Huur een vakantiehuis in Højby Lyng - Boek hier

Vakantiehuizen in Højby Lyng, Seeland, Denemarken van verhuring

Midden in de Baai van Sejerø, iets ten zuiden van Sjællands Odde, ligt het gezinsvriendelijke vakantiegebied Højby Lyng.

 

Gastenbeoordelingen van Højby Lyng

 
 

7 gasten hebben Højby Lyng een gemiddelde beoordeling van 4,86 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Simone, Hilversum bezocht het gebiet van
 
27-07-2019 aan 03-08-2019

There are beautiful walks nearby, starting from Høve and a walk from Vindekilde strandvej to the top of Vejrhøj.


 

Omgeving

Het vakantiehuisgebied Højby Lyng ligt dicht bij groene heidevelden, prachtige badstranden en een beschermd natuurgebied met een groot vogelbestand. U bevindt zich hier nabij de natuur, maar tegelijkertijd vindt u op korte afstand steden, pretparken, zoos en andere bezienswaardigheden voor het hele gezin. Het gebied nodigt uit tot zeiltochtjes, golfen, vissen en andere activiteiten in de vrije natuur. Højby Lyng ligt aan de kust, op enkele kilometer van het stadje Højby, waar u uw boodschappen kunt doen en de kerk met de mooie fresco’s kunt bezoeken. Dicht bij Højby ligt Nykøbing Sjælland, dat veel eetgelegenheden heeft en mogelijkheid biedt om te shoppen en cultureel bezig te zijn.

 
Badgasten op het heerlijke badstrand met ondiep, helder zwemwater bij Højby Lyng Gezin op het strand bij het vakantiepark Højby Lyng Vanaf de vakantiehuizen bij Højby Lyng kunt u een pad volgen naar het badstrand Het prachtige natuurgebied Korevlerne, tussen de vakantiehuizen en het strand van Højby Lyng
 

Strande

In Højby Lyng kunt u gebruik maken van een fijn, kindvriendelijk badstrand met ondiep water. Bezoek ook eens de mooie, brede zandstranden bij Gudminderup, een paar honderd meter van Højby Lyng. Dit strand werd in 2007 door de Deense krant Jyllandsposten uitgeroepen tot een van de beste badstranden van Denemarken. Mis de mooie zonsondergang over het water niet vanaf de stranden in Højby en Gudmindrup.

Natuur

Højby Lyng ligt in de buurt van prachtige duinen met heide, strandvelden, zandstranden en het Ellinge bos. Net ten zuiden van het vakantiehuisgebied ligt Korevlerne - een mooi beschermd natuurgebied met strandvelden, lagunes, meenten en een groot vogelbestand. Højby Meer is een meertje dat 100 jaar geleden ontstaan is na een storm. Het ligt in een 60 hectare groot gebied met wandelpaden en rond het meer vindt u een reeks interessante planten. Het gebied rond het strand bij Hønsinge Lyng, 5 km in zuidwaartse richting, is een beschermd gebied, maar u mag er wel wandelen en fietsen in de mooie, heuvelachtige natuur met bossen en dennen- en sparrenplantages. Bij Hovvig, ten oosten van Nykøbing, vindt u een interessant vogelreservaat.

Activiteiten

Het gebied nodigt uit tot activiteiten in de vrije natuur. Zit het weer niet mee, dan kunt u onder meer naar het binnenbad gaan in het stadje Vig of gaan bowlen in Nykøbing Sjælland. U kunt op pad gaan in het natuurgebied Korevlerne en genieten van de vele vogels. Golfers komen in dit gebied aan hun trekken - u kunt de golfbanen van Højby Golfbaan uitproberen (5 km), of Odsherred Golfklub (6 km), Mensalgård Pay&Play met 9 holes (6 km) of Dragsholm Golf Club (18 km). Vissers kunnen vissen aan de kust, in het Lammefjord of op zee - aan boord van een kotter, die vertrekt vanuit Havnsø of Sjællands Odde. Daarnaast zijn er diverse Put&Take-vismeertjes in het gebied.

Bezienswaardigheden

Troldhøj Hunebed bij Højby is een van de best bewaarde hunebedden van Denemarken met twee kamers. Het hunebed is 4,5 m hoog, 26 m in diameter en was ooit de grafkamer van 98 mensen. De tentoonstelling over de opgraving kunt u zien in het nabijgelegen Stenstrup Museum (5 km). Lumsås Molen bij Sjællands Odde is een museum met een molen die nog in dienst is, waar het meel op ouderwetse wijze gemalen wordt. Bekijk het mooie interieur, de witte molenwieken en koop eventueel wat meel (7 km). Bezoek Odsherred Zoo bij Asnæs, waar u rond kunt lopen tussen de dieren en ze van dichtbij kunt meemaken. Er is alleen een hek waar dat absoluut noodzakelijk is. Kijk hoe de dieren gevoederd worden en maak een interessante valkenier demonstratie mee(10 km). Het Sommerland Sjælland bij Nørre Asmindrup heeft meer dan 60 activiteiten voor het hele gezin te bieden - onder meer een gezellig kanotochtje, een wilde rit op de glijbaan of een bezoekje aan het grootste waterpark van Seeland (10 km).

Dagje uit

Nykøbing Sjælland is een gezellig provinciestadje met een voetgangerszone, winkeltjes en terrasjes (9 km). Geniet van de sfeer in dit gezellige stadje. Bezoek het mooie Dragsholm Slot bij Hørve - een van de oudste kastelen van Denemarken (19 km). Maak een zeiltochtje vanuit Havnsø (27 km) naar het eiland Sejerø, dat het mildste klimaat van Denemarken heeft, een heuvelachtig landschap, veel kleine badstrandjes en diverse grafheuvels en menhirs. Sagnlandet Lejre in Lejre bestaat uit 4 huizen en 8 kleine werkplaatsjes uit het ijzeren tijdperk. Hier kunt u in een uitgeholde boomstamboot varen, brandhout hakken met een bijl uit het ijzeren tijdperk en meel malen (56 km). Maak eens een tochtje naar Kopenhagen en geniet van de energie van deze grote stad, de interessante bezienswaardigheden en de veelzijdige culturele activiteiten (95 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Højby Lyng

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Højby Lyng Vakantiehuis, Højby Lyng

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   1500 m tot water
   Reg. nr.: 90-2737

    
   1 week van EUR 444,-
    
  •  

   Højby Lyng Vakantiehuis, Højby Lyng

    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   150 m tot water
   Reg. nr.: 90-2724

    
   1 week van EUR 529,-
    
  •  

   Højby Lyng Vakantiehuis, Højby Lyng

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 2   •   800 m tot water
   Reg. nr.: 90-2723

    
   1 week van EUR 344,-