Huur een vakantiehuis in Dalby Huse - Boek hier

Vakantiehuizen in Dalby Huse, Seeland, Denemarken van verhuring

Dalby Huse ligt aan Jægerspris Bugt, en het gebied heeft een fris briesje en fantastische cultuurschatten.

 

Gastenbeoordelingen van Dalby Huse

 
 

gasten hebben Dalby Huse een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het rustig gelegen zomerhuisgebied ligt slechts enkele honderden meters van het strand in een heerlijke natuurlandschap. Binnen een straal van 1 km kunnen jullie de dagelijkse boodschappen doen. Verheug jullie niet alleen op de verfrissende natuur maar ook op de vele kastelen, kerken en talrijke musea. De dichtstbijzijnde grotere stad is Frederikssund, ca. 11 km van Dalby Huse.

 

Strande

Het strand van Dalby Huse is ideaal voor families met kleine kinderen. Het fijne zand en het ondiepe water tussen de zandbanken zorgt ervoor dat het zeer geschikt is voor de kleintjes. Maak eens een uitstapje naar het strand bij Kulhuse (ca. 18 km), een heerlijk zandstrand met de Europese Blauwe Vlag. Het strand ligt direct bij de haven van Kulhuse. Tussen Kulhuse en het plaatsje Lynæs, ligt het Roskilde Fjord. Op het Roskilde Fjord kun je uitstekend windsurfen.

Natuur

In het bos Nordskoven staan de oudste eikebomen van Denemakren. In dit gebied vinden jullie een groot aantal wandel- en fietspaden (ca. 18 km). Het meer Arresø (ca. 34 km) is met zijn 40 km2 het grootste meer van Denemarken en je kunt hier heerlijk langs het meer wandelen en fietsen. Een fietstochtje rond om het meer is 50 kilometer lang, maar zeker de moeite waard. Bovendien kun je op het meer zeilen. Niet ver van Arresø ligt het beschermde natuurgebied Tibirke Bakker, een heuvelachtig, met heide bedekt, landschap. Vanaf een van de uitzichtpunten heb je een schitterend uitzicht over Arresø, het bos Gribskov en een stukje van het Roskilde Fjord.

Activiteiten

In dit gebied kunnen visliefhebbers vissen vanaf de kust, op zee of in een van de nabij gelegen Put & Take vismeren. Golfliefhebbers kunnen ook hun sport beoefenen aangezien er in deze omgeving meerdere golfbanen gelegen zijn. Slechts 7 km van Dalby Huse ligt bijvoorbeeld de golfbaan van Frederikssund Golf Klub.

Bezienswaardigheden

In de botanische tuin Gerlevparken kun je meer dan 5000 planten bewonderen (ca. 6 km). Bij Skibby kunnen jullie het renaissanceslot Selsø Slot bezoeken. Het slot heeft o.a. een gevangenhol en de voornaamste ridderzaal van Denemarken (ca. 8 km). De molen, Jægerspris Mølle is nog steeds in werking en zomer's kun je hier vers gemalen meel kopen (ca. 8 km). Jægerspris Slot werd gebouwd in de middeleeuwen en hier kun je diverse tentoonstellingen en het mooie slotpark bezoeken (ca. 9 km). Frederikssund (ca. 11 km) is een gezellig handelsstadje aan het fjord, met een winkelstraat en goede restaurants, maar Frederikssund is ook de thuisbasis van de vikingen en daarom wordt hier in de zomer het vikingspel opgevoerd. Bezoek ook het J.F. Willumsens Museum in Frederikssund, dat uitsluiten werken van J.F. Willumsen toont. De verzameling bestaat o.a. uit schilderijen, tekeningen, grafieken, keramiek, sculpturen en fotografieën.

Dagje uit

Kulhuse (ca. 18 km) ligt op het puntje van Hornsherred en hiervandaan vaart een veerbootje naar het plattelandplaatsje Sølager. Kulhuse is een oud dorp waar de mooie, goed bewaard gebleven, oude huizen een bewijs van zijn. In het Vikingemuseet in Roskilde krijgen jullie een goede indruk van de geschiedenis van de vikingen (ca. 39 km). Helsinge is een actief en gezellig handelsstadje met bezienswaardigheden, een winkelstraat met fontein en diverse restaurantjes (ca. 46 km). Bezoek Sommerpark Nordsjælland met vele attracties voor zowel jong als oud. Het Sommerpark ligt tussen Rågeleje en Helsinge en het heeft o.a. ook een groot waterparadijs (ca. 50 km). Breng ook een bezoekje aan Kopenhagen met attracties zoals Tivoli, het Planetarium, het Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, het Rosenborg Slot met de kroonjuwelen, København Zoo en nog veel meer (ca. 54 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Dalby Huse

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Dalby Huse Vakantiehuis, Dalby Huse

    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: no   •   175 m tot water
   Reg. nr.: 94-3009

    
   1 week van EUR 643,-