Huur een vakantiehuis in Bjerge - Boek hier

Vakantiehuizen in Bjerge, Seeland, Denemarken van verhuring

Bjerge is een rustige en gezinsvriendelijke vakantiestreek met een mooie natuur aan de kust van West-Zeeland.

 

Gastenbeoordelingen van Bjerge

 
 

4 gasten hebben Bjerge een gemiddelde beoordeling van 4,25 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Bjerge Strand ligt ca. 6 km ten noorden van Gørlev en ca. 12 km ten zuiden van Kalundborg op West-Zeeland. 7 km landinwaarts achter Bjerge ligt het vierde grootste meer van Denemarken Tissø. In Bjerge, dat ca. 1,5 km landinwaarts achter de kust en het vakantiehuisgebied ligt, kunt u dagelijkse inkopen doen en op restaurant gaan.

 
Pad naar het heerlijke zandstrand bij het vakantiepark Bjerge Helder en kindvriendelijk zwemwater bij het strand van Bjerge Heerlijk natuurgebied tussen het strand en de vakantiehuizen bij Bjerge Zwemsteiger en wit zand op het Bjerge Nordstrand
 

Strande

Bjerge Strand is ingedeeld in het zuidelijke Bjerge Sydstrand en het noordelijke Bjerge Nordstrand. Beide stranden bestaan uit prachtig zandstrand met helder water en hebben de Blauwe Vlag (goede kwaliteit zwemwater). Vooral Bjerge Sydstrand is erg kindvriendelijk omdat er hier geen onderstroom is en omdat de zandbodem maar licht hellend is. Bij eb ontstaan er kleine zandeilanden aan de strandlijn. Aan de zuidkant van Bjerge Sydstrand bevinden zich een beachvolleybalveld en een speeltuin. Er zijn hier niet alleen goede mogelijkheden om aan zwemmen, beachvolleybal, wandelen en strandactiviteiten, maar ook aan windsurfen, zeilen en sportvissen te doen.

Natuur

Bjerge is omgeven door bossen en beschermde natuurgebieden. Tissø is het vierde grootste meer van Denemarken en heeft een oppervlakte van 13 km2. Het meer ligt 7 km van Bjerge, en de natuur hier wordt gekenmerkt door velden en vlakke morenelandschappen in het westen, en hogergelegen, glooiende en afwisselende landschappen in het oosten. De streek biedt een rijk vogelleven. Het schiereiland Røsnæs is een fraai en indrukwekkend natuurgebied ten westen van Kalundborg (23 km).

Activiteiten

Er bestaan goede mogelijkheden om te vissen in de twee rivieren Halleby Å en 'Sukkerkanalen' (het Suikerkanaal), die beide van Tissø uitgaan en uitmonden bij het strand van Bjerge. Bovendien zijn er veel goede hengelplaatsen langs de kust. Een populaire plaats, vooral bij laagwater, is onder meer Bjerge Klint. U kunt ook vissen op zoetwatervis in Tissø. Er zijn een aantal golfterreinen in de buurt van Bjerge. De dichtstbijzijnde golfclubs bevinden zich in Kalundborg, Korsør en Sorø. Het lange, mooie strand van de streek nodigt uit tot diverse strand- en watersportactiviteiten.

Bezienswaardigheden

Rondom Bjerge bevinden zich een aantal hunebedden, onder meer Regnarshøj bij Bjerge en Rævehøj, vanwaar u een prachtig uitzicht over Storebælt (de Grote Belt) heeft. De gedenkstenen in het moeras Mullerup Mose tonen aan waar vondsten van jagers en vissers uit het stenen tijdperk de geschiedenis van Denemarken veranderden (14 km). Aan de oostkant van Tissø liggen 7 landgoederen met mooie lanen omgeven door velden en bossen, onder meer 3 herenboerderijen uit de Middeleeuwen: Søbygård, Kattrup en Selchausdal. Het veelzijdige landbouwmuseum Fløjgården huist een grote privéverzameling van onder meer landbouwmachines uit de periode 1850-1950; alles bij elkaar ca. 2000 voorwerpen. De belgen van het museum worden gebruikt als werkpaarden die bij bijzondere gelegenheden voor de oude wagens en werktuigen worden gespannen. Op het schiereiland Reersø bevindt zich het kleine, interessante Reersø Museum, dat bestaat uit een kost- en inwoonhuis uit de 18de eeuw (14 km).

Dagje uit

Breng een bezoek aan de levendige handelsstad Kalundborg, met haar interessante havengebied, unieke middeleeuwse stadswijk met smalle straatjes en welbewaarde vakwerkhuizen, de enige kerk in Denemarken met 5 torens, vele tentoonstellingen, gezellig centrum met eetgelegenheden en winkels, en Kalundborg Museum, waar vondsten uit de vikingtijd uit Tissø worden tentoongesteld (14 km). Birkegårdens Haver (de Tuinen van Birkegården) bij Tågerup bieden heerlijke belevenissen en zijn een vreugde voor het oog en de neus. Geniet van de Engelse, Japanse en Deense tuinen en van de weiden met tamme dieren (24 km). Neem misschien de veerboot van Havnsø (31 km) over Sejerøbugten (de Baai van Sejerø) naar het eiland Sejerø, dat het mildste klimaat van Denemarken heeft en een glooiend landschap, veel kleine stranden en een aantal grafheuvels en menhirs te bieden heeft. Het dierenpark Odsherreds Zoo Dyrepark bij Asnæs huist 600 dieren verdeeld over 100 soorten (48 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Bjerge

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Bjerge Vakantiehuis, Bjerge

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   400 m tot water
   Reg. nr.: 91-1036

    
   1 week van EUR 463,-
    
  •  

   Bjerge Vakantiehuis, Bjerge

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   200 m tot water
   Reg. nr.: 91-1032

    
   1 week van EUR 345,-
    
  • Inclusief eindschoonmaak
    

   Bjerge Vakantiehuis, Bjerge

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 91-1037

    
   1 week van EUR 442,-