Huur een vakantiehuis in Kaldred - Boek hier

Vakantiehuizen in Kaldred, Seeland, Denemarken van verhuring

Als je vakantie viert in Kaldred dan vind je rust, natuur, strand, steden en bezienswaardigheden.

 

Gastenbeoordelingen van Kaldred

 
 

gasten hebben Kaldred een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het vakantieplaatsje Kaldred is een rustig en gezellig zomerhuisgebied op de Bregninge Hedeslette. Kaldred ligt in een natuurschone omgeving aan de bocht van Sejerø op West-Seeland, nabij het grootste heidegebied van Seeland, namelijk Vesterlyng. Dit mooie en beschermde natuurgebied is populair bij vakantiegangers. In deze omgeving kun je heerlijk van de natuur genieten, wandelen, zwemmen, vissen, vogels observeren of bekijk de eeuwenoude hunebedden. De dagelijkse boodschappen kun je in de nabije omgeving doen. In Kalundborg vind je een gezellig havenmilieu, een sfeervol middeleeuws centrum met smalle steegjes en goed bewaard gebleven vakwerkhuizen, de kerk met 5 torenspidsen – de enigste in Denemarken -, restaurantjes, winkeltjes en diverse bezienswaardigheden (13 km).

 

Strande

Slecht 10 minuten rijden van Kaldred ligt één van de beste en meest kindvriendelijke stranden van Noordwest-Seeland, namelijk Vesterlyng. Op de beschermde heide van Vesterlyng ligt dit kilometerslange zandstrand met duinen en heerlijk zwemwater. Het strand ligt in een beschermd gebied, maar is toegankelijk voor publiek. Het water is hier ondiep, lage golven en zodoende bijzonder kindvriendelijk (7 km).

Natuur

Het vakantieplaatsje Kaldred wordt omgeven door een gevarieerd natuurlandschap met akkers, strandweilanden, meertjes, duinen, jeneverbesstruiken, heide en vele wilde kruiden. Het beschermde Vesterlyng is het grootste heidegebied van Seeland. Hier grazen de dieren vrij rond en vind je een interessante en uitgebreide flora, bijvoorbeeld orchideën. De Marguritroute loopt langs dit natuurschone gebied. Het vogelreservaat Saltbæk Vig is een kustlagune waar aan de lage oevers riet groeit. Het gebied ligt op enkele kilometers afstand van Kaldred. Tissø is het vierde grootste meer van Denemarken, en heeft een oppervlakte van 13km2. De natuur hier bestaat uit velden, met naar het westen toe een vlak morenenlandschap, en meer oostwaarts vind je een gevarieerd natuurlandschap. Het gebied heeft bovendien een rijk en gevarieerd vogelbestand (16 km).

Activiteiten

Op de natuurbeschermde Vesterlyngheide vind je maar liefst 12 uitgezette wandelpaden. De groene route komt langs een hunebed, door het bos Marenskoven en langs enkele grafheuvels uit het bronstijdperk. Volg je de bruine route, dan kom je door een plantage, langs het strand en een groot stuifduin. Langs de hele kust van West-Seeland kun je uitstekend vissen, ook vind je hier enkele Put & Take vismeren. Wil je graag eens zeevissen, dan kan dit aan boord van een viskotter die uitvaren vanuit Havnsø (8 km). In dit gebied zijn er meerdere golfbanen, probeer bijvoorbeeld eens de 18-holes golfbaan van Kalundborg Golfklub. De baan ligt in een schitterende natuur (12 km). Paardrijden in de omgeving behoort ook tot de mogelijkheden. Op meerdere plaatsen kun je paarden huren. Wil je graag eens duiken, dan kun je bij Ordrup Næs - ca. 50 m vanuit de kust - overblijfselen vinden van een nederzetting uit het stenentijdperk (ca. 22 km noordwaarts).

Bezienswaardigheden

Het landbouwmuseum Birkendegaard toont: boerenwoonkamers en keukens voorzien van het oorspronkelijke interieur, landbouwmachines en gereedschappen uit lang vervlogen tijden (6 km). Havnsø (9 km) is altijd een belangrijke veerplaats geweest. Geniet van de havensfeer, koop wat verse vis of ga met de veerboot van Havnsø naar het autovrije eilandje Nekselø. Nekselø heeft een mooi landschap en een rijke fauna. Het eilandje is dan ook zeker een bezoekje waard, of maak een overtocht naar het eilandje Sejerø - met het mildste klimaat van Denemarken - het heuvelachtige landschap, de kleine strandjes, hunebedden en een bautasteen (hoge naaldvormige stenen gedenkzuil). Breng ook een bezoekje aan Kalundborg met de eeuwenoude straatjes, steegjes en goed bewaard gebleven vakwerkhuizen (13 km). Dragsholm Slot in Hørve is het oudste slot van Denemarken. Deze vesting stamt uit de vroege middeleeuwen en heeft een echt gevangenhol. Bij het slot hoort een mooi slotspark (19 km).

Dagje uit

In het Odsherreds Zoo Dyrepark bij Asnæs kun je genieten van de ongeveer 600 dieren die hier leven (24 km). De tuinen Birkegårdens Haver nabij Tågerup is een vreugde voor het oog en de neus. Geniet van de engelse, japanse en deense tuin en de kleine kinderboerderij (29 km). Het pretpark Sommerland Sjælland heeft ongeveer 60 attracties en activiteiten voor het hele gezin: een gezellige kanotocht, een wilde rit in de achtbaan of ga lekker spetteren in het grootste zwemparadijs van Seeland (32km). Het hunebed (Jættestuen) bij Højby is een van de best bewaard gebleven hunebedden in Denemarken die 2 kamers heeft. Deze grafkamer bood plaats aan 98 mensen. De tentoonstelling van de uitgraving kun je zien in het nabijgelegen Stenstrup Museum (36 km). Bezoek Kopenhagen met attracties als Tivoli, Planetarium, Eksperimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot, København Zoo en nog veel meer (94 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Kaldred

Zoek vakantiehuis