Huur een vakantiehuis in Holløselund - Boek hier

Vakantiehuizen in Holløselund, Seeland, Denemarken van verhuring

In Holløselund vind je rust, natuur, strand en diverse activiteitsmogelijkheden.

 

Gastenbeoordelingen van Holløselund

 
 

gasten hebben Holløselund een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Holløselund is een gezellig zomerhuisgebied aan de kust van het Kattegat in Noord-Seeland. Holløselund ligt tussen de vakantiegebieden Vejby en Tisvildeleje, een mooi gebied met zee, hoge duinhellingen, heuvels, heide, meren en bossen. De dagelijkse boodschappen kun je in de omgeving doen. In Tisvildeleje vind je winkeltjes, eetgelegenheden, galeriën en in het zomerseizoen worden er marktdagen gehouden. Holløselund is de ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers, geniet van de rijke fauna, de heide, bossen en de lange stranden. Niet ver van Holløselund liggen grotere plaatsen, diverse bezienswaardigheden en attracties voor het hele gezin.

 

Strande

Holløselund Strand ligt aan de voet van een steile helling, via een trap met 164 treden kom je op dit heerlijke zandstrand. Boven aan de trap kun je op een heldere dag helemaal tot aan Hesselø kijken. Dit kindvriendelijke strand heeft een zandbodem, schoon zwemwater en de Blauwe Vlag. Het strand ligt op het noordwesten en ligt relatief onbeschut aan het Kattegat, dus perfecte windcondities voor surfers- en kitesurfers.

Natuur

Tisvilde Hegn is een bos vol kronkelige bomen, wandelpaden en meren. In de herfst kun je hier paddestoelen verzamelen. Tibirke Bakker, een deel van Tisvilde hegn, is een met heide bekleedt heuvelgebied. Vanaf het uitzichtspunt heb je uitzicht naar Arresø, Kattegat, Grib Skov en een stukje van het Roskilde Fjord (3 km). Heatherhill - aan het Kattegat - is een prachtig heuvelachtig gebied. Het grootste gedeelte van Heatherhill bestaat uit heide met los rondlopende schapen (3 km). Arresø, is het grootste meer van Denemarken, een wandel- en/of fietstocht rond het meer (ca. 50 km) is absoluut de moeite waard. Een boottochtje op het meer is ook mogelijk (9 km). Grib Skov is het vierde grootste bos van Denemarken met ontelbare wandelpaden, fietsroutes en historische bezienswaardigheden. Bij het Grib Skov ligt in een ongerept landschap van bos en groene weilanden, het pittoreske meer Esrum Sø. Hier kun je zwemmen, zeilen of de vogels in het vogelreservatt observeren (22 km).

Activiteiten

Visliefhebbers kunnen een hengeltje uitgooien langs de kust van Noord-Seeland, hier vang je altijd wel wat. De hoge hellingen en de gunstige windcondities maken van Holløselund een attractieve bestemming voor paragliders en windsurfers. Hier kun je surfen van Lynæs in het westen, naar Helsingør i het oosten. Gedurende het zomerseizoen zijn er in Tisvildeleje allerlei leuke arrangementen en activiteiten, zoals het drakenvliegfestival, marktdagen, midzomerfeest, fakkeloptcht en het Sankt Hans vuur op het strand ( 4 km). Noord-Seeland is rijk aan golfbanen, probeer bijvoorbeeld de baan van Asserbo Golf Klub bij Frederiksværk, Helsinge Golfklub of Gilleleje Golfklub.

Bezienswaardigheden

Helene Kilde is één van de bekendste geneeskrachtige bronnen van Denemarken en ligt nabij één van de steile hellingen tussen Tisvildeleje en het Kattegat. Volgens de overlevering wordt je genezen van ziektes als je op de nacht van Sankt Hans water drinkt van de bron bij het graf van de heldin Helena. Breng ook een bezoekje aan het kerkje Tibirke Kirke, de kerk ligt precies daar waar er vele jaren geleden een heidense offerplaats lag (5 km). Asserbo Slotsruin, zijn de overgebleven ruines van een slot dat in de 12e eeuw gebouwd werd door monniken. Het slot werd in de loop der eeuwen bedolven onder stuifzand en pas in 1849 vrijgegraven door Koning Frederik VII (10 km). Helsinge is een gezellig en sfeervol handelsstadje met diverse bezienswaardigheden, musea, winkelstraat, fontein, winkels en eetgelegenheden.

Dagje uit

Tegners Museum en Statuepark in Dronningmølle toont gipsen, bronzen en marmorsculpturen van de beeldhouwer Tegners. In het heidelandschap, net buiten het museum, staan maar liefst 25 grote bronzen sculpturen opgesteld. In het oude cistercienserklooster Esrum Kloster aan het meer Esrum Sø, kun je tentoonstelling ”Cisterciensers in Esrum Klooster”, buiten is de mooie kloostertuin en ook is er een kleine kloosterapotheek (25 km). Louisiana in Humlebæk is het museum voor moderne kunst. De unieke museumsgebouwen en het mooie oude park zijn de coulissen voor de bijzondere kunsttentoonstellingen (36 km). Het Karen Blixen Museum op Rungstedlund is ingericht met o.a. een galerie, tentoonstellingen, de private vertrekken van Karen Blixen met de originele inrichting, bibliotheek en een café (38 km). Kopenhagen is ook de moeite waard, het pulserende culturele leven, de musea, theaters, galeriën, attracties, pretparken en de langste winkelstraat van Europa Strøget (57 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Holløselund

Zoek vakantiehuis