Huur een vakantiehuis in Helsingor - Boek hier

Vakantiehuizen in Helsingor, Seeland, Denemarken van verhuring

De koopmansstad Helsingør heeft een heerlijke natuur, goede stranden, het prachtige Kronborg Slot en ontelbare bezienswaardigheden.

 

Gastenbeoordelingen van Helsingor

 
 

24 gasten hebben Helsingor een gemiddelde beoordeling van 4,54 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Vincent, POORTUGAAL bezocht het gebiet van
 
22-10-2018 aan 26-10-2018

Mocht je met de trein willen reizen, koop dan een toeristen ticket. Daarmee koop je voor 20 euro een retourticket van heslingor naar kopenhagen en kun je ook nog eens gebruik maken van het openbaar vervoer. Boottickets van Helsingor naar Helsingborg en retour zijn ongeveer 10 euro per ticket. Leuke plek die we hebben bezocht in helsingborg was Ebba's Fik. Een oud amerikaans uitziend barretje. Reotur Tickets van Helsingor naar Malmo zijn ongeveer 33 euro, dan rijd je betaalbaar over de oresundbrug. De tol ticket van de brug bedraagt namelijk 59 euro met de auto voor een enkele reis. Malmo is absoluut een aanrader, wij hebben daar de chocolade fabriek bezocht. Een van mijn persoonlijke favorieten was de Espresso House, een starbucks achtige keten die ontzettend populair is. Heerlijke plek om in te "chillen" Let wel op, koffie is in Denemarken ontzettend duur. De gem. prijs voor een cappuccino is ongeveer 35 kronen, omgerekend is dat 4,60


 

Omgeving

Helsingør is gelegen in het noordoostelijke deel van Zeeland, met uitzicht naar Helsingborg in Zweden. De stad is beroemd vanwege Kronborg Slot, een van de bekendste renaissance slotten van Noord-Europa, de grote moderne en sfeervolle marina, ten noorden van het slot, de veerhaven ten zuiden van het slot, Marienlyst Slot dat achter de jachthaven ligt, het heerlijke kindvriendelijke strand alsmede de vele musea en activiteiten. Verder vinden jullie in de stad goede inkoopmogelijkheden en vele eetgelegenheden. Het is niet ver naar de bossen, de meren, Zweden, bekende vakantieplaatsjes en kleine gezellige vissersdorpjes.

 
Heerlijk zwemwater bij het strand ten westen van Helsingør Zandstrand met ondiep en helder water aan de rand van Helsingør Het Kronborg Slot ligt aan de Sont, midden in Helsingør Kleurrijke huizen langs de slotgracht van het Kronborg Slot in Helsingør
 

Strande

Twee van de beste stranden aan het Øresund, liggen dicht bij Helsingør Nordhavn, de visserij- en jachthaven. De drukst bezochte stranden, in de nabije omgeving, vinden jullie bij Grønnehave, Kronborg, Snekkersten (3 km zuidwaarts) en Espergærde (6 km zuidwaarts). Het strand van Hornbæk is een prachtig strand met fijn zand, ondiep water, hoge duinen en de Europese Blauw Vlag. In het zomerseizoen zijn er strandwachten aanwezig die een oogje in het zeil houden. Strandactiviteiten zoals waterfietsen, beachvolleybal en windsurfen zijn hier op het strand bijzonder populair. Hornbæk Havn ligt achter het strand, de pieren zorgen ervoor dat er op de stranden fijn zand ligt (12 km). Jullie kunnen ook zwemmen in het meer, Esrum Sø. Bij Fredensborg (14 km) vinden jullie een goed strand in de nabijheid van Fredensborg Slot, de zomerresidentie van de Deense Koningin Margrethe en thuisbasis voor Kroonprins Frederik en Kroonprinses Mary.

Natuur

Teglstrup Hegn en het bos Hellebæk Skov zijn een deel van het Kronborg Statsskovdistrikt, het gebied bestaat uit naald- en loofbossen, heuvels, veengronden en meren. Wat je echt niet moet missen is een wandeling rond om de idyllische Bondedam, die waterkracht levert aan de molenstenen. Het bos ligt ten noordwesten van Helsingør. Het natuurschoon gelegen meer, Gurre Sø wordt omgeven door de bossen Horserød Hegn in het noorden, en het beschermde bos Gurrevang in het zuiden, ca. 10 km. Het mooie bos Hornbæk Plantage, heeft een rijke flora en fauna en vele wandel- en fietsroutes (12 km). In het heuvelachtige, gevarieerde landschap rond Tikøb ligt het 40 km2 grote meer Arresø, en het door bos omgeven meer Esrum Sø (14 km). In Noord-Zeeland vinden jullie, naast de meren Arresø en Esrum, het grootste loofbos van Denemarken, Gribskov.

Activiteiten

Mocht het een dagje wat minder mooi weer zijn, dan kunnen jullie het zwemparadijs, Marienlyst Badeland of de zwemhal, Helsingør Svømmehal een bezoekje brengen. In Helsingør vinden jullie ook meerdere bowlingbanen en midgetgolfbanen. Over de natuurpaden rond de stad kunnen jullie heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden. In de zomer kunnen jullie ook een ritje maken met de veteraantrein. Visliefhebbers kunnen, tussen Helsingør en Hornbæk, prima kustvissen. Je kunt vissen vanaf de kade van Helsingør Havn of vanuit een bootje. Bootjes kunnen gehuurd worden. Vanuit Helsingør worden vistochten op het Øresund georganiseerd. Verder kunnen jullie vissen in de meren zoals Sorte Sø, Klare Sø, Gurre Sø, Hornbæk Sø en het Put & Take vismeer 'Fredensborg Ørredfiskeri'. Enkele van de beste golfbanen van Denemarken, liggen in Noord-Zeeland. Helsingør Golf Club, Hornbæk Golklub, Simon's Golf Club in Kvistgård, Fredensborg Golf Club en Nivå Golf Klub zijn enkele van de dichtstbijzijnde.

Bezienswaardigheden

Kronborg Slot, ligt aan de inzeiling van het Øresund. Het slot is wereldberoend vanwege het Shakespeare drama over de Deense prins Hamlet. Het slot is een elegant renaissance gebouw met een unieke ligging. In het slot ligt het Handels- og Søfartsmuseum, met de grootste maritieme verzameling van Denemarken. Marienlyst Slot in Helsingør is een architectonische parel, met een prachtig uitzicht over het Øresund. Het slot fungeert als museum en heeft een verzameling schilderijen en zilverwerk. Danmarks Tekniske Museum in Helsingør, heeft een grote verzameling vliegtuigen, dampmachines, uitvindingen, electrische apparaten en auto's. Helsingør Bymuseum is gelegen in het mooie Karmelitenhuis uit 1516, hier kom je van alles aan de weet over de geschiedenis van Helsingør. Helsingør Vinmuseum ligt in een oude sfeervolle kelder onder het Classenske Palæ. De oudste wijnhandel van Helsingør fungeert als museum en heeft een unieke tentoonstelling over de geschiedenis van de wijn.

Dagje uit

Maak een dagtripje naar Zweden, de overvaart Helsingør - Helsingborg duurt slechts 20 minuten. Hammermolen in Hellebæk (5 km) is een gerestaureerde molen, thans museum en café. Bij de ruïnes van Gurre Slot, uit het jaar 1100, wordt de oudheid levend. Naar zeggen spookt het hier 's-nachts (9 km). In Kvistgård ligt Nordsjællands Legetøjsmuseum met speelgoed uit de periode 1840- 1960. Een leuke ervaring voor de hele familie (10 km). Louisiana, in Humlebæk, is het wereldberoemde museum voor moderne kunst. De unieke museumsgebouwen, de kunsttentoonstellingen en het prachtige park zijn een belevenis op zich (10 km). In het slotpark van Fredensborg Slot, kunnen jullie, via 16 km aan natuurpaden, gangen en lanen genieten van dit prachtige park met sculpturen, paviljoens, bruggetjes enz. (14 km). Het Karen Blixen Museet (Out of Africa) op Rungstedlund, is ingericht met een galerie, de privé vertrekken van Karen Blixen, tentoonstellingen, een foto-afdeling, bibliotheek en café (25 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Helsingor

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Helsingor Vakantiehuis, Helsingor

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   150 m tot water
   Reg. nr.: 93-0308

    
   1 week van EUR 1565,-
    
  •  

   Helsingor Vakantieappartement in een stad, Helsingor

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   50 m tot water
   Reg. nr.: 93-0317

    
   1 week van EUR 587,-
    
  •  

   Helsingor Vakantiehuis in een stad, Helsingor

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   600 m tot water
   Reg. nr.: 93-0315

    
   1 week van EUR 579,-
    
  •  

   Helsingor Vakantieappartement, Helsingor

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 0
   Huisdieren toegestaan: no   •   100 m tot water
   Reg. nr.: 93-0314

    
   1 week van EUR 437,-
    
  •  

   Helsingor Vakantieappartement, Helsingor

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 0
   Huisdieren toegestaan: no   •   50 m tot water
   Reg. nr.: 93-0312

    
   1 week van EUR 420,-
    
  •  

   Helsingor Vakantieappartement, Helsingor

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 2   •   Slaapkamers: 0
   Huisdieren toegestaan: no   •   50 m tot water
   Reg. nr.: 93-0313

    
   1 week van EUR 319,-