Huur een vakantiehuis in Vang, Thy - Boek hier

Vakantiehuizen in Vang, Thy, Noordwest Jutland, Denemarken van verhuring

Het vakantiegebied Vang ligt in een prachtige omgeving midden tussen de Noordzee en de Limfjord en vlak bij het fascinerende Nationalpark Thy.

 

Gastenbeoordelingen van Vang, Thy

 
 

gasten hebben Vang, Thy een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Geniet van een vakantie in een rustig natuurgebied. Het dorpje Vang ligt tussen de velden en het groen van het unieke Nationalpark Thy, waar je kunt genieten van een ongerepte natuur en rijke fauna. Vanuit het vakantiehuis zit je zo midden in het nationale park of aan de Noordzee. Het badstrand van Vangså ligt 9 km verderop, het handelsstadje Thisted aan de Limfjord 10 km, de vakantieplaats Vorupør met zijn winkels, restaurants, strand en kindvriendelijke zeezwembad ligt op 12 km afstand, en het windsurfparadijs Cold Hawaii in Klitmøller ligt ook op slechts 12 km afstand. Het vakantiegebied Vang, Thy is de ideale bestemming als je van natuur, rust en stilte houdt, maar ook vlak bij leuke stadjes en recreatiemogelijkheden wilt zitten.

 

Strande

Het Noordzeestrand bij Nationalpark Thy heeft hoge duinen en een zandbodem en is heel geschikt om te zwemmen. Er kan bijvoorbeeld gezwommen worden bij de populaire stranden van Klitmøller en Vorupør. Bij de pier in Vorupør is bovendien een heerlijk havenzwembad, dat beschermd wordt tegen de golven van de Noordzee. Aan het brede badstrand van Klitmøller ligt Cold Hawaii, een van de beste windsurfgebieden van Europa. Het dichtstbijzijnde badstrand vind je bij Vangså. Dit strand heeft helder zwemwater, een zandbodem en hoge duinen die veel beschutting bieden. Als de zee onstuimig is geweest, kun je hier in de branding vaak barnsteen vinden.

Natuur

Het vakantiegebied Vang wordt omringd door open velden en een mooie, ongerepte natuur. Op een paar kilometer van het vakantiehuisje ligt Nationalpark Thy, met landduinen, heide, bos en idyllische bosmeertjes. Hier kun je heerlijk wandelen en fietsen in de natuur of de rijke fauna observeren. Ook kun je onder begeleiding van een gids het grote natuurgebied in. Bij de kust van Vangså ligt het beschermde vogelreservaat Vangså Klithede met zeeduinen, duinheide, landduinen, heideveen en een rijke vogelfauna. De nabijgelegen meren Vandet Sø en Nors Sø behoren tot de schoonste van Denemarken en zijn geschikt om in te zwemmen en te vissen. De natuurgebieden Nystrup en Vandet worden gekenmerkt door holle wegen, grafheuvels, mooie bossen en verschillende wandelroutes.

Activiteiten

Een vakantie in een vakantiehuis in Vang, Thy biedt volop de gelegenheid om te wandelen in het nationale park, te zwemmen en strandwandelingen te maken aan de Noordzee, surfles te nemen bij Cold Hawaii Klitmøller en te fietsen langs gemarkeerde paden door de ongerepte natuur. Sportvissers kunnen hun geluk beproeven in de Noordzee, de meren in de omgeving, zoals Nors Sø en Vandet Sø, en in de Put & Take-visparken. Na een korte autorit kunnen golfers terecht op de gezellige golfbaan in het natuurgebied Nystrup Plantage of een van de meest uitdagende banen van Denemarken bij de Nordvestjysk Golfklub in Thisted.

Bezienswaardigheden

Het Nationalpark Thy is een bezienswaardigheid op zich. Je vindt er een prachtige, gevarieerde natuur, een rijke fauna en verschillende historische monumenten. In de gerestaureerde, Hollandse molen Faddersbøl Mølle in Nationalpark Thy, op een paar km van het vakantiehuis, is een interessante tentoonstelling over het landschap en de geschiedenis van de molen te zien. Thisted is met zijn stadssfeer, musea en het Thisted Bryghus, dat in de zomer rondleidingen organiseert, ook een bezoek waard. In Vorupør vind je het Nordsø Akvariet, het Vorupør Museum, rokerijen, winkels, restaurants, vissersbootjes op het strand en een lange pier met een uitnodigend zeezwembad.

Dagje uit

In Hanstholm, 24 km van het vakantiehuis in Vang, Thy, staat het Bunkermuseum Hanstholm met onder andere een 3000 m2 grote museumbunker, tentoonstellingen en kanonnen. Breng ook een bezoek aan de charmante vuurtoren Lodbjerg Fyr in Nationalpark Thy, tussen Agger en Lyngby, en geniet van het unieke uitzicht over het beschermde landschap en de Noordzee.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

0 Vakantiehuizen in Vang, Thy

Zoek vakantiehuis