Huur een vakantiehuis in Hellebæk - Boek hier

Vakantiehuizen in Hellebæk, Seeland, Denemarken van verhuring

Bij het vakantiepark Hellebæk aan de kust van Noord-Seeland vindt u badstranden, een prachtige natuur en bezienswaardigheden voor het hele gezin.

 

Gastenbeoordelingen van Hellebæk

 
 

1 gasten hebben Hellebæk een gemiddelde beoordeling van 4,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Geniet tijdens uw verblijf in een vakantiehuis in Hellebæk van de heerlijke badstranden, het prachtige, glooiende natuurlandschap en de vele attracties van Noord-Seeland. Dit gebied kent een groot aanbod aan vakantiehuizen omdat er van alles te zien en te beleven is. Hellebæk ligt aan de Sont tussen Ålsgårde en Helsingør en staat bekend om de idyllische en historische watermolen Hammermøllen. Vanaf het strand ziet u de contouren van het Kronborg Slot, dat op slechts 5 km van Hellebæk ligt, en achter het strand liggen de huizen van het dorp op een helling. Daarachter bevindt zich een glooiend, ongerept natuurgebied met bos, meren en een rijke vogelfauna. Doe uw boodschappen in het dorp of ga naar de havenstad Helsingør, de ''Poort naar de Sont'', waar u veel winkels en restaurants zult aantreffen.

 
Heerlijk zandstrand aan de Sont bij het vakantiegebied Hellebæk Hellebæk heeft een heerlijk zandstrand waar u kunt zwemmen Uitzicht op de kust bij het vakantiepark Hellebæk De idyllische watermolen Hammermøllen ligt in een bosgebied achter Hellebæk
 

Strande

Bij Hellebæk ligt een mooi, kindvriendelijk zandstrand. Het westen van Hellebæk ligt praktisch tegen het vakantiepark Ålsgårde aan, waar u kunt zwemmen in het zeezwembad Langebro. Langebro heeft een brede zwemsteiger met banken en volop ruimte om te zonnebaden en te ontspannen. De zwemsteiger loopt ver het water in en vormt een zwembad in zee, dat beschut wordt tegen de wind. De zee bij Hellebæk is ook heel geschikt om te windsurfen. Als u wilt zwemmen bij een badstrand met mooi zand en hoge duinen, dat in het hoogseizoen bewaakt wordt door strandwachten, kunt u terecht op het Hornbæk Strand, 6 km naar het westen.

Natuur

Hellebæk wordt omringd door zee en een prachtig, glooiend natuurgebied met bos en heide. Direct achter Hellebæk liggen de bossen Hellebæk Skov, Hammermølle Skov, Hellebæk Kohave en Teglstrup Hegn. In Hellebæk Kohave ligt het idyllische meer Pernillesøen, waar u vanuit een vogeluitkijkpost o.a. trekvogels, roofvogels, kraanvogels, ganzen en futen kunt observeren. Vanaf de mooie heideheuvels van Teglstrup Hegn ziet u een zeldzaam, ongerept hoogmoeras en kunt u genieten van het uitzicht over zee.

Activiteiten

Het heerlijke zandstrand bij Hellebæk nodigt uit tot een duik in de golven, ontspanning en recreatie. Als u van hengelsport houdt, kunt u aan de kust van Hellebæk vissen in de Sont of in een van de Put and Take-vismeren in de omgeving. Tussen Hellebæk en Helsingør kunt u golfen op de mooie, glooiende golfbaan van de Helsingør Golf Club. Het ongerepte natuurgebied achter Hellebæk is heerlijk om in te wandelen. Bij de meren in deze stille omgeving kunt u allerlei vogels observeren. In het Multiparken in Helsingør kunnen de kinderen skaten, steppen, fietscrossen, voetballen en een hindernisbaan uitproberen.

Bezienswaardigheden

Ongeveer 500 m achter de kust, bij de vijver Bondedammen in Hellebæk Skov, staat de idyllische watermolen Hammermøllen. Deze molen werd tot 1870 gebruikt voor het tentoonstellen van geweer- en pistoollopen, maar is tegenwoordig ingericht als café met een expositie van foto''s en voorwerpen uit de geschiedenis van het gebouw. In Hellebæk Skov en Teglstrup Hegn vindt u verschillende historische monumenten uit de tijd dat er nog kanonnen en geweren in het bos werden geproduceerd. De bijzondere barokkerk Hellebæk Kirke dateert uit 1920 en biedt uitzicht op Zweden. Bezoek Helsingør en ontdek de grote jachthaven, het cultuurgebied Kulturhavn met het ondergrondse museum M/S Museet for Søfart, het glanzende, stalen standbeeld HAN, het fraaie renaissancekasteel Kronborg Slot en de vele andere interessante bezienswaardigheden. Hornbæk (7 km) en Gilleleje (18 km) hebben mooie stranden, een gezellige havensfeer en een aantrekkelijk stadsleven met bijzondere winkeltjes en restaurants.

Dagje uit

In Rudolf Tegners Museum bij Dronningmølle kunt u zowel in het museum als in het fraaie beeldenpark de gipsen en marmeren beeldhouwwerken van Tegner bekijken. In Dronningmølle vindt u ook het expositiehuis Munkeruphus met kunst, kunstnijverheid, design en architectuur (14 km). Louisiana in Humlebæk is een museum voor moderne kunst. De unieke museumgebouwen en het mooie, oudere beeldenpark vormen een fraaie en interessante omlijsting van de tentoongestelde kunst en beeldhouwwerken (15 km). Even ten noorden van het meer Esrum Sø ligt het oude cisterciënzerklooster Esrum Kloster uit 1151. Het klooster doet tegenwoordig dienst als cultuurhistorisch museum met een tentoonstelling over de cisterciënzerordes en de plaatselijke geschiedenis. Buiten kunt u door de kloostertuin met interessante kruiden wandelen. Het hele jaar door kunt u hier meedoen aan allerlei op de middeleeuwen geïnspireerde evenementen (17 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Hellebæk

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Hellebæk Vakantieappartement, Hellebæk

    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   125 m tot water
   Reg. nr.: 93-0011

    
   1 week van EUR 1431,-