Huur een vakantiehuis in Eno - Boek hier

Vakantiehuizen in Eno, Seeland, Denemarken van verhuring

Het mooie Enø bij Karrebæksminde ligt in een uniek, beschermd natuurgebied en biedt de gezellige sfeer van een badplaats.

 

Gastenbeoordelingen van Eno

 
 

3 gasten hebben Eno een gemiddelde beoordeling van 4,33 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het mooie Enø ligt in Zuid-West-Zeeland, bij het vaarwater van Småland, en bestaat uit twee delen die verbonden zijn via een smalle strook. Op het noordelijke deel ligt de stad Enø en het vakantiehuisgebied, op de zuidelijke landtong bevindt zich een vogelreservaat. Enø is via een brug verbonden met de gezellige vissers- en badplaats Karrebæksminde. Hier vindt u een gezellige sfeer, een idyllische haven, een minigolfbaan, goede gelegenheid om te winkelen en talrijke restaurants en cafés. Probeer bijvoorbeeld eens een 'Enø Steak', waar de stad zo gekend voor is. Bij het kanaal en de haven kunt u vissersboten, een rokerij en een levendige vishandel meemaken. De hele zomer door worden er in de stad activiteiten georganiseerd, onder meer kermis, vlooienmarkt, zeilwedstrijden en concerten. Daarenboven biedt Enø heerlijke stranden, beschermde natuur en een rijk vogelleven. De dichtstbijzijnde grotere stad is Næstved, waar een aantal middeleeuwse gebouwen bewaard zijn gebleven (10 km).

 

Strande

Het aangename brede zandstrand bij Enø/Karrebæksminde heeft een zandbodem en de Blauwe Vlag (goede kwaliteit zwemwater). Het heldere water wordt maar geleidelijk aan dieper en het strand is daarom erg kindvriendelijk.

Natuur

Het noordelijke deel van Enø wordt gekenmerkt door weilanden, begroeiing en kustgebieden. Het zuidelijke deel, Enø Overdrev (Enø Meent), is een vogelreservaat waar ook zeehonden kunnen voorkomen. Het gebied wordt gekenmerkt door weilanden, rietvelden en kleine bosgebieden. Het hele fjordgebied en de zee eromheen is aangewezen als Ramsargebied en communautair vogelbeschermingsgebied. De twee prachtige bossen Horsemoseskov en 'Fruens Plantage' liggen beide op ca. 14 km van Enø.

Activiteiten

In Karrebæksminde kan u minigolf spelen. Langs de kust van Enø Overdrev (Enø Meent) zijn er goede mogelijkheden om aan kustvissen te doen. Næstved Ny Golfklub ligt slechts 4 km van Enø en biedt een mooi uitzicht over Karrebæk fjord. Sydsjællands Golfklub bij Mogenstrup ligt ca. 20 km hiervandaan.

Bezienswaardigheden

Enø en Karrebæksminde bieden naast stemming en sfeer ook een kaarsenmakerij, een activiteitenwinkel en een galerie. Breng een bezoek aan de levendige handelsstad Næstved, die omgeven is door mooie natuur en onder meer een aantal historische bezienswaardigheden en goede winkels te bieden heeft (10 km). Ten noordoosten van Enø ligt het kasteel Gavnø Slot. Gavnø Slot heeft een van de mooiste bloementuinen van Denemarken. Ga ook op ontdekking in het vlinderpark en natuurlijk in het kasteel zelf, waar dagelijks rondleidingen worden georganiseerd (14 km). Bonbonland in Holme Olstrup biedt meer dan 70 activiteiten voor het hele gezin; onder meer de meest fantastische glijbaan van Denemarken 'Vild-svinet', een raftingbaan, draaimolens, circus, kindertoneel, een zeerovereiland en nog veel meer (18 km). In de glasblazerij Holmegård Glasværk bij Fensmark zijn er dagelijks rondleidingen waar u de vervaardiging van kunstglas kunt meemaken en de winkel kunt bezoeken (19 km).

Dagje uit

Gisselfeld Slotpark bij Bråby is een van de mooiste tuinen van Noord-Europa en biedt veel botanische zeldzaamheden. Het park is toegankelijk voor het publiek en is aangelegd als een Engelse landschapstuin (29 km). Het sprookjespark Eventyrlandet Fantasy World bij Ringsted roept een sprookjesachtige en magische wereld op, een fascinerend, mechanisch fantasieland met onder meer trollen, kabouters en kleurrijke dieren (36 km). Sagnlandet Lejre bij Roskilde is een dorp uit de ijzertijd waar u de gelegenheid krijgt om in uitgeholde boomstammen te varen, hout te hakken met bijlen uit de ijzertijd, graan te malen en broodkoekjes te bakken (69 km). Mist u ook niet de 15 km lange en 41 meter hoge krijtrots Stevns Klint. 'Flagbanken' is het meest spectaculaire punt op de klif en biedt een uniek uitzicht. Voorts is de oude kerk bij Højerup, die helemaal aan de rand van de klif ligt, een bezoek waard (61 km). Brengt u ook een bezoek aan de hoofdstad Kopenhagen (80 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Eno

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Eno Vakantiehuis, Eno

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   175 m tot water
   Reg. nr.: 91-5516

    
   1 week van EUR 340,-