Huur een vakantiehuis in Vangsaa - Boek hier

Vakantiehuizen in Vangsaa, Noordwest Jutland, Denemarken van verhuring

Vangså is een klein gezellig vissersplaatsje aan de westkust van Jutland - net ten zuiden van het windsurfparadijs Klitmøller.

 

Gastenbeoordelingen van Vangsaa

 
 

12 gasten hebben Vangsaa een gemiddelde beoordeling van 4,42 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Slechts 6 km vanaf het surfgebied Klitmoller en ca. 10 km vanaf het vakantieplaatsje Vorupor ligt aan de Noordzee, het attractieve zomerhuisgebied Vangsaa. Hier heb je een prachtig strand, rust, frisse zilte zeelucht en een mooie natuur. Het strand en de daarachter gelegen plantagegebieden zijn uitermate geschikt voor diverse recreatieve activiteiten. In de plantages heerst een druk vogelleven en bovendien liggen er eeuwenoude grafheuvels uit de bronstijd. Vangsaa is de ideale vakantieplaats voor vogel- en natuurliefhebbers en cultureel geïnteresseerde. Hier leef je in de natuur terwijl het niet ver is naar de diverse drukkere vakantieplaatsen en bezienswaardigheden. In de omgeving kun je de dagelijkse boodschappen doen en zijn er diverse eetgelegenheden. De dichtstbijzijnde grotere plaats is Thisted, ca. 22 km oostwaarts.

 
Het brede zandstrand en het duinlandschap bij Vangså Uitzicht over het strand en de zee vanuit de duinen bij Vangså Strand, Noordzee en duinlandschap bij Vangså Het duinlandschap achter het strand van Vangså
 

Strande

Het fijne zandstrand van Vangså is ca. 100 m breed met helder zwemwater en een kindvriendelijke zandbodem. Het strand wordt afgeschermd door duinen waar je altijd wel een rustig, wind- en schaduwvrij plekje kunt vinden. Rond Vangsaa heersen uitstekende surfcondities - in het bijzonder naar het noorden toe. Vaak kun je hier aan het strand na een storm, aan de waterlijn barnsteen vinden.

Natuur

Hier is de natuur nog schoon, de lucht fris en heb je een zee aan ruimte. Achter de kust van Vangså ligt het beschermde vogelgebied Vangsaa Klithede. In dit prachtige gebied met duinen, heide, vennen en het grote bestand orchideeën, liggen ontelbare uitgezette wandelroutes zodat je optimaal kunt genieten van de bijzondere natuur en het drukke vogelleven. De nabijgelegen meren Vandet So en Nors So behoren tot de schoonste meren van Denemarken. Je kunt in deze meren zowel zwemmen als vissen. In de plantages Nystrup en Vandet vind je oude karresporen, grafheuvels, mooie bossen en diverse wandelroutes.

Activiteiten

De natuur rond Vangsaa is uitermate geschikt voor het maken van wandeltochten, bijvoorbeeld langs de stranden van de Noordzee, in de plantages achter de kust of rond één van de mooie bosmeren. Aan het strand kun je zwemmen, zonnebaden en diverse strandactiviteiten ondernemen. Klitmoller ligt ca. 6 km ten noorden van Vangsaa en staat bekend als het beste windsurfgebied van Europa. Zowel beginnende als geoefende surfers kunnen zich hier helemaal uitleven. Visliefhebbers kunnen hun geluk proberen langs de kust, in de natuurlijke meren zoals Nors So en Vandet So of in één van de Put & Take visparken. Golfers kunnen terecht op de gezellige golfbaan in Nystrup Plantage (6 km), of op het uitdagende golfparcours van Nordvestjysk Golfklub in Thisted (22 km).

Bezienswaardigheden

De omgeving alhier is rijk aan eeuwenoude grafheuvels uit de bronstijd, speciaal in de plantages Vandet Plantage en Nystrup Klitplantage. Vorupør Museum is ingericht in de oude scheepswerf van Vorupor waar vroeger de schepen voor de kustvissers werden gebouwd. Het museum illustreert de historische achtergrond van Vorupor en de speciale leefwijze van de kustbevolking (10 km). In het Nordsoakvariet in Vorupor leven vissen en andere zeedieren die gevangen zijn door de vissers van Vorupor. Bezoek evt. ook het Museumcenter Hanstholm met de museumbunker - de grootste vesting van Noord-Europa. Bekijk de div. tentoonstellingen met kanonnen, uniformen, wapens etc. (18 km).

Dagje uit

In Thisted vind je winkels, restaurants, galerieën, keramiekateliers, de kerk Thisted Kirke, Thisted Bryghus (brouwerij) en het Thisted Museum met tentoonstellingen over de schrijver J.P. Jacobsen, de boerencultuur van Thy en de geschiedenis van Thisted (22 km). Het Kystcentret in Thyboron is een leuk doe- en beleefcenter voor het hele gezin. Hier kom je van alles aan de weet over de 7000 km kustlijn van Denemarken. In Thyboron ligt ook het JyllandsAkvariet, hier kun je krabben vast houden, haaien over hun kop aaien, of een rog over zijn rug strijken (44 km). Jesperhus Blomsterpark is het grootste bloemenpark van het noorden, naast de vele bloemen vind je hier ook een junglezoo met tropische vogels, een piraat-, speel- en waterland met diverse activiteiten (49 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum in Vinderup is een interessant ''levend'' openlucht museum alwaar je het leven op het platteland van ca. 150 jaar geleden kunt zien (87 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Vangsaa

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Vangsaa Vakantiehuis, Vangsaa

   7 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 2   •   900 m tot water

    
   1 week van EUR 348,-
    
  •  

   Vangsaa Vakantiehuis, Vangsaa

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   5000 m tot water

    
   1 week van EUR 225,-
    
  •  

   Vangsaa Vakantiehuis, Vangsaa

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   1000 m tot water

    
   1 week van EUR 428,-