Huur een vakantiehuis in Greve Strand - Boek hier

Vakantiehuizen in Greve Strand, Seeland, Denemarken van verhuring

Greve Strand ligt aan Køge Bugt, slechts 30 kilometer van Kopenhagen.

 

Gastenbeoordelingen van Greve Strand

 
 

gasten hebben Greve Strand een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het zomerhuisgebied aan Køge Bugt wordt omgeven door bos, strand, vele meren en kleine plaatsjes zoals bijv. Greve (ca. 2 km) en Ishøj (ca. 7 km) met interessante cultuurschatten. Binnen een straal van 1 km kun je de dagelijkse boodschappen doen. Verheug jullie op een vakantie waar je kunt kiezen uit een veelvoud aan activiteiten en bezienswaardigheden. Geniet van het frisse briesje uit zee, de talrijke activiteiten op het schone strand, de prachtige natuur en het bruisende leven in de hoofdstak van Denemarken, Kopenhagen.

 

Strande

Het zomerhuisgebied licht slechts enkele honderden meters van Greve Strand. Wil je liever zonnebaden en zwemmen aan een strand met de Europese Blauwe Vlag, dan is het Strandpark København (ca. 5 km) aan te bevelen. Het strand strekt zich over een lengte van 7 km tussen Hundige Strand en Brøndby. Hier kunnen jullie zwemmen, zonnebaden, vissen en surfen. In de zomer kun je meedoen aan de vele activiteiten zoals muziek, dans, havenfeesten, markten en zeilwedstrijden.

Natuur

Bij Karlslunde ( 4 km) ligt Karlstrup Kalkgrav, een enorm gat van 500 x 400 meter, dat getuigt van een jarenlange zoektocht naar kalk. Hier krijg je een idee van de geologische geschiedenis van Denemarken. Met enig geluk kun je hier nog fossielen vinden. Hedeland (11 km) is een 15 km2 groot, kunstmatig aangelegd, natuur- en vrijetijdsgebied, met meren, bossen, heuvels en een rijke flora en fauna. Hier kun je kiezen uit vele activiteiten. In de winter kun je hier zelfs skiën. Ca. 50 km van Greve Strand vinden jullie Stevns Klint een prachtig gebied met wel 40 meter hoge witte kalkrotsen. Geniet hier van het fantastische uitzicht. Het meest populaire plekje op Stevns Klint is Flagbanken.

Activiteiten

Het schone, brede strand, de heerlijke bossen en de natuur met o.a. Stevns Klint zijn bijzonder geschikt voor allerlei uitstapjes. Huur eens een fiets in Ishøj (ca. 7 km) en maak een fietstochtje in de omgeving van Ishøj. Op het plaatselijke VVV-kantoor kun je informatie over de verschillende fietsroutes krijgen. Bovendien liggen er hier in de omgeving meerdere golfbanen, zoals Hedeland Golfklub (ca. 11 km), Køge Golf Klub (ca. 23 km) en Skovbo Golfklub bij Borup (ca. 28 km). Visliefhebbers kunnen vissen in Ishøj Havn, in København Strandpark en in de in de omgeving gelegen meren. Is het een dagje iets minder weer, breng dan eens een bezoekje aan het grootste zwembad van Denemarken in Greve (ca. 4 km) met sauna en solarium.

Bezienswaardigheden

Greve Museum is een ontraditioneel lokaal historisch museum met vele activiteiten en tentoonstellingen. In Ishøj (ca. 7 km) kunnen jullie o.a. Ishøj Kirke bezoeken. De kerk stamt uit het jaar 1150. In het dorpje Tranegilde (ca. 10 km) ligt Bredekærgård, waar de velden nog net zoals in de oude dagen, met paarden en een ploeg omgeploegd worden. Bezoek ook eens Køge (ca. 22 km) met het gezellige oude stadsdeel, de sfeervolle haven, de musea Køge Skitsesamling, Køge Museum en Køge Legetøjsmuseum, een betoverend kerkje, de winkelstraat, marktdagen en goede restaurants. De royale hoofdstad Kopenhagen (30 km) heeft veel te bieden. Hier vinden jullie cultuur, musea, muziek, theater, galerieën, diverse activiteiten en attracties zoals Tivoli, het Planetarium, het Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, het Rosenborg slot met de kroonjuwelen, alsmede de langste winkelstraat 'Strøget' van Europa.

Dagje uit

Gjorslev Slot (ca. 32 km) is gebouwd van kalksteen uit Stevns Klint en moet je echt eens gezien hebben. Het slot is omgeven door een gracht en heeft een slotpark, aangelegd in Engelse stijl. Er zijn rondleidingen in het slot. In de zomerperiode wordt in Frederikssund (ca. 48 km) het 'Vikingespil' opgevoerd. Verder kun je hier het J.F. Willumsens Museum met uitsluitend werken van J.F. Willumsen, bezoeken. De tentoonstelling bestaat uit schilderijen, tekeningen, grafieken, keramiek, sculpturen en fotografieën. 'Vikingelandsbyen' bij Frederikssund is een heerlijk gelegen en goed bewaard gebleven plaatsje met huizen en schepen. In Holme-Olstrup ligt het pretpark Bonbonland met wel 70 attracties en activiteiten voor de hele familie. Hier heb je plezier te water, in de lucht en ter land (ca. 56 km). In Humlebæk ligt het wereldberoemde museum voor moderne kunst 'Louisiana'. De unieke museumsgebouwen en het prachtige park aan het Øresund zijn absoluut een bezoek waard (60 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Greve Strand

Zoek vakantiehuis