Huur een vakantiehuis in Havnso - Boek hier

Vakantiehuizen in Havnso, Seeland, Denemarken van verhuring

Havnsø is een klein veerplaatsje aan de kust van noordwest Sjælland.

 

Gastenbeoordelingen van Havnso

 
 

10 gasten hebben Havnso een gemiddelde beoordeling van 3,60 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Sol og Strand gast bezocht het gebiet van
 
07-07-2018 aan 21-07-2018

Vikingmuseum in Roskilde is erg mooi. Evenals de Dom. Kopenhagen is altijd leuk.


 

Omgeving

Havnsø ligt aan Nekselø Bugt, en is altijd een belangrijke veerplaats geweest. Men vermoedt dat hier al sinds de 14e eeuw een 'veerdienst' was naar de eilandjes Nekselø en Sejerø. Havnsø maakt deel uit van het gebied Odsherred, dat beroemd is vanwege het speciale licht. De vakantiehuizen in dit gebied worden niet vaak verhuurd aan toeristen, waardoor het zomerhuisgebied een typisch Deens karakter heeft. Hier kunnen jullie heerlijk genieten van de natuur, het water en de diverse culturele bezienswaardigheden. De dagelijkse boodschappen kunnen jullie hier in de omgeving doen. De dichtstbijzijnde grotere stad is Kalundborg (ca. 22 km) met het gezellige havensfeertje, het middeleeuwse stadcentrum met smalle straatjes en goed bewaard gebleven vakwerkhuizen. Hier staat de enigste kerk van Denemarken met 5 torentjes. Verder vinden jullie hier diverse tentoonstellingen, vele winkeltjes en restaurants.

 
Badstrand met helder water bij de vakantiehuizen van Havnsø Vakantiehuizen in een groene omgeving achter het lange badstrand van Havnsø Vanuit Havnsø vertrekt regelmatig een veerboot naar Nekselø Uitzicht vanaf de kust bij Havnsø op het prachtige, beschermde eilandje Nekselø
 

Strande

Het zandstrand bij Havnsø, dat onder het gebied Vesterlyng valt, is een kindvriendelijk strand met de Europese Blauwe Vlag. Het is ook een geliefd plekje bij windsurfers. In het noordelijke deel van Ordrup (ca. 16 km) ligt ook een kindvriendelijk strand met zandterrassen met tafels en stoelen. Bovendien ligt er hier een rooster zodat ook rolstoelgebruikers en kinderwagens op het strand kunnen komen. Hier in Ordrup kan er ook uitstekend gesurfd worden.

Natuur

Het beschermde natuurgebied Vesterlyngen, nabij Havnsø, is het grootste heidelandschap van Sjælland met graasweilanden, kleine meren, heide en een zeldzame flora. Ordrup Næs is een gedeeltelijk beschermd natuurgebied met loofbomen en naaldbomen. Vanaf de landtong, op de punt, kunnen jullie zowel marsvin (een kleine dolfijnsoort) en zeehonden zien zwemmen (16 km).

Activiteiten

Visliefhebbers kunnen uitstekend vissen langs de gehele kust van West-Sjælland, in de Put & Take vismeren en op zee. Vanuit Havnsø en Sjællands Odde kun je mee aan boord van een van de viskotters. Spelen jullie golf, dan is de 18-holes baan van Kalundborg Golf Klub aan te bevelen. Ga je liever paardrijden dan kun je op meerdere plaatsen paarden huren. In Ordrup Næs wacht er een wandelpad op jullie dat je door dit prachtige gebied voert. Vanwege de goede windcondities op Ordrup Næs wordt er hier veel gevliegerd. Ben je een duikliefhebber, dan kun je bij Ordrup Næs, ca. 50 meter uit de kust, voorwerpen vinden van een oude nederzetting uit de steentijd.

Bezienswaardigheden

Havnsø Mølle is een Hollandse windmolen uit 1822. Geniet van de gezellige sfeer in de haven en koop eens vers gevangen vis. Ook kun je een tochtje maken met de veerboot van Havnsø naar het autovrije eilandje Nekselø, met een mooi landschap, een rijke fauna en prachtige vergezichten. Of vaar eens naar het heuvelachtige eilandje Sejerø met vele kleine strandjes, diverse jættestuer (oude graven) en een bautasteen (steen uit de vikingtijd). Sejerø heeft bovendien het mildste klimaat van Denemarken. Het oudste slot van Denemarken is Dragsholm Slot. De oorspronkelijke vesting uit de vroege middeleeuwen heeft een gevangenhol en hier kun je ook naar griezelige spookverhalen luisteren. Bij het slot ligt een mooi slotpark (ca. 10 km).

Dagje uit

Ongeveer 18 km van Havnsø, bij Asnæs, ligt Odsherred Zoo Dyrepark. Hier wonen wel 600 dieren van ca. 100 verschillende soorten. De jættestue bij Højby is een van de best bewaarde jættestuer van Denemarken. De grafheuvel is 4,5 meter hoog heeft een diameter van 26 meter en 2 grafkamers met plaats voor 98 mensen. In het nabijgelegen Stenstrup Museum kun je de uitgravingen van deze jættestue bezichtigen (ca. 31 km). Het pretpark Sommerland Sjælland heeft meer dan 60 attracties en activiteiten voor de hele familie. Maak een kanotochtje, een wilde toer in de rutschebaan of lekker genieten in het grootste zwemparadijs van Sjælland (ca. 30 km).De royale hoofdstad Kopenhagen (96 km) heeft veel te bieden. Hier vinden jullie cultuur, musea, muziek, theater, galerieën, diverse activiteiten en attracties zoals Tivoli, het Planetarium, het Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, het Rosenborg slot met de kroonjuwelen, alsmede de langste winkelstraat 'Strøget' van Europa.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Havnso

Zoek vakantiehuis