Huur een vakantiehuis in Haraldsted So - Boek hier

Vakantiehuizen in Haraldsted So, Seeland, Denemarken van verhuring

Haraldsted Sø, op het mooie eiland Sjælland, staat garant voor heerlijke natuurbelevenissen direct aan het meer.

 

Gastenbeoordelingen van Haraldsted So

 
 

gasten hebben Haraldsted So een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Rients, Burgum bezocht het gebiet van
 
22-06-2019 aan 06-07-2019

Kliffen van Mon Roskilde. wandelen door centrum en naar de haven. Fietsen om de haraldsted see. Holbaek: mooi om langs klif te fietsen


Sol og Strand gast bezocht het gebiet van
 
18-08-2018 aan 25-08-2018

Vikingschip museum in Roskilde was erg de moeite waard. Copenhagen card is een aanrader! Wij zijn 2x met de trein vanuit Borup naar Kopenhagen gegaan en hebben meerdere attracties bezocht (ook in Roskilde en Leyre), echt waar voor je geld!


Ronnie, DRIEL bezocht het gebiet van
 
28-04-2018 aan 04-05-2018

Aanraders: restaurant Bofhus Ringsted, Lidl Ringsted, kasteel Kronborg, stad Kopenhagen middels rondvaartboot, zwembad Ringsted, vikingmuseum Roskilde.


 

Omgeving

Probeer eens vakantie te houden slechts enkele meters van een meer. Haraldsted Sø heeft niet alleen schoon zwemwater, maar ook een mooie natuur. Je kunt bijvoorbeeld heerlijk wandelen langs de oevers van het meer. Het kleine plaatsje Haraldsted (2 km) heeft ook enkele historische bezienswaardigheden die getuigen van dramatische gebeurtenissen is een van de oudste plaatsjes van Denemarken. Ringsted, ca. 7 km van Haraldsted Sø, is bekend vanwege de huizen met de voor Ringsted karakteristieke rode dakpannen. Hier vind je ook vele winkels, eetgelegenheden etc. De dagelijkse boodschappen kun je binnen een straal van enkele kilometers van Haraldsted Sø doen.

 

Strande

Slechts enkele meters van het zomerhuisgebied ligt aan Haraldsted Sø, een strandje met de Europese Blauwe Vlag. Wil je liever zwemmen in de zee, dan is Køge (32 km) met het fijne zandstrand en goed zwemwater aan te bevelen.

Natuur

Haraldsted ligt in een lang gestrekt dal, ontstaan tijdens de laatste ijstijd. Langs de noordzijde van het meer, vanaf de dam bij het bos Vrangeskov, kun je een 5,5 km lang wandelpad volgen. Het bos Vrangeskov bestaat uit beukebomen, die op de steile hellingen helemaal tot aan het water groeien. Aan de voet van de hellingen ontspringen er diverse bronnetjes en hier groeit ook het kleine groene kruid Milturt (chrysosplenium oppositifolium). Ca. 59 km van Haraldsted Sø, ligt de 40 m hoge Stevns Klint, bestaande uit witte krijtrotsen. Geniet van deze prachtige krijtrotsen en het mooie uitzicht dat je hebt vanaf de diverse panoramapunten. Het meest spectaculaire plekje bij Stevns Klint is Flagbanken.

Activiteiten

In Haraldsted Sø kan er gevist worden als je lid bent van de sportsclub, maar in de beek Ringsted Å, die uitspringt in het meer Haraldsted Sø, heb je ook goede vismogelijkheden. Golfliefhebbers kunnen de mooi gelegen golfbanen van Skjoldenæsholm Golf Center (ca. 9 km) eens proberen. De heerlijke natuur in het vakantiegebied is uitermate geschikt voor het maken van wandel- en of fietstochten. In Ringsted (ca. 7 km) kun je fietsen huren. Heb je zin om een keertje te gaan bowlen dan kan dit ook in Ringsted, hier vinden jullie 12 topmoderne bowlingbanen in Ringsted Bowlingcenter met een restaurant, café en gokhal.

Bezienswaardigheden

Het plattelandsplaatsje Haraldsted (ca. 2 km) werd bekend vanwege de dramatische moord op Hertog Knud Lavard in de 12e eeuw. De Knud Lavards Kapel (ca. 4 km) was in de katholieke tijd het centrum voor de martelaar Knud Lavard. Bezoek ook eens Haraldsted Kirke, eveneens uit de 12e eeuw (ca. 2 km). De vesting 'Ridebanen' ligt op de noordzijde van het meer Haraldsted Sø en is hoogst waarschijnlijk een prehistorisch toevluchtsoord. Ca. 6 km verder ligt het pretpark Fantasy World met onvergetelijke belevenissen voor de hele familie. Hier ontmoet je H.C. Andersen, de zeven dwergen en apen. Ringsted is een van de oudste steden van Denemarken (7 km), en hier vind je o.a. Ringsted Museum & Vindmølle, een cultuur historisch museum. Bij het museum hoort een windmolen waar biologisch dynamisch meel gemalen wordt. In het Radiomuseum worden objecten uit de periode 1880-1980 tentoongesteld.

Dagje uit

Gjorslev Slot (ca. 21 km) bestaat uit kalksteen van Stevns Klint. Het slot is omgeven door een gracht en een heerlijk park in Engelse stijl met een meertje. Bezoek evt. Køge (32 km) met het gezellige oude stadsdeel, een sfeervolle haven, de musea Køge Skitsesamling, Køge Museum en Køge Legetøjsmuseum (speelgoed). Verder heeft Køge een betoverend kerkje, een winkelstraat, marktdagen en goede restaurants. In de zomermaanden wordt in Frederikssund (58 km) het Vikingespil opgevoerd en hier vind je ook het J.F. Willumsens Museum, met uitsluitend werken van J.F. Willumsen. Kopenhagen is ook zeker de moeite waard (72 km) met musea, muziek, theaters, galerieën, attracties zoals Tivoli, het Planetarium, het Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot met de kroonjuwelen, København Zoo en de langste winkelstraat van Europa 'Strøget' en nog veel en veel meer.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Haraldsted So

Zoek vakantiehuis