Huur een vakantiehuis in Drosselbjerg - Boek hier

Vakantiehuizen in Drosselbjerg, Seeland, Denemarken van verhuring

Drøsselbjerg ligt in een rustige omgeving bij Storebælt (de Grote Belt) aan de kust van West-Zeeland.

 

Gastenbeoordelingen van Drosselbjerg

 
 

gasten hebben Drosselbjerg een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
J.M., Lelystad bezocht het gebiet van
 
27-04-2019 aan 04-05-2019

Plaatsje Kollensborg de moeite waard en natuurlijk de Krijtrotsen en Kopenhagen!!


 

Omgeving

In een gebied met veel overblijfselen uit de oudheid, gedenkstenen, heerlijke natuur, een rijk vogelleven en het vierde grootste meer van Denemarken, ligt Drøsselbjerg, vlak bij Storebælt (de Grote Belt). Het vakantiehuisgebied is erg rustig en richt zich voornamelijk tot sportvissers en vogel- en natuurliefhebbers. Dagelijkse inkopen kunnen in de buurt worden gedaan en de dichtstbijzijnde grote stad is Slagelse, 15 km verderop.

 

Strande

Het vredige Drøsselbjerg Strand is een kiezelstrand met een zwemsteiger en steile hellingen die naar het strand aflopen. Op het schiereiland Reersø is er een kindvriendelijk, fijn zandstrand.

Natuur

De natuur rondom Drøsselbjerg wordt gekenmerkt door kusten en open terreinen met lage begroeiing. Het schiereiland Reedsø is een uniek natuurgebied met onder meer drie moerasgebieden; Flasken, Skiften en Vejlen, waar veel waadvogels en eenden leven. Vanaf een uitkijktoren ter plaatse kan het vogelleven worden geobserveerd (15 km). Het vierde grootste meer van Denemarken Tissø en de omgevende natuur vormen een rijk, beschermd natuurgebied met veel waad- en watervogels. Aan de oostkant van het meer bevindt zich het kleine beukenbos 'Klinteskov', dat een hooggelegen, heuvelachtig en afwisselend landschap biedt. Tissø is aangewezen als communautair vogelbeschermingsgebied (16 km). Slagelse Lystskov is een heerlijk bosgebied met onder meer het meer 'Studentersøen'.

Activiteiten

De kust bij Drøsselbjerg heeft een hoog waterpeil en biedt daarom veel goede hengelplaatsen. Ook de westkant van het schiereiland Reersø biedt goede mogelijkheden voor sportvissers. Hier heb je een mooi uitzicht over Storebælt (de Grote Belt), de brug over de Grote Belt, Kalundborg en, bij helder weer, Fyns Hoved. In Tissø kan ook op zoetwatervis worden gevist. Er zijn verschillende golfterreinen in de buurt van Drøsselbjerg. De dichtsbijzijnde terreinen bevinden zich in Korsør Golf Klub en Sorø Golfklub. De afwisselende natuur in de streek nodigt uit tot fiets- en wandeltochten.

Bezienswaardigheden

De gedenkstenen in het moeras Mullerup Mose tonen aan waar vondsten van jagers en vissers uit het stenen tijdperk de geschiedenis van Denemarken veranderden (3 km). Brengt u ook een bezoek aan het schiereiland Reersø met zijn witgekalkte vakwerkboerderijen met rieten daken uit de 18de eeuw, zijn gezellige vissershaven, Reersø Museum, zijn unieke natuur met een rijk vogelleven en zijn talrijke ateliers en tentoonstellingen van kunstambachtslui (13 km). De vikingenburcht Trelleborg bij Slagelse is 1000 jaar oud. Het plaatselijke museum biedt een tentoonstelling van vondsten van opgravingen (gereedschap, wapens, kledingstukken en dergelijke) en reconstructies (15 km). Rondom Bjerge bevinden zich een aantal hunebedden, onder meer Regnarshøj bij Bjerge en Rævehøj, vanwaar je een prachtig uitzicht over Storebælt (de Grote Belt) hebt (15 km).

Dagje uit

Brengt u een bezoek aan Slagelse, waar onder meer de oude stadswijk stijlvol werd gerestaureerd met kasseiwegen. De stad biedt ook een interessant museum met een oude kruidenierswinkel en interessante historische verzamelingen, galeries en goede winkels en restaurants (15 km). Birkegårdens Haver (de Tuinen van Birkegården) bij Tågerup bieden heerlijke belevenissen en zijn een vreugde voor het oog en de neus. Geniet van de Engelse, Japanse en Deense tuinen en van de tamme dieren in de weiden (24 km). Neem eventueel de veerboot van Havnsø (44 km) over Sejerøbugten (de Baai van Sejerø) naar het eiland Sejerø, dat het mildste klimaat van Denemarken heeft en een glooiend landschap, veel kleine stranden en een aantal grafheuvels en menhirs te bieden heeft. Bonbonland in Holme Olstrup beschikt over meer dan 70 attracties voor het hele gezin - te water, te land en in de lucht (58 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Drosselbjerg

Zoek vakantiehuis