Huur een vakantiehuis in Jungshoved - Boek hier

Vakantiehuizen in Jungshoved, Seeland, Denemarken van verhuring

Jungshoved in Fakse Bugt ligt in een prachtige natuuromgeving, ietwat geïsoleerd maar toch centraal.

 

Gastenbeoordelingen van Jungshoved

 
 

5 gasten hebben Jungshoved een gemiddelde beoordeling van 4,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

In dit vakantiegebied kun je de ruïnes zien van een oude hereboerderij, naar verluidt, gebouwd door de zeerover Joffne. De hereboerderij werd genoemd naar Joffne, nl. 'Joffneshoved' dat later Jungshoved werd. Maar naast deze zeeroververhalen heeft het gebied ook diverse strandjes, activiteiten en uitstapjes naar de diverse bezienswaardigheden. Vanuit het zomergebied is het, ondanks de rustige ligging, niet ver naar diverse winkels. De dagelijkse boodschappen kun je binnen een straal van 3 km doen. De dichtstbijzijnde grote stad met vele winkels en bezienswaardigheden is Vordingborg (ca. 24 km).

 

Strande

Het zomerhuisgebied licht slechts enkele honderden meters van een goed strand. Op het schiereilandje Feddet ligt ook een goed, schoon, breed wit zandstrand met kleine duinen en heerlijk zwemwater (ca. 27 km).

Natuur

Præstø Fjord is rijk aan watervogels, hier kun je allerlei soorten zwem- en duikeenden observeren. Feddet, een 5 km lang schiereilandje, strekt zich door het Præstø Fjord en heeft een afwisselende natuur. Het beschermde heidegebied met duinen en strandweilanden heeft bovendien een rijk vogelleven dat jullie vanuit de vogeltorens kunnen observeren. Zowel Præstø Fjord als het kleine eilandje Møns Klint (ca. 45 km) zijn leuke dagtripjes. Stevns Klint, de 40 meter hoge witte krijtrotsen zijn nog steeds in beweging. Geniet hier van de prachtige uitzichten over de omgeving en het water. Het meest spectaculaire plekje op Stevns Klint is Flagbanken.

Activiteiten

Vissers kunnen een hengeltje uitgooien in Præstø Fjord, op Feddet of in het meer Vesterled Put & Take sø (ca. 18 km). Huur eens een keertje een kajak in het Roneklint Kajakcenter (ca. 6 km) en maak een tochtje op eigen hand vanuit Roneklint Strand. Op het beschermde schiereilandje Feddet worden georganiseerde wandel- en paardrijtochten gehouden (ca. 27 km). Rønnede Golfklub (ca. 34 km) heeft een mooie 18-holes golfbaan. Verder vinden jullie in Rønnende een zweefvliegclub.

Bezienswaardigheden

Jungshoved Kirke heeft vele kalkschilderijen, waarvan men zegt dat het een dodendans voorstelt. Præstø (ca. 13 km) is een charmerend oud handelsstadje met vele winkeltjes, goede restaurantjes en gezellige cafeetjes. Wip eens binnen bij de pottenbakkerij Rødeled en zie hoe ze hier van een klomp klei mooie schalen maken. Breng ook een bezoekje aan het handelsstadje Vordingborg (ca. 24 km) met de vele bezienswaardigheden en diverse activiteiten. Het kenmerk van Vordingborg is de 'Gåsetarnet' een van de grootste slotruïnes van Denemarken uit de middeleeuwen. Het Geologiske Museum Østsjællands Museum Fakse (ca. 32 km) heeft een tentoonstelling met meer dan 500 fossielen. Fakse Kalkbrud is 45 meter diep en hier kunnen jullie fossielen vinden van bijvoorbeeld haaien en krokodillen die hier miljoenen jaren geleden geleefd hebben.

Dagje uit

Maak eens een vaartochtje op het Præstø Fjord met de boot Fjordkaperen, die van Præstø naar Fed Havn op Feddet vaart. Gisselfeld Slotspark is een van de mooiste tuinen van Noord-Europa met botanische zeldzaamheden. Je hebt vrij toegang tot het park in Engelse stijl (ca. 41 km). In Holme- Olstrup ligt het pretpark Bonbonland met 70 activiteiten en attracties voor jong en oud. Hier vinden jullie de rutschebaan 'Vildsvinet', een raftingbaan, een caroussel, circus, kindertheater een zeerovermeer en veel meer leuks (ca. 43 km). In Knuthenborg Safaripark, nabij Bandholm op Lolland, leven de wilde dieren in een 'natuurlijke' omgeving en kun je ze vanuit de auto bewonderen (ca. 83 km). De royale hoofdstad Kopenhagen (35 km) heeft veel te bieden. Hier vinden jullie cultuur, musea, muziek, theater, galerieën, diverse activiteiten en attracties zoals Tivoli, het Planetarium, het Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, København Zoo alsmede de langste winkelstraat 'Strøget' van Europa.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Jungshoved

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Jungshoved Vakantiehuis, Jungshoved

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   600 m tot water
   Reg. nr.: 92-4001

    
   1 week van EUR 384,-
    
  •  

   Jungshoved Vakantiehuis, Jungshoved

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: no   •   500 m tot water
   Reg. nr.: 92-4008

    
   1 week van EUR 413,-