Huur een vakantiehuis in Liseleje - Boek hier

Vakantiehuizen in Liseleje, Seeland, Denemarken van verhuring

Het betoverende badplaatsje Liseleje ligt aan de noordkust van Sjælland aan de mooie bocht, Hesselø Bugt.

 

Gastenbeoordelingen van Liseleje

 
 

2 gasten hebben Liseleje een gemiddelde beoordeling van 5,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Liseleje is een vakantieplaats dat aan alle verwachtingen voldoet. Hier vinden jullie een kilometers lang zandstrand, de attractieve golfbaan van Asserbo Golfklub en het grootste meer van Denemarken, Arresø, om maar enkele dingen te noemen. In Liseleje vind je ook meerdere leuke winkeltjes, ijssalons en div. goede restaurants. Wil je graag een keer een iets grotere stad bezoeken, dan ligt Frederiksværk met vele toeristische aanbiedingen, slechts 8 km. van Liseleje.

 
Mooi zandstrand met duinen en uitnodigend zwemwater bij Liseleje Pad naar het heerlijke zandstrand met de Blauwe Vlag bij Liseleje Uitzicht over het brede zandstrand bij het vakantiepark Liseleje De zeestier op de natuurspeelplaats bij het strand van Liseleje
 

Strande

In Liseleje ligt en mooi en kindvriendelijk zandstrand met in het achterland grote duinen. Het strand heeft de Blauwe Vlag en in de schoolvakanties zijn er strandwachten die een oogje in het zeil houden. Het strand is ook geliefd bij windsurfers. Bezoek ook het badplaatsje Tisvildeleje (ca. 8 km). Ook hier ligt een kilometers lang wit zandstrand dat ook geschikt is voor de kleintjes. Bovendien wappert ook hier de Europese Blauwe Vlag. Het strand van Rågeleje (ca. 18 km) is een lang en prettig strand met fijn zand en slechts ietwat stenen. Hier zijn in de vakanties ook strandwachten aanwezig en ook dit strand heeft de Blauwe Vlag. Het strand ligt langs de strandpromenade aan de Strandvejen. Aangezien het strand een noordwestelijke ligging heeft is het onbeschut voor de invloeden van het Kattegat en het is dan ook een bijzonder populair strand bij windsurfers.

Natuur

Het meer Arresø (ca. 4 km) is met zijn 40 km2 het grootste meer van Denemarken. Langs het meer kun je heerlijk wandelen en fietsen. Een fietstochtje langs het meer is ca. 50 km lang maar zeker de moeite waard. Ook kun je een zeiltochtje op het meer maken. Een prachtig beschermd natuurgebied is Tibirke Bakker (ca. 10 km) met heide bedekte heuvels. Vanaf een van de uitzichtpunten heb je een groots uitzicht over Arresø, het bos Gribskov en een stukje van het Roskilde Fjord. Het Gribskov, ca. 5000 ha, is een van de grootste bossen in Denemarken. Hier kun je wandelen en fietsen over een van de vele uitgezette routes en kom je langs diverse historische plekjes en bezienswaardigheden. Bij het Gribskov ligt, in een mooi ongerept landschap, het meer Esrum Sø. Hier kun je zwemmen, zeilen of de vogels in het vogelreservaat bestuderen.

Activiteiten

In Liseleje worden er gedurende de zomer allerlei activiteiten georganiseerd. Verheug jullie bijvoorbeeld op het Dragefestival (vliegeren), de marktdagen, het midzomerfeest, een fakkeltocht of het grote Sankt Hans vuur op het strand. Visliefhebbers kunnen prima vissen langs de gehele kust van Noord-Sjælland. Verder vind je in Noord-Sjælland vele golfbanen. De oudste en beste golfclub van Denemarken, is Asserbo Golfklub (ca. 3 km), gelegen in een prachtige natuur nabij Arrenakke Bakke. De baan is een uitvordering voor zowel de geoefende als de beginnende golfspeler. In Rågeleje (ca. 18 km) ligt het mooie, beschermde, natuurgebied Heatherhill met hoge, steile hellingen en een gunstige wind waardoor je hier veel paragliders ziet.

Bezienswaardigheden

Bezoek de ruïnes van Asserbo Slotsruin (ca. 3km). Het slot werd gebouwd door monniken in de 12e eeuw. Het slot werd onder het zand bedolven en pas in 1849 op bevel van Koning Frederik VII weer vrij gegraven. Ca. 12 km van Liseleje ligt Helsinge, een actief en levendig handelsstadje met winkels, restaurants, musea en een fontein. Bezoek het oude vissersplaatsje Gilleleje met de oude dorpskern, de kleine vissershuisjes en de gezellige sfeervolle haven (ca. 26 km). In Dronningmølle ligt het Rudolf Tegners Museum (zowel overdekt als in de open lucht). Hier zie je, door Rudolf Tegner gemaakte, sculpturen van gips en marmor (ca. 30 km).

Dagje uit

In Nordsjælland liggen heel veel interessante kastelen, zoals Kronborg Slot in Helsingør aan de Poort van het Øresund (ca. 40 km), Frederiksborg Slot in Hillerød dat met de vele torentjes er sprookjesachtig uitziet (ca. 22 km) en Fredensborg Slot in Fredensborg, dit slot is de zomerresidentie van de Koningin (ca. 30 km). In Rungstedlund (ca. 6 km) ligt het Karen Blixen Museum (Out of Africa), met een galerie, tentoonstellingen, de private gemakken van Karen Blixen, een foto-afdeling, bibliotheek en café (ca. 41 km). Louisiana in Humblebæk is een wereldberoemd museum voor moderne kunst. Het unieke museumgebouw, met de vele kunsttentoonstellingen, en het prachtige park zijn zeker de moeite waard (ca. 42 km). Bezoek de hoofdstad Kopenhagen met cultuur, musea, muziek, theaters, galerieën, attracties zoals Tivoli, het Planetarium, het Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot met de kroonjuwelen, København Zoo en de langste winkelstraat van Europa 'Strøget'. (ca. 60 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Liseleje

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Liseleje Vakantiehuis, Liseleje

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   280 m tot water
   Reg. nr.: 93-3029

    
   1 week van EUR 744,-