Huur een vakantiehuis in Frolunde Fed - Boek hier

Vakantiehuizen in Frolunde Fed, Seeland, Denemarken van verhuring

Het rustige en gezellige gebied Frølunde Fed ligt aan de bocht Musholm Bugt op West-Zeeland, ca. 7 km ten noorden van Korsør.

 

Gastenbeoordelingen van Frolunde Fed

 
 

gasten hebben Frolunde Fed een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het zomerhuisgebied Frølunde Fed heeft een goed strand met een mooi uitzicht over het Storebælt en de brug Storebæltsbroen. In Frølunde Fed vind je een vredige en ongerepte natuur, frisse lucht en goede vismogelijkheden. Hier kun je nog ongestoord vakantie houden, en toch in de nabijheid zijn van o.a. diverse steden, golfbanen, natuurgebieden, activiteiten en bezienswaardigheden voor de hele familie. De dagelijkse boodschappen kun je in de omgeving doen. De grotere plaatsen in de omgeving zijn: Korsør (7 km) en Slagelse (20 km). Deze plaatsen hebben goede inkoopmogelijkheden en meerdere eetgelegenheden.

 

Strande

Het heerlijke strand van Frølunde Fed ligt in een kleine bocht en bestaat uit grof zand met enkele stenen. Het strand wordt afgeschermd door heuveltjes en duinen met vegetatie. Het is een kindvriendelijk strand aangezien het water aan de kanten ondiep is. Vanaf het strand kunnen kleinere bootjes te water gelaten worden. Net ten zuiden van Frølunde Fed ligt het Knivkær-Svenstrup Strand, een zandstrand met een zeezandbodem en goede surfmogelijkheden. Vanaf beide stranden kun je genieten van de prachtige zonsondergangen in het Storebælt.

Natuur

Het zomerhuisgebied Frølunde Fed wordt omgeven door een groene natuur met bos, een gespreide vegetatie, heuvels, kleine duinen, weilanden, velden en de beek Tude Å. Net ten zuiden van Frølunde Fed ligt Korsør Nor - het grootste binnenwater van Denemarken. Een 16 km lang wandelpad loopt rond dit interessante gebied. Het bos Korsør Lystskov is 130 ha groot en heeft een rijk dieren- en vogelleven. In het bos vind je meerde historische gedenktekens (7 km). Slagelse Lystskov is een mooi bosgebied met o.a. het meer 'Studentersøen' (ca. 14 km). Het schiereilandje Reersø heeft een unieke natuur en 3 waadgebieden; 'Flasken', 'Skiften' en 'Vejlen', alwaar vele waadvogels en eenden leven. Vanaf de uitzichttoren kun je het vogelleven bestuderen (29 km). Het vierde grootste meer van Denemarken, Tissø en de rondom gelegen natuur vallen onder de natuurbescherming. In dit gebied leven vele waad- en watervogels. Tissø is een EU-vogelbeschermgebied (32 km).

Activiteiten

Aan het strand van Frølunde Fed kun je zwemmen, zonnebaden en allerlei strandactiviteiten ondernemen. Een populaire activiteit, en vaak ook succesvol, is het vissen op zeeforel in de Musholm Bocht, in het bijzonder bij Frølunde Fed. Verder kan er gevist worden in het Put & Take vispark bij Korsør of ga eens mee aan boord van een viskotter voor een vistochtje op het Storebælt. De viskotters varen uit vanuit de haven van Korsør. Golfers kunnen de 18-holes golfbaan van Korsør Golf Klub eens uitproberen. De baan ligt in een parkachtige omgeving met bos en meren (5 km). In Korsør en omgeving kun je kajakken, kano¿s, roeiboten en paarden huren. Een zwembad met meerdere bassins, o.a. een babybassin en een duikbassin vind je eveneens in Korsør.

Bezienswaardigheden

De oude gezellige koopmansstad Korsør heeft een moderne jachthaven, een charmerend centrum, winkeltjes, galerieën en diverse interessante bezienswaardigheden zoals bijv. de vesting Fæstningen Korsør Søbatteri, het Isbådsmuseet, kunstcentrum Kongegaarden en het Storebælt Bro- og Naturcenter (7 km). De Vikingburcht Trelleborg tussen Frølunde Fed en Slagelse is ca. 1000 jaar oud, met resten van een grote ringburcht, reconstructies, rondleidingen en allerlei activiteiten zoals tingieten, broodbakken, boogschieten etc. Bekijk ook het museum met diverse voorwerpen, zoals gereedschap, wapens, klederdrachten etc. (13 km).

Dagje uit

De gedenkstenen in Mullerup Mose geven de plaatsen aan alwaar vondsten van voorwerpen uit de tijd van de jagers en vissers uit de steentijd de geschiedenis van Denemarken veranderden (19 km zuidwaarts). Breng een bezoekje aan Slagelse, met het mooie oude stadsdeel en de met kinderkopjes bestraatte straten, interessante musea, historische verzamelingen, galerieën en bezienswaardigheden zoals de oude landbakkerij en de beschermde molen (Skovsgård Mølle og Bageri Museum) alsmede het Gerlev Legepark, een speelplaats voor het hele gezin (20 km). Op het schiereilandje Reersø kun je de oude wit gekalkte oude vakwerkhuizen uit de 17e eeuw, de kleine gezellige visserijhaven of het Reersø Museum bezichtigen. Reersø heeft een unieke natuur met een rijk vogelleven en vele ateliers en tentoonstellingen van kunstenaars (29 km). Het familiepark Bonbonland in Holme-Olstrup, heeft vele leuke attracties, zowel wilde als rustige, shows, picknickgebieden, restaurants, grillbars etc. (55 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Frolunde Fed

Zoek vakantiehuis