Huur een vakantiehuis in Bureso - Boek hier

Vakantiehuizen in Bureso, Seeland, Denemarken van verhuring

Tussen Roskilde Fjord en Øresund ligt het idyllische meer, Buresø. Het meer wordt omgeven door een prachtig natuurlandschap.

 

Gastenbeoordelingen van Bureso

 
 

gasten hebben Bureso een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Buresø wordt omringd door de bossen Uggeløse Skov, Ganløse Eged en Slagskunde Skov alsmede de heuvelrug Slangerup Ås. Geniet van een vakantie op Sjælland, want hier staan alle wegen open. Jullie vinden hier een mooie natuur, talrijke activiteiten, culturele bezienswaardigheden en natuurlijk de royale hoofdstad Kopenhagen (ca. 35 km). Binnen een straal van 2 km kun je de dagelijkse boodschappen doen. In het kleine maar levendige plaatsje Slangerup (ca. 4 km) is er een veel groter aanbod aan winkels. De dichtstbijzijnde grote stad is Frederikssund (ca. 12 km), met een gezellige winkelstraat, vele restaurants, cultuur en bezienswaardigheden. Frederikssund was de thuisbasis van de vikingen.

 

Strande

Buresø is een zeer populair zwemmeer met helder water, een strandje met zand en een zwemsteiger. Je kunt ook gaan zwemmen in het Roskilde Fjord, bijvoorbeeld bij het Marbæk Strandpark (ca. 14 km), hier vinden jullie ondiep water en een zeebodem bestaande uit zand. Een populaire activiteit alhier is het beachvolleyballen. Het is ongeveer 34 km naar de beste stranden aan het Øresund zoals bijvoorbeeld Skodsborg Strand. Hier kunnen jullie in het gras lekker zonnebaden, voetballen, volleyballen etc. Ook een bezoekje waard, is het kindvriendelijke strand Lokeshøj/Frydenlund Strand.

Natuur

Buresø ligt in het natuurpark tussen Farum en Slangerup, een gebied bestaande uit bossen, meren, waadgebieden, velden en ongerepte gemeenschappelijke gebieden. Geniet van het wijdse uitzicht over het landschap met de oude dorpjes en de vele meren. Buresø is een van de grootste meren in de omgeving. Het grootste meer van Denemarken is Arresø, op ca. 22 km afstand. Hier kun je langs het meer heerlijk wandelen en fietsen. Een fietstochtje langs het meer is ca. 50 km lang maar zeer zeker de moeite waard. Een prachtig beschermd natuurgebied is Tibirke Bakker (ca. 39 km) met heide bedekte heuvels en diverse uitzichtpunten met een groots uitzicht over Arresø, het bos Gribskov en een stukje van het Roskilde Fjord.

Activiteiten

Zes van de beste golfbanen van Denemarken liggen in Noord-Sjælland. Bij het meer, Bastrup Sø, (ca. 5 km), ligt Molleåens Golfklub, waar je na de 18-holes golfbaan, je dorst kunt lessen in het '19e hole' op het terrasje van de golfclub. Asserbo Golfklub (ca. 27 km) is een van de oudste en beste golfclubs in Denemarken. De baan ligt in een prachtig natuurgebied bij Arrenakke Bakke. Dit parcours is een uitdaging voor zowel de gevorderde als beginnende golfspeler. Visliefhebbers kunnen vissen vanaf de kust, in de Put & Take vismeren, met een gehuurd bootje op zee of aan boord van een van de viskotters en natuurlijk in het meer Buresø. Bij Rågeleje (ca. 42 km) ligt Heatherhill, een beschermd natuurgebied met hoge kusthellingen en een zeer gunstige wind waardoor je hier vele paragliders ziet. Mocht het weer een dag ietsje minder zijn, dan kunnen jullie het zwembad in Slangerup bezoeken (ca. 5 km). Fietsen kunnen ook in Slangerup gehuurd worden.

Bezienswaardigheden

Bezoek Slangerup met de prachtige kerk, Skt. Mikaels Kirke. Het grote renaissance gebouw uit 1588 ligt op een heuvel dat in de heidense tijd een heilige plek was. Bewonder de prachtige lichtinval in de kerk, een licht dat geschapen wordt door de 12 gothische ramen. In Slangerup ligt ook 'Den Gamle Smedie' een oude dorpssmederij uit 1900. Breng ook een bezoekje aan de tuin van de smederij, hier kun je in het seizoen verse biodynamische groenten kopen. In de zomerperiode wordt in Frederikssund (ca. 12 km) het 'Vikingespil' opgevoerd. Verder kun je hier het J.F. Willumsens Museum met uitsluitend werken van J.F. Willumsen, bezoeken. De tentoonstelling bestaat o.a. uit schilderijen, tekeningen, grafieken, keramiek, sculpturen en fotografieën. 'Vikingelandsbyen' bij Frederikssund is een heerlijk gelegen en goed bewaard gebleven plaatsje met huizen en schepen.

Dagje uit

Ga een mee met de rondleiding door het mooie Fredensborg Slot in Fredensborg. Dit is de zomerresidentie van de Koningin maar hier woont ook Kroonprins Frederik en zijn mooie vrouw, Kroonprinses Mary (ca. 31 km). De royale hoofdstad Kopenhagen (35 km) heeft veel te bieden. Hier vinden jullie cultuur, musea, muziek, theater, galerieën, diverse activiteiten en attracties alsmede de langste winkelstraat 'Strøget' van Europa. In Humlebæk ligt het wereldberoemde museum voor moderne kunst 'Louisiana'. De unieke museumsgebouwen en het prachtige park aan het Øresund zijn absoluut een bezoek waard (36 km). Op een afstand van ongeveer 39 km ligt het prachtige oude, cistercienserklooster Esrum Kloster uit 1151. Het klooster ligt midden in een ongerept bos- en veldenlandschap. In het klooster vind je verschillende tentoonstellingen en in de kloostertuin groeien vele medicinale kruiden. Dit uitstapje is echt een belevenis op zich.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Bureso

Zoek vakantiehuis