Huur een vakantiehuis in Kregme - Boek hier

Vakantiehuizen in Kregme, Seeland, Denemarken van verhuring

Kregme ligt tussen de Roskilde Fjord en Arresø, het grootste meer van Denemarken

 

Gastenbeoordelingen van Kregme

 
 

gasten hebben Kregme een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Paul, Bergen bezocht het gebiet van
 
02-06-2018 aan 22-06-2018

Kregme zelf is piepklein, met een prima Rema 1000 supermarkt. Drie kilometer verderop, in Frederiksvaerk, is een nog veel breder winkelaanbod, inclusief een fantastische viswinkel aan de haven, of je kunt uit eten in Mormor’s Spisehus ( deens ) of bij een leuke en lekkere Thai.


 

Omgeving

Kregme is een gezellig dorpje in Noord-Seeland op 4 km ten zuidoosten van Frederiksværk. Het dorpje werd in de Vikingtijd gebouwd in de Kattegatbaai, die tegenwoordig Arresø heet en het grootste meer van Denemarken is. Kregme ligt op slechts een paar km van mooie zandstranden, en voor uw dagelijkse boodschappen kunt u eveneens binnen een straal van een paar km terecht. Als u zin heeft in een dagje stad, kunt u Frederiksværk bezoeken, waar u uitstekende speciaalzaken, vele restaurants en allerlei andere interessante bezienswaardigheden voor toeristen zult vinden.

 

Strande

Het is slechts ca. 10 km naar het mooie, kindvriendelijke zandstrand in Liseleje aan de kust van het Kattegat. Dit strand heeft de Blauwe Vlag, en in de schoolvakanties houdt een strandwacht er een oogje in het zeil. Het strand biedt uitstekende mogelijkheden om te surfen. Bezoek ook de badplaats Tisvildeleje (ca. 18 km), waar u een kilometerslang, wit en kindvriendelijk zandstrand vindt, dat eveneens voorzien is van de Blauwe Vlag. Het strand in Rågeleje (ca. 24 km) is een lang en heerlijk badstrand met fijn zand en weinig stenen. Het strand ligt langs de strandpromenade en de Strandweg, en biedt uitstekende omstandigheden voor wind- en kitesurfers.

Natuur

Arresø (ca. 2 km) is met zijn 40 km2 het grootste meer van Denemarken. Als u graag actief bent in de natuur, kunt u prachtige wandel- en fietstochten maken langs het meer. Een fietstocht langs het meer is ca. 50 km lang, maar een gezellig boottochtje op het meer is ook een mogelijkheid. Tibirke Bakker (ca. 18 km) is een prachtig beschermd natuurgebied met heuvels en heidevelden. Vanaf het uitkijkpunt in dit gebied heeft u een fantastisch uitzicht over het meer Arresø, het bos Gribskov en een deel van de Roskilde fjord. Met zijn ca. 5.000 ha is Gribskov (17 km) een van de grootste bossen van Denemarken. Hier vindt u vele gemarkeerde wandel- en fietsroutes en verschillende fraaie, historische plaatsen. Bij Gribskov ligt ook het meer Esrum Sø, fraai omgeven door een ongerept landschap met bossen en weides. Hier kunt u zwemmen, zeilen en vogels bekijken in het vogelreservaat.

Activiteiten

Het gebied rond Kregme leent zich uitstekend voor sportvissers, die vanaf de kust of op het meer kunnen vissen. Sportvissen is toegestaan op Arresø. U kunt vissen op de plekken die openbaar toegankelijk zijn en vanuit een boot. Golfers kunnen hun hart ophalen op een van de golfbanen in de omgeving. De banen van de Frederikssund Golfclub (17 km) en de Asserbo Golfclub (6 km) liggen het dichtst bij Kregme. De Asserbo Golfclub is de oudste en beste van Denemarken en ligt in een prachtig natuurgebied bij de heuvel Arrenakke Bakke. Hier vindt u banen voor zowel beginners als gevorderden. Bij Rågeleje (ca. 23 km) ligt Heatherhill. De hoge hellingen en gunstige windomstandigheden maken dit gebied aantrekkelijk voor paragliders en windsurfers.

Bezienswaardigheden

Bezoek de museumboerderij Birkely in Kregme, waar u een indruk krijgt van de landbouw in de 19e eeuw. Of de kerk van Kregme, een oorspronkelijk Romaans gebouw opgetrokken uit zwerfkeien, waar naderhand laatgotische delen aan zijn toegevoegd. Ook de Asserbo Slotruïne (ca. 6 km) is een bezoek waard. Het slot werd in de 13e eeuw gebouwd door monniken, verdween onder het zand en werd voor het eerst weer uitgegraven door koning Frederik VII in 1849.

Dagje uit

Maak een uitstapje naar het oude vissersplaatsje Gilleleje, met zijn kleine vissershuisjes en de gezellige, sfeervolle haven (ca. 40 km). In het Vikingschipmuseum in Roskilde maakt u kennis met de interessante geschiedenis van de Vikingen en de schepen en kunt u in een van de museumschepen een tochtje maken op de Roskilde Fjord (40 km). Het Frederiksborg Slot in Hillerød (18 km) is beslist ook een bezoek waard. Dit overdadige praalslot werd door Christian IV in de 17e eeuw gebouwd. Een must is de hoofdstad Kopenhagen (52 km), met attracties als Tivoli, het Planetarium, de Carlsberg Glypthoteek, het Experimentarium, het Rosenborg Slot met de kroonjuwelen, de Kopenhagen Zoo en nog veel meer.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Kregme

Zoek vakantiehuis