Huur een vakantiehuis in Asserbo - Boek hier

Vakantiehuizen in Asserbo, Seeland, Denemarken van verhuring

Asserbo ligt nabij de heerlijke kust van Noord-Sjælland, niet ver weg van enkele van de beste golfbanen van Denemarken.

 

Gastenbeoordelingen van Asserbo

 
 

8 gasten hebben Asserbo een gemiddelde beoordeling van 4,13 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Asserbo ligt tussen het meer Arresø en de kust van het Kattegat. Arresø is het grootste meer van Denemarken. Asserbo ligt slechts enkele kilometers van het strand en supermarkten vind je binnen een straal van enkele kilometers. Heb je zin in een dagje stadten, dan kun je Frederiksværk bezoeken (ca. 6 km). Frederiksværk heeft meerdere speciale winkels, vele eetgelegenheden en diverse andere aanbiedingen voor toeristen.

 

Strande

Het is slechts 3 km naar het prachtige, brede en kindvriendelijke strand van Liseleje. Een bezoekje aan het badplaatsje Tisvildeleje moet je zeker niet overslaan (10 km). Hier ligt een kilometerslang wit zandstrand dat zeer geschikt is voor de kleintjes. Bovendien wappert hier de Europese Blauwe Vlag. Het strand van Rågeleje (20 km) is lang en heeft fijn zand met ietwat stenen, ook hier wappert de Blauwe Vlag. In het hoogseizoen zijn er op het strand van Rågeleje strandwachten die een oogje in het zeil houden, terwijl jullie in het water zijn. Het strand ligt langs de strandpromenade aan de weg 'Strandvejen'. Het strand lheeft een noordwestelijke ligging en heeft daardoor bijzonder goede windcondities voor windsurfers.

Natuur

Arresø (5 km) is ca. 40 km2 groot en daarmee het grootste meer van Denemarken. Langs het meer kun je heerlijk wandelen en fietsen. Een fietstocht rond het meer is 50 km lang maar zeker de moeite waard. Ook kun je heerlijk zeilen op de Arresø. Een prachtig beschermd natuurgebied is Tibirke Bakker (ca. 12 km) met de heide bedekte heuvels. Je vindt hier een uitzichtspunt met een prachtig panorama over het meer Arresø, het bos Gribskov en een klein stukje van het Roskilde Fjord. Het bos Gribskov (ca. 19 km) is met zijn 5000 ha een van de grootste bossen van Denemarken. Hier vind je een veelvoud aan wandel- en fietsroutes en meerdere mooie historische plekjes. Bij het Gribskov ligt ook het meer Esrum Sø, in een prachtig landschap met bossen en glooiende weilanden. Hier kun je zwemmen, zonnen, zeilen of vogels bestuderen die in het vogelreservaat leven.

Activiteiten

Sportvissers kunnen goed kustvissen langs de gehele kust van Noord-Sjælland. In Noord-Sjælland vind je vele goede golfbanen, ook in Asserbo. Asserbo Golfklub is de oudste en beste golfclub in Denemarken gelegen in een heerlijk natuurgebied bij Arrenakke Bakke. Deze golfbaan is een uitdaging voor zowel gevorderde als beginnende golfers. Bij Rågeleje (20 km) vinden jullie Heatherhill met hoge, steile kusthellingen en een gunstige wind. Een bijzonder populaire activiteit alhier is het paragliding en natuurlijk het windsurfen.

Bezienswaardigheden

Breng een bezoekje aan Asserbo Slotsruin (ca. 5 km). Het slot werd in 1200 gebouwd door monniken. Het slot werd in de loop der tijd geheel bedekt door zand en pas in 1849 werd het op bevel van Koning Frederik VII weer vrij gegraven. Helsinge (ca. 15 km) is een actief en gezellig handelsstadje met bezienswaardigheden, musea, een winkelstraat, een fontein en diverse eetgelegenheden. Breng ook een bezoekje aan het oude charmerende vissersdorpje Gilleleje met haar oude dorpskern, de kleine vissershuisjes en de sfeervolle haven (ca. 28 km). In Dronningmølle (ca. 33 km) ligt het Rudolf Tegners Museum met sculpturen van gips en marmor gemaakt door de kunstenaar Tegner. De sculpturen staan in een mooi heide/bos gebied.

Dagje uit

In Noord-Sjælland liggen vele interessante kastelen, o.a. Kronborg Slot in Helsingør direct aan het Øresund (ca. 42 km). In Hillerød ligt Frederiksborg Slot dat er echt sprookjesachtig uitziet met de vele torentjes (ca. 25 km) en in Fredensborg aan het meer Esrum Sø, vinden jullie Fredensborg Slot, de zomerresidentie van Koningin Margrethe II (ca. 32 km). In Humblebæk ligt het prachtige museum voor moderne kunst Louisiana. Het prachtige gebouw ligt in een mooi oud park en heeft een uniek aanbod aan kunst (ca. 41 km). Op Rungstedlund vinden jullie het Karen Blixen Museum (Out of Africa) dat ingericht is met een galerie, tentoonstellingen, de privé vertrekken van Karen Blixen, een bibliotheek en een café (ca. 43 km). Bezoek evt. de hoofdstad Kopenhagen met vele attracties zoals Tivoli, het Planetarium, het Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, København Zoo, het kasteel Rosenborg Slot alwaar je de kroonjuwelen kunt bezichtigen en nog veel en veel meer (ca. 59 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Asserbo

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Asserbo Vakantiehuis, Asserbo

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   2000 m tot water
   Reg. nr.: 93-3312

    
   1 week van EUR 456,-
    
  •  

   Asserbo Vakantiehuis, Asserbo

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   2000 m tot water
   Reg. nr.: 93-3314

    
   1 week van EUR 483,-
    
  •  

   Asserbo Vakantiehuis, Asserbo

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   5000 m tot water
   Reg. nr.: 93-3307

    
   1 week van EUR 531,-
    
  •  

   Asserbo Vakantiehuis, Asserbo

    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 1   •   1500 m tot water
   Reg. nr.: 93-3303

    
   1 week van EUR 885,-