Huur een vakantiehuis in Karrebæksminde - Boek hier

Vakantiehuizen in Karrebæksminde, Seeland, Denemarken van verhuring

Het charmante vakantiegebied Karrebæksminde heeft een mooi strand, een gezellige sfeer en heerlijke vakantiehuizen.

 

Gastenbeoordelingen van Karrebæksminde

 
 

gasten hebben Karrebæksminde een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het sfeervolle vissersdorpje Karrebæksminde ligt in de baai Karrebæksminde Bugt aan het Smålandsfarvandet en is via de ophaalbrug Græshoppebroen (de Sprinkhaanbrug) verbonden met het prachtige, groene eilandje Enø. Aan beide kanten van de brug vindt u een badstrand, jachthavens, winkels, restaurants en ijstentjes. De vakantiehuizen zijn populair dankzij het mooie strand en de ontspannen, charmante sfeer. Geniet van een versgerookt visje en het uitzicht over het water, slenter door de 3 gezellige haventjes met de viskotters en plezierjachten, bezoek het Fiskeri- og Bymuseum, bewonder de fraaie molen, het symbool van Karrebæksminde en doe mee aan een van de vele evenementen in het stadje. Voor boodschappen en restaurants kunt u terecht in Karrebæksminde zelf, of in het 10 km verderop gelegen Næstved, waar u winkels, eetgelegenheden en allerlei bezienswaardigheden zult vinden.

 

Strande

Als u over de brug naar Enø loopt of rijdt, strekt het zandstrand zich voor u uit. Het mooie, brede zandstrand bij Karrebæksminde/Enø is een van de beste zandstranden van Zuid-Seeland. Het strand heeft de Blauwe Vlag, een fijne zandbodem en ondiep, kindvriendelijk water en biedt allerlei ontspannings- en recreatiemogelijkheden. In het hoogseizoen houden de strandwachten een oogje in het zeil.

Natuur

De natuur rond Karrebæksminde wordt gekenmerkt door kusten, velden, kleine bossen en veel groen. Vlak achter Karrebæksminde ligt het mooie natuurgebied Karrebækstorp Skov, waar u langs het water kunt wandelen en de appelvelden en wijngaarden van Vesterhavegaarden kunt bezoeken. De natuur op Enø is uniek en ongerept. Op het noordelijke deel van Enø vindt u velden, kleine bossen en kustgebieden. Het zuidelijke deel van het eiland, Enø Overdrev, is een vogelreservaat. Het vogelreservaat bestaat uit strandweides die door koeien en paarden worden begraasd en moerassen met heel veel vogels. Als u geluk heeft, ziet u vanuit dit gebied ook zeehonden. De fjord en de zee rond Enø zijn aangewezen als Ramsar- en EU-vogelreservaat.

Activiteiten

In Karrebæksminde/Enø kunt u zwemmen en recreëren op het brede zandstrand, midgetgolf spelen met uitzicht op zee, wandelen en vogels bekijken op Enø Overdrev, of krabben, fjordgarnalen en platvis vangen aan de kust. Een paar kilometer vanaf Karrebæksminde kunt u kanoën op de rivier de Susåen. Golfspelers kunnen een balletje slaan op de nabijgelegen banen van bijv. de Næstved Ny Golfklub (6 km) en de Sydsjællands Golfklub bij Mogenstrup (12 km). Een paar keer per jaar kunt u deelnemen aan evenementen als de oogstmarkt bij Præstegården, de hardloopwedstrijd Broløb over de brug tussen Karrebæksminde en Enø of het zomerse Karrebæksminde Havnefestival met eten, muziek en allerlei activiteiten.

Bezienswaardigheden

Het Fiskeri- og Bymuseum in Karrebæksminde is in de zomer geopend en heeft elk jaar een nieuwe tentoonstelling. In de tuin staat het symbool van het museum: een vierkante vuurtoren uit de Eerste Wereldoorlog. Het symbool van Karrebæksminde is de Karrebæk Mølle, een Nederlandse windmolen uit 1858. De molen is ook een zeebaken voor zeilers op de fjord. Vlak bij de brug ligt een grote, rode textielkoker van de Papirfabrikken in Næstved. Deze opvallende kogel wordt vaak aangezien voor een grote mijn. Direct achter Karrebæksminde ligt de wijngaard Vesterhavegaarden. Van mei tot oktober kunt u hier een rondleiding volgen over de wijngaarden en appelvelden, zien hoe ecologische wijn en appelsap worden gemaakt en een bezoek brengen aan de gezellige boerderijwinkel. In de omgeving vindt u ook een kaarsenmakerij, een antiekwinkel en een galerie. Bezoek het ZOOPARK Sydsjælland bij Næstved en ontdek de vele interessante dieren, zoals de Bengaalse witte tijgers (7 km).

Dagje uit

Het handelsstadje Næstved heeft winkels, restaurants, verschillende musea en een aantal historische bezienswaardigheden (10 km). Ontdek het eiland Gavnø met het prachtige sprookjeskasteel Gavnø Slot, dat een van de mooiste en kleurrijkste bloemenparken van Denemarken heeft. Op het kasteelterrein vindt u ook het boomtoppenpad Gavnø Go Fly, het Sommerfugleland met exotische vlinders, de uitdagende natuurspeelplaats Sørøverland en de brouwerij Slotsbryggeriet, waar u met de hand gebrouwen bier kunt proeven (13 km). Ga met het hele gezin naar het leuke attractiepark Bonbonland en geniet van de meer dan 70 attracties voor jong en oud, zoals een zwemparadijs, de coole slingerdraaimolen Svend Svingarm, de achtbaan Vildsvinet, een raftingbaan en nog veel meer (18 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Karrebæksminde

Zoek vakantiehuis