Huur een vakantiehuis in Atterup - Boek hier

Vakantiehuizen in Atterup, Seeland, Denemarken van verhuring

Atterup - leuke, boeiende en leerrijke vakantiebelevenissen bij de Lammefjord.

 

Gastenbeoordelingen van Atterup

 
 

gasten hebben Atterup een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
C., Zoelen bezocht het gebiet van
 
09-06-2018 aan 16-06-2018

De margrietroute is een echte aanrader. Voor wat vertier is Rorig in het noord-oost puntje van Sealand een aanrader. Lekker ijs. Van hieruit gaat er een pont naar de overkant van Sealand.


 

Omgeving

Het vakantiegebied Atterup is gelegen in Odsherred in het noorden van Sjælland (Zeeland). In deze omgeving kan je genieten van de prachtige en afwisselende natuur en van tal van aangename, boeiende en leerrijke vakantiebelevenissen; voor elke smaak en leeftijd wat wils. Het amusementspark Sommerland Sjælland, de Zoo in Asnæs en de interessante musea die het gebied te bieden heeft, zijn allemaal mogelijke uitstapjes tijdens je vakantie in Atterup. Waterratten hebben hier een waaier aan mogelijkheden en kunnen baden bij de Isefjord of bij de prachtige stranden in de baaien aan de noord- en oostkust van Zeeland. Ook golfspelers kunnen zich hier ontplooien en sportvissers kunnen karpers vangen in de kanalen van Lammefjord dichtbij Atterup. Je kunt je dagelijkse inkopen doen op ongeveer 7 km van het vakantiegebeid. Als je echt wilt gaan shoppen, breng dan eens een bezoekje aan Nykøbing Sjælland (21km) of Holbæk (23 km).

 
Bootjes op het heldere water bij het vakantiepark Atterup Lange zwemsteiger in het heldere water bij het vakantiepark Atterup Bootjes in de rivier achter de vakantiehuizen van Atterup Vakantiehuizen aan de kust van het vakantiegebied Atterup
 

Strande

Langs de Isefjord zijn er prachtige badstranden waar het beukenbos vaak volledig tot aan het water reikt. Het eerstvolgende goede badstrand is gelegen nabij Sandskredet in het bos Kongsøre Skov (8 km). Hier weerspiegelt het beukenbos zich in het blauwe water terwijl de tafels en bankjes je uitnodigen op een picknick in het groene. Er zijn hier toiletten, een houten pier en twee grilplaatsen, waarvan je vrij gebruik kunt maken. De beste badstranden van het gebied kan je vinden in Nyrup Bugt en Sejerø Bugt. De stranden in Sejerø Bugt en het zandstrand Lumsås zijn erg kindvriendelijk; Gudminderup Strand is met zijn lage duinen een uitstekend dagje uit voor de hele familie. Al deze stranden liggen nabij Højby, ca. 20 km van Atterup, hebben de Europese Blauwe Vlag en bieden ook heel wat mogelijkheden voor windsurfers. Een bezoekje aan het strand Rørvig Nord (26 km) met duinen en zand is ook een aanrader.

Natuur

De grote gletsjers van het verleden hebben gezorgd voor het afwisselende en heuvelachtige landschap in het gebied dat in groot contrast staat met het vlakke en droge fjordgebied. (Lammefjord en Siddinge). Dichtbij je vakantiehuis kan je twee van de vijf oudste bossen van Odsherred terugvinden. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het 246 ha grote Kongsøre Skov (8 km), het bos dat waarschijnlijk zijn naam te danken heeft aan de Sagakoning Koning Øre (Kong Øre) die naar verluidt vermoord werd in Kalundborg en begraven werd in Kongsøre Skov. Ulkerup Skov (Ulkerup Skov) (10 km) is ook een bezoekje waard. Hier kan je ook de overblijfselen ontdekken van een oud dorpje van rond 1300. Ga bijvoorbeeld op uitstap naar Højby Sø (Højby Meer) (18 km). Bij dit idyllische meer kan je verscheidene wandelroutes volgen – ofwel op eigen houtje ofwel met een natuurgids.

Activiteiten

Odsherreds prachtige natuur nodigt uit tot fiets - en wandeltochten langs de aangeduide routes - bijvoorbeeld via het 27 km lange Fjordpad. Indien je een meer heuvelachtige natuur wenst, kunnen wij een lange wandeltocht aanbevelen nabij Veddinge (10 km). Sportvissers kunnen zich naar hartenlust uitleven op de vissersplaatsen langs de afwisselende kust en bij de kanalen van het Lammefjord, waar er karpers gevangen kunnen worden. In Nykøbing Sj. Bowlingcenter kan je bowlen, biljard en airhockey spelen, en kan je je gading vinden bij de speelmachines (21 km). Volwassenen en kinderen (7-12 jaar) kunnen elkaar uitdagen op de gocartbaan KartingRace in Svebølle (40 km). Het gebied heeft ook nog verscheidene golfbanen van uitstekende kwaliteit te bieden, zoals Dragsholm Golf Club (17 km), Mensalgaard Golfklub (18 km) en Odsherred Golfklub (19 km).

Bezienswaardigheden

In Grevinge, amper 2 km van je vakantiehuis, kan je de inspirerende olieverfschilderijen bewonderen van de kunstenares Wilja Bech in de Galerie Ærtebjerg. Volgens de kunstenares zelf creëert zij een andere wereld dan de bestaande in haar motieven. Kunstliefhebbers zouden ook voorbij ‘Huset, Asnæs’ (11 km) moeten langsgaan, waar er elke maand tijdelijke tentoonstellingen worden georganiseerd met schilderijen, grafiek, beeldhouwwerken en kunstambacht. In het Odsherred Kunstmuseum in Asnæs wordt de ontwikkeling van het landschapschilderij getoond. Bezorg de kinderen een goede belevenis en breng een bezoekje aan de zoo van Odsherred, Odsherreds Zoo Dyrepark in Asnæs, waar je kennis kan maken met meer dan 600 dieren met 100 verschillende soorten. In het trafiekmuseum, Odsherreds Trafikmuseum in Høvre (19 km) kan je meer te weten komen over de lokale post- en verkeersgeschiedenis.

Dagje uit

Rij eens richting Nykøbing Sjælland (21 km), waar je talrijke restaurantjes zult vinden, gezellig kan shoppen en cultuur kan beleven. Nabij Nykøbing Sjælland vind je ook het amusementspark Sommerland Sjælland, waar de hele familie zijn hart kan ophalen. De allerkleinsten kunnen een vliegritje maken met de Røde Baron of locomotiefbestuurder spelen in Minilands minitrein. De grotere kinderen kunnen bijvoorbeeld de gevaren van de jungle trotseren in Amazonas. Holbæk (23 km) is ook de moeite waard. Hier kan je o.a. shoppen en Holbæk Marina bezoeken, waar er ook veel activiteiten zijn voor kinderen; of je kunt op museumbezoek gaan. Holbæk Museum beschikt o.a. over 13 historische huizen. In het openluchtmuseum Andelslandsbyen Nyvang (het vennootschapdorp Nyvang) in Holbæk blijft het verleden in leven gehouden. Bezoek de oude smederij van het jaar 1869 en proef de specialiteiten van Husmandsstedets Keuken.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Atterup

Zoek vakantiehuis