Huur een vakantiehuis in Fakse Ladeplads - Boek hier

Vakantiehuizen in Fakse Ladeplads, Seeland, Denemarken van verhuring

De vanouds gekende vakantiestreek Faxe Ladeplads is nog steeds populair vanwege haar goede stranden, rijke natuur en mooie bossen.

 

Gastenbeoordelingen van Fakse Ladeplads

 
 

3 gasten hebben Fakse Ladeplads een gemiddelde beoordeling van 3,00 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Rianne, Dordrecht bezocht het gebiet van
 
01-08-2020 aan 08-08-2020

Camp Adventure was very nice, amazing view. BonBonland is always a nice amusementpark.


 

Omgeving

Aan de oostkust van Zuid-Zeeland, net onder Stevns, ligt de gezinsvriendelijke badplaats Fakse Ladeplads. Hier vindt u een prachtig strand, een gezellige vissers- en plezierjachthaven, goede winkelmogelijkheden en talrijke eetgelegenheden. De streek is bosrijk en rijk aan natuurschoon. Faxe Ladeplads ligt niet ver van boeiende bezienswaardigheden voor het hele gezin en heeft een rechtstreekse treinverbinding naar Kopenhagen. De stad Fakse ligt 6 km landinwaarts. Hier kunt u onder meer de beroemde brouwerij van de stad bezoeken. De dichtstbijzijnde grotere stad is Næstved, die 32 km van Faxe Ladeplads ligt.

 

Strande

Ten zuiden van de jachthaven ligt een prachtig, lang en kindvriendelijk strand. Ten noorden van de haven ligt een ander mooi strand, en vooral het gebied rond 'Flagstangen' is erg populair. Beide stranden bieden goede mogelijkheden om barnsteen te vinden. 5 km noordwaarts ligt nog een heerlijk strand, Vemmetofte Strand, een kindvriendelijk zandstrand met ondiep water en een zwemsteiger. Op Feddet is er een mooi, breed, wit zandstrand met lage duinen en heerlijk zwemwater (7 km).

Natuur

De bossen Vemmetofte Skovene strekken zich uit ten oosten van Fakse Ladeplads en langs Faxe Bugt (de Baai van Fakse). Verder naar het noorden toe ligt het bos Strandgård Dyrehave met heuvels uit de oudheid en talrijke, oude eikenbomen. In het bos Leestrup Skov tussen Faxe en Rønnede, vindt u de gekende eik 'Kludeegen', die naar zeggen een geneeskrachtige werking heeft. Feddet is een 5 km lang schiereiland met een erg gevarieerde natuur. Het heidereservaat met duinen en laaggelegen kustgebieden heeft ook een rijk vogelleven dat kan worden waargenomen vanop een vogeluitkijktoren (7 km). Ca. 25 km ten noorden van het gebied ligt Stevns Klint, die met zijn witte krijtkliffen meer dan 40 meter boven de kust uitsteekt. Ontdek deze bijzondere klif vanaf de uitzichtpunten of de kust langs Højerum, Boesdal Kalkbrud of Holtug Kridtbrud. Van Rødvig tot Boesdal kunt u langs het strand wandelen.

Activiteiten

In Faxe Ladeplads kunt u bowlen in de bowlinghal van de stad. In de stad worden ook fietsen verhuurd. In Faxe zijn er rondleidingen in de gekende brouwerij Faxe Bryggerier. Op het einde van de rondleiding kan er worden geproefd (6 km). Er bestaan goede hengelmogelijkheden lang heel de kust van Faxe Bugt (de Baai van Fakse). Vooral de kust bij het bos Strandgård Dyrehave is een goede plek voor hengelaars. Op het beschermde schiereiland Feddet worden rij- en wandeltochten georganiseerd. Rønnede Golfklub biedt een interessante golfbaan met 18 holes en prachtige natuur. In Rønnede is er ook een zweefvliegclub (13 km).

Bezienswaardigheden

De water- en windmolens van Blåbæk zijn welbewaard en liggen in een mooie omgeving, slechts 4 km landinwaarts van Faxe Ladeplads. De watermolen is de enige watermolen in Denemarken die nog steeds wordt geëxploiteerd. Het prachtige klooster Vemmetofte Kloster is niet toegankelijk voor het publiek maar de kloosterkerk kan worden bezocht (5 km). Østsjællands Museum Faxe (Geologisch Museum) stelt meer dan 500 verschillende soorten fossielen en versteningen tentoon. In de kalkgroeve Faxe Kalkbrud, die 45 meter diep is, kunt u zelf fossielen en versteningen vinden van haaien en krokodillen, die hier miljoenen jaren geleden leefden. Heel de streek is rijk aan grafheuvels en langgraven, onder andere in Faxe en in Strandegårds Dyrehave. Mist u ook de belangrijkste bezienswaardigheid van Stevns niet; de 15 km lange en 41 meter hoge krijtrots Stevns Klint. 'Flagbanken' is het meest spectaculaire punt op de klif. Het biedt een uniek uitzicht en ligt bij Stevns Natur Center.

Dagje uit

Bonbonland biedt meer dan 70 activiteiten voor het hele gezin; onder meer de meest fantastische glijbaan van Denemarken 'Vild-svinet', een raftingbaan, draaimolens, circus, kindertoneel, een zeerovereiland en nog veel meer (24 km). Gisselfeld Slotpark bij Bråby is een van de mooiste tuinen van Noord-Europa en biedt veel botanische zeldzaamheden. Het park is toegankelijk voor het publiek en is aangelegd als een Engelse landschapstuin (25 km). Het sprookjespark Eventyrlandet Fantasy World roept een sprookjesachtige en magische wereld op, een fascinerend, mechanisch fantasieland met onder meer trollen, kabouters en kleurrijke dieren (62 km). Kopenhagen met musea, muziek, toneel, galeries, attracties en de langste winkelwandelstraat van Europa 'Strøget', ligt 66 km van Fakse Ladeplads. Hier vindt u onder meer attracties zoals Tivoli, het Planetarium, het Experimentarium, de Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot met de kroonjuwelen, København Zoo (Dierentuin van Kopenhagen) en nog veel meer.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Fakse Ladeplads

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Fakse Ladeplads Vakantiehuis, Fakse Ladeplads

    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   150 m tot water
   Reg. nr.: 92-5018

    
   1 week van EUR 446,-
    
  •  

   Fakse Ladeplads Vakantieappartement op het platteland, Fakse Ladeplads

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   6000 m tot water
   Reg. nr.: 92-5011

    
   1 week van EUR 397,-