Huur een vakantiehuis in Ålsgaarde - Boek hier

Vakantiehuizen in Ålsgaarde, Seeland, Denemarken van verhuring

Ålsgårde is een klein vissersplaatsje aan het Øresund, slechts 6 km van Helsingør.

 

Gastenbeoordelingen van Ålsgaarde

 
 

6 gasten hebben Ålsgaarde een gemiddelde beoordeling van 4,50 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het vissersplaatsje ligt slechts enkele meters van het Øresund, en is een van de beste plaatsen voor wat betreft het zeevissen in Denemarken. Geniet van dit vakantieplaatsje, dat bestaat uit een combinatie van mooie natuur met bossen en strand en talrijke culturele belevenissen in de nabij gelegen steden. Bijvoorbeeld de havenstad Helsingør (6 km) ook wel genoemd 'Porten til Øresund' en de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen (52 km). Binnen een straal van 2 km kun je de dagelijkse boodschappen doen. De stad Helsingør is met haar vele leuke winkeltjes, oude straatjes, restaurantjes en vele activiteiten zeer zeker een bezoekje waard. Hier ligt ook het bijzonder mooie Kronborg Slot.

 
De lange zwemsteiger Langebro bij het vakantiegebied Ålsgårde Lange zwemsteiger die dienstdoet als zeezwembad bij Ålsgårde Badgasten aan het uiteinde van de lange zwemsteiger bij Ålsgårde Uitzicht over de zee en de huizen aan de kust bij Ålsgårde
 

Strande

Het strand van Ålsgårde is een klein wit zandstrand met een zwemsteiger. Een fietstochtje door Hornbæk Plantage brengt jullie aan het strand Hornbæk Strand (4 km). Hier is het strand bijzonder kindvriendelijk vanwege het fijne zandstrand en het ondiepe water. Het strand heeft hoge duinen, de Europese Blauwe Vlag en in de zomer zijn er strandwachten aanwezig. Strandactiviteiten zoals waterfietsen, beachvolley en windsurfen zijn hier zeer populair. Hornbæk Havn ligt achter het strand, en de golfbrekers zorgen ervoor dat het strand uit fijn zand bestaat.

Natuur

Het landschap rond Ålsgårde bestaat uit meren, velden, bossen en de zee. Het glooiende terrein heeft meerdere goede uitzichtspunten. Tussen Ålsgårde en Hornbæk ligt Hornbæk Plantage met een rijke flora en fauna en vele mooie wandel- en fietsroutes. Aan het meer Hornbæk Sø staan prachtige huizen en ligt een mooi park waar je kunt fietsen of rond het meer kunt wandelen. In Nordsjælland liggen bovendien de grootste meren van Denemarken, namelijk Arresø en Esrum Sø, alsmede het grootste loofbos van Denemarken, Gribskov.

Activiteiten

In de buurt van Ålsgårde kunnen jullie midgetgolf spelen, beachvolleyen, tennissen, paardrijden, windsurfen, een ritje maken met de veteraantrein of de huifkar. Zes van de beste golfbanen van Denemarken liggen in Nordsjælland. Slechts 12 km van Ålsgårde ligt 18-holes baan van Hornbæk Golfklub in een heuvelachtig landschap met meren en bossen. Deze golfbaan is de langste van Denemarken. Asserbo Golfklub is een van de oudste en beste golfclubs in het land. De baan ligt in een prachtig natuurgebied bij Arrenakke Bakke. De baan is een uitdaging voor zowel beginnende als gevorderde spelers (ca. 44 km). Visliefhebbers kunnen prima vissen vanaf de kust, in de nabijgelegen Put & Take vismeren, vanuit een gehuurd bootje of zeevissen aan boord van een viskotter.

Bezienswaardigheden

Geniet van de prachtige oude huizen in Ålsgårde, bijv. Anes Hus een oud vakwerkhuis in Hammermøllle Skov of de Købmandsgården, waar heden ten dage het restaurant Jan Hurtigkarl og Co is gevestigd. Het idyllische kerkje, Hellebæk Kirke, is gebouwd in 1920 in barokstijl en zeker een bezoekje waard. Vanuit het kerkje heb je een prachtig uitzicht naar de kust van Zweden. Hammermøllen og Turbinehuset (1 km) is een gerestaureerde molen, die vandaag de dag fungeert als museum. Tot 1870 werden er hier geweerlopen en pistoollopen gemaakt. In Dronningmølle ligt het Rudolf Tegners Museum met sculpturen van gips en marmor. Het museum is voor een groot deel aangelegd in een mooi natuurgebied waar je al wandelend van de mooie sculpturen kunt genieten (15 km). In Dronningmølle ligt ook Munkeruphus, een tentoonstelling met kunst, design en architectuur.

Dagje uit

In Humlebæk ligt het wereldberoemde museum voor moderne kunst 'Louisiana'. Het prachtige gebouw en het mooie park, direct aan het Øresund, zijn zeker een bezoekje waard (15 km). Ten noorden van Esrum Sø (16 km) ligt in een ongerept bos- en weidelandschap, het oude cistercienserklooster Esrum Kloster uit 1151. In de kloostergebouwen zijn verschillende tentoonstellingen en in de kloostertuin groeien vele medicinale kruiden. In Rungstedlund vinden jullie het Karen Blixen Museum (out of Africa). Hier kun je haar privé vertrekken zien, een fototentoonstelling, een bibliotheekruimte en een café (30 km). Bezoek ook de hoofdstad Kopenhagen met cultuur, musea, theaters, galerieën, attracties zoals Tivoli, het Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot met de kroonjuwelen, København Zoo en de langste winkelstraat van Europa 'Strøget'. Maak ook eens een dagtripje naar Zweden, vanuit Helsingør ben je met het kleine veerbootje binnen 20 minuten in Helsingborg.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Ålsgaarde

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Ålsgaarde Vakantiehuis, Ålsgaarde

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 9   •   Slaapkamers: 5
   Huisdieren toegestaan: no   •   50 m tot water
   Reg. nr.: 93-0006

    
   1 week van EUR 697,-