Huur een vakantiehuis in Kongsmark Strand - Boek hier

Vakantiehuizen in Kongsmark Strand, Seeland, Denemarken van verhuring

In het vakantiegebied Kongsmark Strand zijn jullie omgeven door natuur en strand en toch dicht bij de vele bezienswaardigheden van West-Sjælland.

 

Gastenbeoordelingen van Kongsmark Strand

 
 

gasten hebben Kongsmark Strand een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Kongsmark Strand is gelegen in het midden van Musholmbugten aan de kust van West-Sjælland. Hier heb je een mooi uitzicht naar het Storebælt en de brug Storebæltsbroen. Het gebied heeft meerdere oudheidkundige bezienswaardigheden, een rijk vogelleven en diverse bezienswaardigheden voor de hele familie. Dicht bij Kongsmark Strand liggen winkels, meerdere eetgelegenheden, een midgetgolfbaan en enkele ijskiosken. De dichtstbijzijnde grotere strad is Slagelse, ca. 12 km.

 
Vakantiehuizen met uitzicht op zee bij Kongsmark Strand De vakantiehuizen liggen aan het strand bij Kongsmark Strand Heerlijk zwemwater bij de vakantiehuizen van Kongsmark Strand Heerlijk, wit zandstrand bij Stillinge Strand, even ten zuiden van Kongsmark Strand
 

Strande

Kongsmark Strand is een zandstrand met ietwat stenen. Hier kun je heerlijk zwemmen, surfen maar ook wandelen. Vaak kun je hier, 's-ochtends vroeg, aan de vloedlijn barnsteen vinden. Wat jullie zeker niet moeten missen zijn de prachtige zonsondergangen.

Natuur

Achter het strand in Kongsmark liggen beplante groene gebieden. Het schiereiland Reersø heeft een unieke natuur met o.a. drie waadgebieden; Flasken, Skiften en Vejlen. Hier leven waadvogels en eenden. Vanaf de uitzichttoren kun je het drukke vogelleven bestuderen (ca. 23 km). Het vierde grootste meer van Denemarken is Tissø Sø en de natuur rond om het meer is een beschermd gebied met vele waad- en watervogels. Aan de oostzijde van het meer ligt een klein beukenbos 'Klinteskov', een glooiend, gevarieerd heuvelachtig gebied. Tissø is door de Europese Unie aangewezen als vogelbeschermgebied (29 km). Het bos, Slagelse Lystskov is een heerlijk bosgebied met het meer 'Studentersøen'.

Activiteiten

Visliefhebbers kunnen een hengeltje uitgooien langs de kust van Kongsmark. Ook kan er op zoetwatervissen gevist worden in het meer Tissø. Golfers kunnen de golfbaan van Korsør Golf Klub (17 km) eens proberen. Zowel het strand als de mooie natuur zijn bijzonder geschikt voor het maken van lange wandeltochten.

Bezienswaardigheden

Bij Slagelse ligt de 1000 jaar oude vikingburcht Vikingeborgen Trelleborg en in het bijbehorende museum kun je opgegraven voorwerpen bewonderen, zoals gereedschap, wapens, kleding etc. (8 km). De gedenkstenen (Mindestenene) in Mullerup Mose indiqueren de plaatsen waar vondsten van jagers en vissers uit het steentijdperk, de geschiedenis van Denemarken met ca. 1000 jaar verlengd hebben (9 km). Breng een bezoekje aan Slagelse met het, mooi gerestaureerde, oude stadsdeel. Het stadje heeft verder een interessant museum met een oude koopmanswinkel en interessante historische verzamelingen, galerieën, leuke winkels en meerdere eetgelegenheden (12 km).

Dagje uit

Rond Bjerge liggen er meerdere Jættestuer (hunebedden) zoals Regnarshøj en Rævehøj. Hiervandaan hebben jullie een prachtig uitzicht over het Storebælt (21 km). Breng een bezoekje aan het schiereilandje Reersø met de wit gekalkte vakwerkboerderijen met rieten daken uit de 17e eeuw, een gezellige visserijhaven, het Reersø Museum, en een unieke natuur met een druk vogelleven en vele kunstenaarsateliers (23 km). Aan de oostzijde van Tissø liggen maar liefst 7 hereboerderijen met mooie lanen, omgeven door groene velden en bossen. Bezichtig bijvoorbeeld de 3 middeleeuwse boerderijen Søbygård, Kattrup en Selchausdal (ca. 29 km). In de tuinen van 'Birkegårdens Haver' bij Tågerup vind je een Engelse, Japanse en Deense tuin met tamme dieren. Het is een mooie belevenis en een genot voor het oog en de neus. In Holme-Olstrup ligt het attractiepark Bonbonland met 70 attracties zowel ter water, ter land en in de lucht. Kortom plezier voor de hele familie (58 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Kongsmark Strand

Zoek vakantiehuis