgeving waar je heerlijk kunt genieten en ontspannen. In de prachtige natuur rond Svinkløv is een 22 km lange mountainbikeroute aangelegd, die waarschijnlijk door een van de beste MTB-terreinen van Denemarken loopt. Vissen kun je vanaf het strand of in één van de nabij gelegen Put & Take vismeren, bijvoorbeeld Gøttrup Fiskepark. Wil je graag eens vissen in diep water, dan kun je vanuit Hanstholm vistochten maken naar het rif 'Det Gule Rev', ongeveer 2 uur varen vanuit de kust van Hanstholm. Golfspelers kunnen terecht bij onder andere de golfclub aan de Jammerbocht nabij Fjerritslev proberen, deze baan heeft 18-holes (10 km) of probeer de baan van Øland Golfklub (20 km).

Bezienswaardigheden

In een gerestaureerd landhuis, nabij de vakantiewoning, ligt galerie KC, met moderne schilderijen, sculpturen, internationale glaskunt en sieraden. Bij de snoepjesfabriek en de kaarzenmakerij 'Herred Bolchekogeri & Lysstøberi' worden suikervrije snoepjes geproduceerd, die je natuurlijk - als ze nog warm zijn - mag proeven. De brouwerij en streekmuseum 'Fjerritslev Bryggeri- & Egnsmuseum' ligt midden in Fjerritslev en is de best bewaard gebleven landbrouwerij van Noord-Europa. In de brouwerij staan nog steeds de 100 jaar oude brouwketels, gistbaden en biervaten. In het hoofdgebouw, dat thans als streekmuseum is ingericht, bevind zich ook een malterij en een tapperij. In de periode 1897-1968 werd hier duizenden liters bier gebrouwen en het Beiers bier voor Carlsberg werd hier getapt (9 km). Ook kun je in Fjerritslev een bezoekje brengen aan het ’Han Herred Naturcenter’ alwaar je van alles aan de weet kun komen over de plaatselijke flora en fauna.

Dagje uit

Bij Aggersund, ten noorden van het Limfjord, ligt de Ringburcht Aggersborg, de grootste vikingburcht van Denemarken. De burcht heeft een diameter van 240 m en de wallen zijn maar liefst 750 m lang (20 km). In het natuurreservaat Røgegård Naturreservat liggen bossen, heide en meren. Hier leeft een groot bestand aan herten, moeflons en everzwijnen. Het alhier gelegen Jachtmuseum is ook een bezoekje waard, bekijk de grote, in privé bezit zijnde, verzameling jachtwapens (20 km). Het Bunkermuseet bij Bulbjerg maakt deel uit van de vesting uit WO II. In de bunker is een kleine tentoonstelling over de bezetting, maar ook over de plaatselijke geologie en de hier levende vogelsoorten (26 km). In het pretpark Fårup wachten er jullie maar liefst 50 leuke en spannende attracties, met onder andere het grootste zwemparadijs en de nieuwe achtbaan Falken (52 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Svinklov

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Svinklov Vakantiehuis, Svinklov

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   3000 m tot water

    
   1 week van EUR 289,-