Huur een vakantiehuis in Eskebjerg Vesterlyng - Boek hier

Vakantiehuizen in Eskebjerg Vesterlyng, Seeland, Denemarken van verhuring

Eskebjerg is een gezellig, oud dorp met fraaie huizen, dat gelegen is aan Sejerøbugten (de Baai van Sejerø) en het beschermde natuurgebied Vesterlyng.

 

Gastenbeoordelingen van Eskebjerg Vesterlyng

 
 

4 gasten hebben Eskebjerg Vesterlyng een gemiddelde beoordeling van 4,25 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het vakantiegebied Eskebjerg Vesterlyng ligt midden aan de Baai van Sejerø op West-Zeeland. Het kleine dorpje Eskebjerg ligt net achter het grootste heidegebied van Zeeland, Vesterlyng, een erg populaire bestemming voor uitstapjes, met prachtige natuur. Dagelijkse inkopen kunnen in Eskebjerg worden gedaan en het dorp beschikt ook over verschillende groene plekken met speeltuin, voetbalveld, bmx-baan, petanquebaan en barbecueplaats. De streek nodigt uit tot openluchtrecreatie; u kunt hier wandelen, zwemmen, vissen, vogels bestuderen en voorhistorische monumenten zoals grafheuvels en hunebedden bezoeken. De dichtsbijgelegen grotere stad is Kalundborg (13 km). Hier vindt u een levendige havenbuurt, een unieke middeleeuwse stadswijk met smalle straatjes en welbewaarde vakwerkhuizen, de enige kerk van Denemarken met vijf torens, talrijke tentoonstellingen en een gezellig stadscentrum met restaurants en winkels.

 

Strande

Langs het beschermde heidegebied van Vesterlyng bevindt zich een heerlijk, kilometerlang badstrand met fijn zand, duinen en aangenaam zwemwater. Ondanks het feit dat het strand in een natuurreservaat ligt is het openbaar toegankelijk. Het water is ondiep aan de strandlijn en er is weinig golfslag zodat het strand erg kindvriendelijk is.

Natuur

Het vakantiegebied Eskebjerg Vesterlyng is omgeven door erg gevarieerde natuur, met velden, laagliggende kustgebieden, vennen, duinen, jeneverbesstruiken, heidekruid en weidegronden, met een wildgroei aan verschillende kruiden. Vesterlyng is het grootste, samenhangende heidegebied op Zeeland waar dieren vrij kunnen grazen. Het is een laagliggend gebied en heide en gras groeien door elkaar op de lage zandduinen. Het gebied is beschermd en biedt daarom een interessante flora; u vindt hier onder andere orchideeën. Het vogelreservaat Saltbæk Vig is een kustlagune die in de duinvalleien met riet is begroeid. Het gebied ligt een paar kilometer van Eskebjerg Vesterlyng. Tissø is het vierde grootste meer van Denemarken en heeft een oppervlakte van 13 km2. Het meer ligt 12 km ten zuidoosten van Eskebjerg Vesterlyng, en de natuur hier wordt gekenmerkt door velden en vlakke morenelandschappen in het westen, en hogergelegen, glooiende en afwisselende landschappen in het oosten.

Activiteiten

In het beschermde heidegebied van Vesterlyng zijn er 2 gemarkeerde wandelpaden. De groene route loopt langs een hunebed, door het bos Mareskoven en langs enkele heuvels uit het bronzen tijdperk. De bruine route voert u door een boomaanplanting naar het strand en voorbij een loopduin. Sportvissers komen aan hun trekken langs de West-Zeelandse kust of bij de Put & Take-vismeren in de streek. Hebt u zin om op zee te vissen, kunt u aan boord gaan van een vissersboot die vanuit Havnsø vertrekt (8 km). De streek is rijk aan golfterreinen. Probeert u bijvoorbeeld de baan met 18 holes van Kalundborg Golfklub, die zowel aan beginners als aan geoefende golfspelers uitdagingen biedt. De golfbaan ligt in een mooi natuurgebied, ca. 12 km van Eskebjerg Vesterlyng. Op verschillende plaatsen in de streek worden rijpaarden verhuurd. Voor liefhebbers van duiksport biedt Ordrup Næs de gelegenheid om 50 m van de kust overblijfselen van een oude woonplaats uit de steentijd te onderzoeken (21 km).

Bezienswaardigheden

De streek is gekend voor de talrijke interessante grafheuvels, hunebedden en stenen grafkamers die men hier aantreft. Havnsø (8 km) ligt in de baai Nekselø Bugt en is vanouds een belangrijke veerhaven. Geniet van de sfeer aan de haven, koop misschien versgevangen vis of neem de veerboot van Havnsø naar het autovrije eiland Nekselø, dat met zijn fraaie landschappen en rijke dierenleven een bezoek waard is, of naar het eiland Sejerø, dat het mildste klimaat van Denemarken heeft en een glooiend landschap, talloze kleine badstranden en verschillende stenen grafheuvels en menhirs te bieden heeft. Bezoekt u het middeleeuwse Kalundborg met zijn smalle straatjes met kasseien en welbewaarde vakwerkhuizen (13 km). Dragsholm Slot in Hørve is het oudste kasteel van Denemarken. De oorspronkelijke vesting uit de vroege Middeleeuwen heeft een gevangeniskerker en bijhorende spookverhalen. Bij het kasteel hoort een fraai kasteelpark (18 km).

Dagje uit

Het dierenpark Odsherreds Zoo Dyrepark bij Asnæs huist 600 dieren verdeeld over 100 soorten (23 km). Birkegårdens Haver (de Tuinen van Birkegården) bij Tågerup bieden heerlijke belevenissen en zijn een vreugde voor het oog en de neus. Geniet van de Engelse, Japanse en Deense tuinen en van de weiden met tamme dieren (28 km). Het hunebed bij Højby is een van de best bewaarde hunebedden met twee grafkamers van Denemarken. Het hunebed is 4,5 meter hoog, 26 meter in diameter en was grafkamer voor 98 mensen. Een tentoonstelling van de opgraving is te zien in het nabijgelegen Museum van Stenstrup (36 km). Het pretpark Sommerland Sjælland biedt meer dan 60 attracties voor het hele gezin; een gezellige kanotocht, een wilde rit op de glijbaan of een bezoek aan het grootste waterpretpark van Zeeland (39 km). In het vikingscheepvaartmuseum van Roskilde zijn schepen uit de vikingtijd, kopieën van vikingschepen en andere noordse boottypes tentoongesteld (61 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Eskebjerg Vesterlyng

Zoek vakantiehuis