Huur een vakantiehuis in Korsør - Boek hier

Vakantiehuizen in Korsør, Seeland, Denemarken van verhuring

Huur een vakantiehuis in Korsør en overnacht vlak bij zee en stranden

 

Gastenbeoordelingen van Korsør

 
 

gasten hebben Korsør een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Algemeen

Het stadje Korsør is fraai gelegen aan de Grote Belt en is al eeuwenlang het centrale punt voor de overtocht tussen Funen en Seeland. Korsør bestaat uit twee delen: Halsskov, ten noorden van de haven, en Sydbyen, ten zuiden van de haven. Het is een actieve stad in ontwikkeling met o.a. goede restaurants, een cultuurhuis, de oudste bioscoop van Denemarken en een vesting. Korsør ligt vlak bij heerlijke stranden en bos en biedt allerlei mogelijkheden om te genieten van de natuur.

 

Strande

Het Ceres Strand ligt in het zuiden van Korsør, niet ver van een supermarkt. Het is een strand met een groene weide, parkeerplaatsen en toiletten. Daarnaast beschikt het strand over zwemsteigers, een vuurplaats, picknicktafels en een beachvolleybalveld. In het verlengde van het Ceres Strand en in een rustige omgeving ligt het Korsør Strand, waar u uitzicht heeft op Stigsnæs, Agersø en Omø. Het Knivkær Strand ligt in het noordelijke kustgebied van Korsør en biedt een fantastisch uitzicht op de brug over de Grote Belt. Het is een mooi, kindvriendelijk zandstrand met een zwemsteiger en steile hellingen. Er is een beachvolleybalveld en bij de parkeerplaats is een toilet. Het Granskoven Strand ligt ook in het noorden van Korsør en is in de zomer een populair zandstrand. Het strand bij het bos Korsør Lystskov en het Quistgårdsvej Strand zijn allebei geschikt voor rolstoelgebruikers.

Natuur

Korsør Lystskov is een fraai beukenbos met een rijke flora en fauna. In het bos vindt u verschillende historische overblijfselen in de vorm van hunebedden en grafheuvels. Het bos heeft een mooi padenstelsel en in een hoek van het bos is een hondenbos aangelegd.
De natuur heeft de oude kleigroeves rond Korsør Nor overgenomen, zodat u nu kunt genieten van vele planten en vogels bij de mooie waterpoelen. In dit gebied broeden knobbelzwanen, futen, bergeenden en heel veel andere vogelsoorten. 
De stranden bij Lejsøen en Lejodden vormen een fraai, ongerept natuurlandschap met vele broedende vogels en een grote verscheidenheid aan planten. Houd met het oog op de broedperiode van de vogels rekening met de regels die op de borden staan aangegeven.

Activiteiten

De haven van Korsør is vanwege zijn centrale ligging ideaal voor plezierboten. U zit er vlak bij de Zuid-Fuunse archipel en de zee Smålandshavet. 
Sportvissers profiteren van de vele verschillende viswateren bij Korsør. Uitstekende visstekken bij Korsør zijn bijv. Korsør Inderhavn, Halskov Rev en Lejodden. Het viswater van het bos Korsør Lystskov is populair bij vele lokale sportvissers. De visfaciliteiten zijn uitstekend, er is een vuurplaats op het strand en er zijn goede toiletvoorzieningen.
Het bos Korsør Lystskov heeft een gemarkeerd padenstelsel, dat heel geschikt is voor hardlopers en wandelaars. Ook kunt u de gevarieerde natuur rond Korsør uitstekend op de fiets verkennen.

Atrtacties

Kongegården in Korsør is een statig gebouw van een paar eeuwen oud en was vroeger de overnachtingsplaats van de koning wanneer hij de Grote Belt moest oversteken naar Funen. Tegenwoordig kunt u in Kongegården terecht voor een permanente tentoonstelling van de Korsørse kunstenaar Harald Isenstein, verschillende wisselende tentoonstellingen en concerten e.d.

De vesting van Korsør werd in de 12e eeuw aangelegd door de koninklijke macht als verdediging tegen vijanden uit het zuiden. De vestingtoren dateert uit de 13e eeuw en is het enige dat nog over is van het Korsør Slot. Behalve de toren bestaat de vesting ook uit een magazijngebouw, een affuitenhal, een wachtershuis en een commandantswoning.

Korsør Miniby laat zien hoe de stad eruitzag in 1875 en is een natuurgetrouwe kopie van de haven, de gebouwen en de straten. De huizen worden op een schaal van 1:10 tot in het kleinste detail weergegeven in een kleine werkplaats in Korsør.

Uitstapjes

Vikingeborgen Trelleborg bij Slagelse is een 1000 jaar oude Vikingburcht. In het museum ziet u vondsten van opgravingen (gereedschap, wapens, kleding, enz.) en reconstructies (ca. 15 km). Bezoek het schiereiland Reersø met de idyllische, rietgedekte vakwerkhuizen uit de 18e eeuw, de gezellige haven en het Reersø Museum. Geniet van de unieke natuur met de vele verschillende vogels en bezoek de talrijke kunstnijverheidswerkplaatsen en -tentoonstellingen (ca. 36 km). Skælskør is een gezellig havenstadje met mooie, oude huizen en een bijzondere, rustige sfeer. Hier vindt u leuke winkeltjes met keramiek en plaatselijke producten (ca. 15 km). Ten zuiden van Skælskør ligt het mooie landgoed Borreby Gods, waar het hele jaar door allerlei evenementen en concerten plaatsvinden. U kunt er ook een interessante rondleiding volgen (ca. 18 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Korsør

Zoek vakantiehuis