Huur een vakantiehuis in Hundested - Boek hier

Vakantiehuizen in Hundested, Seeland, Denemarken van verhuring

Het vakantiegebied Hundested ligt op de landtong Halsnæs tussen Hesselø Bugt, het Isefjord en het Roskilde Fjord.

 

Gastenbeoordelingen van Hundested

 
 

22 gasten hebben Hundested een gemiddelde beoordeling van 4,55 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Houden jullie van de zon, de zee en een afwisselend landschap, dan is het vakantiegebied van Hundested beslist een goede keus. In het bijzonder voor de visliefhebbers en de zeilers onder jullie is het puur genieten op de landtong Halsnæs. De gastvrijheid en de aparte sfeer zorgen ervoor dat Hundested een prettig vakantiegebied is. Op Sjælland heeft Hundested de meeste zonuren en het mindste regen. Het zomerhuisgebied ligt slechts enkele honderden meters van de zee. De dagelijkse boodschappen kun je in de omgeving doen, Hundested (6 km) en Frederiksværk (10 km) zijn de dichtstbijzijnde grotere plaatsen.

 
Mooi zandstrand naast de jachthaven van Hundested Breed zandstrand met heerlijk zwemwater bij het vakantiegebied Hundested Hundested heeft een grote, sfeervolle jachthaven met restaurants en winkels De vuurtoren Spodsbjerg Fyr en Knud Rasmussens Hus in de heuvels bij Hundested
 

Strande

Het strand bij Gråstenvej ligt ca. 2 km van het zomerhuisgebied en heeft de Europese Blauwe Vlag. In Lynæs (7 km) vinden jullie een van de beste surfgebieden van Denemarken. Het mooie en kindvriendelijke strand van Liseleje ligt slechts 9 km van Hundested. Ook dit strand heeft de Europese Blauwe Vlag, fijne duinen en in de schoolvakanties zijn er strandwachten die een oogje in het zeil houden. Dit strand is eveneens populair bij windsurfers.

Natuur

Volg eens, te voet of per fiets, de uitgezette route Halsnæsstien. Deze route verbindt de verschillende fjord- en zeegebieden met elkaar en voert jullie door een afwisselend landschap met kleine dorpjes. De totale afstand van deze route is 12 km. Het 40 km2 grote meer, Arresø, is het grootste meer van Denemarken. Langs het meer kun je prima wandelen en fietsen. Een fietstochtje rond het meer is 50 km lang. Ook kun je een zeiltochtje op het meer maken. Tibirke Bakker (18 km) is een heerlijk, beschermd natuurgebied met heide bedekte heuvels. Vanaf een van de uitzichtpunten in het gebied heb je een prachtig uitzicht over het Arresø, het bos Gribskov en een stukje van het Roskilde Fjord. Een van de grootste loofbossen in Denemarken is het Gribskov met vele wandel- en fietsroutes en meerdere bezienswaardigheden.

Activiteiten

In Hundested en de omgeving vinden jullie vele verschillende activiteiten. Verheug jullie op o.a. concerten, rommelmarkten en havenfeesten. Vraag naar de actuele activiteitenkalender in het toeristenkantoor van Hundested. Ook in het badplaatsje Liseleje (9 km), zijn er de hele zomer door allerlei activiteiten, zoals het drakenfestival (vliegers), marktdagen, het midzomerfeest, een fakkeltocht etc. De oudste en beste golfclub van Denemarken, is Asserbo Golfklub (9 km) en ligt in een prachtig natuurgebied bij Arrenakke Bakke. De baan is een uitdaging voor zowel beginners als gevorderden. Bij Rågeleje (26 km) ligt het beschermde natuurgebied Heatherhill, met hoge steile kusthellingen. Een populaire activiteit alhier is het paragliden. Visliefhebbers hebben uitstekende vismogelijkheden langs de gehele kust van Noord-Sjælland.

Bezienswaardigheden

Breng een bezoekje aan Kikhavn (5 km), de oudste visserijhaven op Halsnæs uit de 13e eeuw. In het mooie vestingsgebied van Hundested, uit 1807, ligt het Knud Rasmussens Hus. Knud Rasmussen was een poolreiziger (5 km). Het huis is een klein museumpje en ziet er nog precies zo uit toen Knud Rasmussen er woonde. Geniet van de activiteit in de haven van Hundested, met de viskotters en plezierjachtjes. Er heerst een gezellig sfeertje, je vindt er diverse restaurantjes en een rokerij. Hundested is geen typische toeristplaats, ondanks dat het vanwege de fijne witte zandstranden en de geurige dennenbossen een bijzonder attractief gebied is. In het bos, Grønnesse Skov (8 km) ligt de stendysse Karlssten (oudheidkundig graf). Het is een van de mooiste en grootste stendysser in Denemarken. Als je Karlssten wilt bezoeken, volg dan de blauwe bordjes vanaf het landgoed Grønnesse Gods. Bezoek ook Asserbo Slotsruin (11 km). Het slot werd in de 12e eeuw gebouwd door monniken.

Dagje uit

In Nordsjælland vinden jullie meerdere interessante kastelen, zoals het sprookjesachtige slot, Frederiksborg Slot in Hillerød (31 km), Fredensborg Slot in Fredensborg (39 km). Dit is de zomerresidentie van Koningin Margrethe. En bijvoorbeeld Kronborg Slot in Helsingør (48 km). Het wereldberoemde museum voor moderne kunst 'Louisiana', ligt in Humlebæk. Het prachtige gebouw en het mooie park direct aan het Øresund, zijn zeker een bezoekje waard (48 km). In Rungstedlund ligt het Karen Blixen Museum (Out of Africa) met een galerie, haar privé vertrekken, een fototenstoonstelling, een bibliotheek en een café (50 km). Breng ook een bezoekje aan Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken met heel veel cultuur, attracties en bezienswaardigheden (65 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Hundested

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Hundested Vakantiehuis, Hundested

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   1000 m tot water
   Reg. nr.: 93-4518

    
   1 week van EUR 435,-
    
  •  

   Hundested Vakantiehuis, Hundested

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 10   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: no   •   37 m tot water
   Reg. nr.: 93-4519

    
   1 week van EUR 2853,-
    
  • Inclusief eindschoonmaak
    

   Hundested Vakantiehuis, Hundested

   15 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 12   •   Slaapkamers: 5
   Huisdieren toegestaan: no   •   350 m tot water
   Reg. nr.: 93-3509

    
   1 week van EUR 1171,-