Huur een vakantiehuis in Jyllinge - Boek hier

Vakantiehuizen in Jyllinge, Seeland, Denemarken van verhuring

Jyllinge, gelegen aan het Roskilde fjord op Seeland, biedt heerlijke natuurbelevenissen.

 

Gastenbeoordelingen van Jyllinge

 
 

gasten hebben Jyllinge een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Jyllinge ligt in een natuurschoon gebied, en is vanwege het mooie fjord, het schone water en de kindvriendelijke waterdiepte, een ideaal vakantiegebied voor het hele gezin. Sportvissers hebben hier goede kansen om zeeforel of geep aan de haak te slaan. Bij zeilers, en niet te vergeten windsurfers, is het fjord bijzonder geliefd vanwege de goede windcondities. In het overdekte Jyllinge-Center vind je supermarkten, een apotheek, postkantoor, banken en eetgelegenheden. De dichtstbijzijnde grote stad is Roskilde, met een gevarieerd aanbod aan winkels, restaurants, activiteiten en allerlei bezienswaardigheden.

 

Strande

Het zomerhuisgebied ligt slechts enkele meters van het fjord, met direct toegang tot een kindvriendelijk strand. Aan het Roskilde Fjord ligt ook Marbæk Strandpark met een zandbodem en ondiep water. Hier kun je beachvolleyballen (22 km). Wil je graag zwemmen in zee, dan is Liseleje Strand aan te bevelen. Dit prachtige en kindvriendelijke strand bij Liseleje, ligt ca. 35 km van Jyllinge en is één van de beste stranden aan het Kattegat. Het strand heeft de Blauwe Vlag, ten teken van schoon zwemwater, zand, duinen en gedurende het zomerseizoen zijn er strandwachten aanwezig die een oogje in het zeil houden. Windsurfers vinden hier uitstekende condities voor het beoefenen van hun sport. Het is ca. 40 km naar de beste stranden aan het Sont, bijvoorbeeld Skodsborg Strand, met grote zonneweides. Ook het kindvriendelijke Lokeshøj/Frydenlund Strand is een bezoekje waard.

Natuur

De omgeving rond Jyllinge bestaat uit weilanden, waadgebieden, fjord, strand, meren, landtongen en beken. Volg één van de wandelpaden richting Frederikssund of Roskilde. Een slentertocht door het idyllische, oude stadsdeel en het miljø rond de oude vishaven is absoluut aan te bevelen. Geniet van de speciale sfeer in de oude vissershaven met de vissers, de vishutten, de visnetten en de visboten, aangepast aan de visserij op het Roskilde Fjord. In het natuurreservaat Roskilde Fjord is het water erg ondiep - gemiddeld lager dan 6 meter - hier leven, op ca. 30 kleine eilandjes, vele watervogels. Maak eventueel een tochtje over het fjord aan boord van een vikingschip, of een moderner vaartuig en geniet van het uitzicht over de kleine eilandjes, de met bos bedekte steile kusten en het rijke vogelleven (9 km). Het is slechts 23 km naar het grootste meer van Denemarken, Arresø. Langs het meer zijn prima wandel- en fietspaden te vinden. Een fietstocht rond het meer is ongeveer 50 km lang.

Activiteiten

Binnen een straal van 20 km vind je vele activiteiten in en rond Roskilde, zoals het het Roskilde Bowling Center, Roskilde Badet - het zwembad - of de 1250 meter lange gocart-baan in het Roskilde Racing Center. Als je graag golf speelt, dan ben je hier in de juiste omgeving. Roskilde Golf Klub ligt 20 km van het zomerhuisgebied. Asserbo Golfklub, één van de oudste en beste golfclubs in Denemarken, ligt in het schitterende natuurgebied Arrenakke Bakke, een ware uitdaging voor zowel beginnende als ook geoefende golfers (ca. 31 km). Vis je graag, dan heb je een goede kans om in het fjord een forel aan de haak te slaan. Of ga naar het vispark Roskilde Fiskeland met speelplaats, toiletten, grill, kampvuurplaats, visschoonmaaktafels, kiosk en parkeerplaatsen (24 km). Ca. 47 km van Jyllinge ligt Rågeleje en Heatherhill dat vanwege de hoge strandhellingen en windstromen een geliefde plek is voor paragliders. Ook windsurfers komen hier vaak.

Bezienswaardigheden

De mooie, historische, kerk van Jyllinge is gebouwd in 1080-1130. De kerk heeft een romaans koor, kerkschip, apsis en een gotische toren uit 1400. In het zomerseizoen worden in Frederikssund de Vikingspelen opgevoerd.Hier vind je ook het J.F. Willumsens Museum, met een verzameling bestaande uit schilderijen, tekeningen, keramiek, sculpturen en fotografiën (ca. 15 km). Het vikingendorp 'Vikingelandsbyen' bij Frederikssund (16 km) is een goed bewaard gebleven vikingplaats met huizen en schepen. Roskilde, één van de oudste steden in Denemarken, was 1000 jaar geleden de handelsplaats van de vikingen en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een stad van betekenis. Één van de vele bezienswaardigheden is de, Roskilde domkerk (17 km). In de domkerk zijn veel koninklijke grafkapellen te bezichtigen, alsmede een interessant museum dat de duizendjarige geschiedenis van de kerk nader belicht. Bekijk de kostbare kleding waar de kinderen van koning Christian IV in werden begraven.

Dagje uit

Laat je rondleiden door Fredensborg Slot - wie weet ontmoet je Kroonprins Frederik en Kroonprinses Mary (ca. 30 km). Bezoek Kopenhagen met diverse attracties, zoals Tivoli, het Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot, København Zoo etc. (ca. 50 km). Louisiana in Humlebæk is een bekend museum voor moderne kunst. Het unieke museumsgebouw en het mooie park bieden plaats aan fantastische kunstwerken (ca. 53 km). Het Karen Blixen Museum op Rungstedlund heeft een galerie, tentoonstellingen, Karen Blixens privé vertrekken, een diashow, bibliotheek en café (ca. 42 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Jyllinge

Zoek vakantiehuis