Huur een vakantiehuis in Grevinge - Boek hier

Vakantiehuizen in Grevinge, Seeland, Denemarken van verhuring

Grevinge - bos, water en interessante bezienswaardigheden op West-Sjælland.

 

Gastenbeoordelingen van Grevinge

 
 

22 gasten hebben Grevinge een gemiddelde beoordeling van 4,32 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Dick, Ter Aar bezocht het gebiet van
 
02-06-2018 aan 09-06-2018

Een dagje Kopenhagen is een stukje rijden maar met een rondvaart een belevenis in een prachtige stad. Voor het vervoer is een citypass voor 1 dag ideaal. 1 dag onbeperkt vervoer met bus S-trein en metro over 4 zones voor 11 euro.


 

Omgeving

Het gebied rond Grevinge wordt ook wel Odsherred genoemd, en het zomerhuisgebied ligt in een rustige omgeving, ca. 3 km van de stranden van het Isefjord. In een straal van 2 km kun je de dagelijkse boodschappen doen. Wil je eens een keertje naar een iets grotere stad, dan ligt Holbæk ca. 21 km van Grevinge. Niet ver van het zomerhuisgebied, ca. 5 km, liggen enkele stendysser (soort graven) uit de oudheid. Verheug jullie op een vakantie met prachtige stranden, historische indrukken en bezienswaardigheden alsmede de heerlijk ontspannende natuurlijke omgeving.

 

Strande

Langs de hele kust van het Isefjord liggen mooie rustige stranden (ca. 3 km). Hier liggen ook vele beukenbossen waar je heerlijk kunt wandelen, voor een deel langs het strand en deels door het bos. Het beste strand van het vakantiegebied ligt in Nyrup Bugt en Sejerø Bugt. Het strand bij Sejerø Bugt is het beste strand van Odsherred en net zo kindvriendelijk als het strand bij Lumsås. Het Gudminderup Strand is ook kindvriendelijk en heeft lage duinen. Al deze stranden liggen bij Højby, ca. 20 km van het vakantiegebied en alle stranden hebben de Europese Blauwe Vlag. De stranden zijn, vanwege de goede windcondities, zeer geliefd bij windsurfers. Geniet vanaf de stranden van de prachtige zonsondergangen.

Natuur

Het afwisselende en heuvelachtige landschap, ontstaan tijdens de laatste ijstijd, staat in scherp contrast met het vlakke, drooggelegde, fjordgebied van het Lammefjord en Siddinge. In het bos Grevinge Skov, in de buurt van het zomerhuisgebied (ca. 5km), liggen meerdere, bezienswaardige, oudheidkundige graven (stendysser). Midden in het bos ligt bijvoorbeeld een 'dysse' zonder de rondom gelegen stenen, maar met een gesloten grafkamer. Het gebied rond het strand van Hønsinge Lyn (ca. 17 km) is beschermd, maar jullie mogen het wel bezoeken. In Ulkerup Skov bij Nykøbing Sjælland (ca. 23 km) liggen resten van huizen en dorpsvijvers van een vroegere boswoonplaats. Bezoek ook eens het Hovvig Fuglereservaat ten oosten van Nykøbing.

Activiteiten

Holbæk Golfklub (ca. 27 km) is met zijn unieke ligging, direct op schiereilandje Kirsebærholmen, een speciale belevenis. Geniet van het uizicht over het Holbæk Fjord. Het gebied heeft meerdere goede golfbanen o.a. de 9-holes Pay & Play Menselgård Golfbane en Odsherred Golf Klub. Sportvissers kunnen prima vissen langs de kusten, in de kanalen van het Lammefjord of aan boord van een van de viskotters die uitvaren van bijv. Havnsø (ca. 22 km). Bovendien liggen er hier in de omgeving meerdere Put & Take vismeren. Wil je jezelf echt eens verwennen, breng dan een bezoekje aan het Turkse Bad in Holbæk (ca. 21km), met een heerlijk stoombad, een sauna en een lekker ontspannende massage. Het vakantiegebied is ideaal voor wandel- en of fietstochtjes. Probeer eens de idyllische route van Strandmøllevej in Holbæk langs het fjord en het centrum naar de marina.

Bezienswaardigheden

Verwen jezelf met een heerlijke maaltijd in de historische herberg Gundestrup Færgekro, gelegen aan het Lammefjord (ca. 4 km). Bij Hørve ligt het oudste slot van Denemarken, nl. Dragsholm Slot (ca. 12 km). De oorspronkelijke vesting uit de vroege middeleeuwen heeft o.a. een gevangenhol en je kunt hier ook griezelige spookverhalen horen. In Tuse Kirke (ca. 13 km) kun je unieke kalkschilderijen uit de periode 1460-1480 bewonderen. Maak eens een dagtripje naar Svinninge (ca. 14 km) en bezoek het museum met modelspoorwegen (modeljernbanen), de langste modelspoorweg (2 km) van Europa. Aangezien er hier in de omgeving vele kunstenaars wonen, zie je overal galerieën, ateliers, tentoonstellingen en werkplaatsen, die zeker een bezoekje waard zijn. Aan te bevelen zijn bijv. Galleri Tuse Næs (ca. 16 km) en Galleri Reiff (ca. 24 km) met schilderijen en keramiek.

Dagje uit

In Holbæk (ca. 21 km) kunnen jullie niet alleen winkelen, maar ook een bezoekje brengen aan de gezellige marina of aan het museum dat uit 13 historische gebouwen bestaat en in de tuin muziek- en theaterarrangementen heeft. Bezoek ook het plattelandplaatsje Nyvang waar oude tijden herleven. Hier ligt o.a. de oude smederij uit 1869 maar je kunt ook specialiteiten proeven in de keuken van Husmandsstedet. Een zeiltochtje (1 uur) van Havnsø (ca. 22 km) naar het eilandje Sejerø, dat het mildste klimaat van Denemarken heeft, is ook leuk om te doen. Bij Nykøbing ligt het pretpark Sommerland Sjælland met 60 verschillende atrracties voor de hele familie (ca. 23 km). In het Vikingeskibsmuseet in Roskilde kun je schepen uit de vikingtijd bewonderen alsmede andere zeer oude schepen uit het hoge noorden (ca. 48 km). Een bezoekje aan de royale hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen is ook zeer zeker de moeite waard (ca. 81 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Grevinge

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Grevinge Vakantiehuis, Grevinge

   12 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   10 m tot water
   Reg. nr.: 94-7506

    
   1 week van EUR 572,-
    
  •  

   Grevinge Vakantiehuis, Grevinge

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 2   •   25 m tot water
   Reg. nr.: 94-7510

    
   1 week van EUR 396,-
    
  •  

   Grevinge Vakantiehuis, Grevinge

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   3000 m tot water
   Reg. nr.: 94-7508

    
   1 week van EUR 272,-