Huur een vakantiehuis in Vigso - Boek hier

Vakantiehuizen in Vigso, Noordwest Jutland, Denemarken van verhuring

Vigsø is een klein en gezellig vakantiehuisgebied in Vigsø Bugt, ca. 9 km ten oosten van Hanstholm.

 

Gastenbeoordelingen van Vigso

 
 

gasten hebben Vigso een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Vigsø is gelegen op Thy, direct aan een heerlijk strand met meerdere bunkers, mooie natuurgebieden met duinplantages en heidegebieden en nabij de stad Hanstholm. Vigsø is de ideale vakantiebestemming voor sportvissers, natuurliefhebbers en families met kinderen. De dagelijkse boodschappen kun je in de omgeving doen, en in Hanstholm zijn diverse goede inkoopmogelijkheden, meerdere eetgelegenheden, activiteitsmogelijkheden en interessante bezienswaardigheden.

 
Strand met veel bunkers bij Vigsø De bunkers staan in de branding op het strand van Vigsø Een restant van een bunker doet dienst als vogelrots bij Vigsø Schelpen in alle soorten en maten bij de bunkers op het strand van Vigsø
 

Strande

Het strand van Vigsø Bugt is een heerlijk, breed zandstrand waar je prima kunt zwemmen en windsurfen. De zeebodem bestaat uit zand en het water is hier bijzonder helder. Het strand is ca. 40 meter breed en 30 kilometer lang. Het strand is aan de waterkant geschikt voor kleine kinderen, maar het water wordt snel diep en de golven kunnen hier hoog zijn. In de uiterste duinenrij en aan de strandkant staan resten van bunkers die tijdens de Tweede Wereldoorlog deel uitmaakten van Vigsø Batteriet.

Natuur

Het landschap rond Vigsø bestaat uit strand, glooiende landschappen, strandweilanden, klitplantages, heuvels, bossen en open vlaktes. Bij het dorpje Rærh (3 km) ligt het bos 'Skoleskoven'. Hier kunnen de kinderen holen bouwen van takken en bladeren. In dit bos ligt ook het meer, Ræhr Sø. Hier kunnen julllie fossielen vinden aangezien het meer ligt in een gebied waar vroeger zeebodem was. Het meer wordt omgeven door weilanden, velden en heide met een rijk vogel- en dierenleven. Hanstholm Naturreservat is het grootste natuurreservaat van Denemarken en ondanks het feit dat jullie géén toegang hebben tot het zelve reservaat, kunnen jullie wandelen in de rond het reservaat gelegen plantages. Hier kunnen jullie vanaf een heuvel of een vogeltoren genieten van het uitzicht over de omgeving. De enigste vogelrots van Denemarken 'Bulbjerg', ligt ca. 11 km ten oosten van Vigsø.

Activiteiten

Het gebied rond Vigsø is uitermate geschikt voor een verblijf in de natuur. Een populaire activiteit alhier is het klimmen op de bunkers die op het strand liggen. In het kleine plattelandplaatsje Rærh, 3 km van Vigsø, vinden jullie een speelplaats en een petanquebaan. Langs de kust van Vigsø kunnen de visliefhebbers onder jullie prima vissen op onder andere zeeforel. Verder kunnen jullie vissen in het nabij gelegen Put & Take vismeer 'Ræhr Fiskepark' of ga mee op een zeevistocht naar Det Gule Rev, aan boord van een viskotter. Det Gule Rev ligt op ca. 2 uur varen van Hanstholm. In Hanstholm kunnen jullie bowlen of gocarten op de gocartbaan van Hanstholm. Willen jullie een keertje surfen, dan kun je terecht bij Klitmøller, een internationaal aanerkend windsurfgebied (22 km). Golfliefhebbers kunnen terecht op de mooi gelegen golfbanen van Nordvestjysk Golfklub bij Klitmøller (24 km).

Bezienswaardigheden

Bezoek de oude vissersplaats Hanstholm, thans een moderne handelsstad. De stad heeft een actieve visserijhaven (één van de grootste van Denemarken), een grote veerbotenhaven met verbindingen naar Noorwegen, Shetlandeilanden en Farøerne. In Hanstholm Centret vinden jullie goede inkoopmogelijkheden, eetgelegenheden en diverse bezienswaardigheden (9 km). Bezoek de vuurtoren, Hanstholm Fyr uit 1843. Het is de krachtigste en hoogst gelegen vuurtoren van Denemarken, met een fantastisch uitzicht. In het zijgebouw van de vuurtoren ligt een museum over de bouw van de haven en de kustvisserij. Museumbunkeren (de grootste vesting met bunker van Noord-Europa) maakt deel uit van het Museumcenter Hanstholm. Bekijk de kanonnen, uniformen en wapens. De 47 m hoge kalkrots Bulbjerg (enigste vogelrots in Denemarken) is de thuisbasis voor vele zeevogels. In de bunker, op het topje van de vogelrots, is een kleine tentoonstelling ingericht. Geniet ook van het grootse uitzicht over de Jammerbocht (11 km).

Uitstapjes

Het Limfjordeiland Mors is een inspirerende plek voor kunstenaars, en overal op Mors vind je galerieën, exposities, collecties en musea (33 km). In Nordsoakvariet in Vorupor zie je vissen en zeedieren die door de vissers van Vorupor zijn gevangen (35 km). Het Vorupør Museum is gevestigd in een oude scheepswerf waar de boten van de lokale vissers door de jaren heen werden gebouwd. Bekijk een tentoonstelling over Vorupør en de geschiedenis van de kustbevolking. In Jesperhus vind je indrukwekkende bloementuinen, een junglezoo met mooie vogels en tropische dieren, een piratenland, een zwemparadijs en shows voor het hele gezin (52 km). Of maak een dagtochtje naar Fårup Sommerland bij de badplaats Blokhus. Dit mooie pretpark biedt vele attracties voor jong en oud (84 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Vigso

Zoek vakantiehuis