Huur een vakantiehuis in Thise - Boek hier

Vakantiehuizen in Thise, Noordwest Jutland, Denemarken van verhuring

In het kleine plaatsje Thise vind in een idyllische mooie natuuromgeving rust.

 

Gastenbeoordelingen van Thise

 
 

gasten hebben Thise een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Thise is een klein dorpje dat gezellig en natuurschoon gelegen is net achter de kust van de Noordzee. Hier vinden jullie stilte, een ongerepte natuur, een omgeving waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen, paardrijden en ontspannen. Vanwege de centrale ligging, net achter de heerlijke zandstranden van de Noord-Jutse westkust, is het vanaf Thise niet ver naar de zee, de bezienswaardigheden of de wat grotere steden. In de omgeving kun je de dagelijkse boodschappen doen en ca. 10 km hier vandaan, in Brønderslev, vind je meerdere inkoopmogelijkheden en diverse eetgelegenheden.

 

Strande

Stranden zoals Blokhus Strand, Saltum Strand, Grønhøj Strand en Løkken Strand, liggen op ca. 11-18 km afstand van Thise, en behoren tot de allerbeste stranden van Denemarken. De fijne, brede zandstranden liggen aan een hoge rij met duinen en duingras. Zowel de stranden als de zee nodigen jullie uit voor allerlei strand- en wateractiviteiten. Alle stranden hebben de Blauwe Vlag, die garant staat voor schoon water. Vanaf het strand en de duinen kun je genieten van de unieke zonsondergangen over de Noordzee.

Natuur

Thise ligt in het licht glooiende en bijzonder natuurschone gebied Thise Bakker. Een netwerk van paden voert jullie door het natuurgebied. Vanaf de heuvels heb je uitzicht over zowel Store Vildmose en de Noordzee. Het omringende landschap bestaat uit velden, landbouwakkers, kleine bosgebieden en Store Vilmose. Bij Lønstrup, 17 km noordwaarts, doemt het 90 meter hoge zandduin Rubjerg Knude op uit zee en lijkt op een woestijnachtig landschap. Hier heb je goede kansen om roofvogels te observeren.

Activiteiten

Zowel Thise Bakker en de rest van de natuur die Thise omgeeft, is bijzonder geschikt voor het maken van wandel-, fiets- en paardrijtochten. Paarden kun je huren in de omgeving. Sportvissers kunnen terecht in de beken, meren en diverse Put & Take vismeren. Ook kun je vissen vanaf de kust of op zee. Aan de stranden van de Noordzee kun je naast zwemmen ook zonnebaden, wandelen en allerlei strand- en wateractiviteiten beoefenen. Golfers kunnen terecht op de golfbanen van Brønderslev (10 km), Løkken (11 km), Blokhus (17 km) en Hjørring (28 km). De banen zijn geschikt voor zowel beginnende als geoefende golfspelers.

Bezienswaardigheden

Hedeland in Brønderslev is het grootste rhododendronpark van Noord-Europa met duizenden struiken verdeelt over 125 soorten. Geniet in de zomerperiode van deze prachtige bloeiende bloemenpracht (10 km). Achter de gezellige badplaats Løkken (11 km) ligt het klooster Børglum Kloster, een mooi oud monnikenklooster uit 1180 met diverse tentoonstellingen, een kerk en een mooie parkachtige omgeving (12 km). In de vuurtoren Rubjerg Knude Fyr van 1900, is een stuifzandmuseum ingericht en vanaf de vuurtoren, welke binnen enkele jaren onder het zand bedolven zal zijn, heb je een prachtig uitzicht over de zee en het landschap (17 km).

Dagje uit

In Fårup Sommerland & Aquapark nabij de badplaats Blokhus kun je je heerlijk uitleven op de 50 verschillende attracties voor de hele familie. Na betaling van de entree kun je gratis gebruik maken van alle activiteiten (17 km). Bezoek het idyllische vissersdorpje Lønstrup, een sfeervol vakantieplaatsje met mooie huisjes, gezellige straatjes, galerieën, winkeltjes, eetgelegenheden etc. (24 km). In het Nordsømuseet in Hirtshals vind je het Oceanariet met haaien, vissen, zeehonden in het sælarium en tentoonstellingen over vissen en de visserij (40 km). Bij Tversted ligt het Ørnereservatet (arendreservaat), alwaar je dicht bij enkele van de grootste arendsoorten ter wereld kunt komen. Beleef het mee als de arenden hun voedsel vangen hoog in de lucht (55 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Thise

Zoek vakantiehuis