Huur een vakantiehuis in Lumsaas - Boek hier

Vakantiehuizen in Lumsaas, Seeland, Denemarken van verhuring

Lumsås, gelegen op Odsherred, heeft een mooi licht, veel cultuur en een heerlijk natuurlandschap.

 

Gastenbeoordelingen van Lumsaas

 
 

7 gasten hebben Lumsaas een gemiddelde beoordeling van 4,29 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Dirk Jan, Rijssen bezocht het gebiet van
 
04-08-2018 aan 18-08-2018

Vikingdorp


 

Omgeving

Odsherred ligt in het noordwestelijke deel van Sjælland omgeven door het Isefjord en Sejerø-bugt aan het Kattegat. Het gebied is bekend voor het speciale licht. Het zomerhuisgebied Lumsås bevindt zich in het noordelijke deel van Sejerø-bugt. Aangezien de zomerhuizen slechts zelden verhuurd worden aan toeristen is het een typische Deens gebied. Hier vinden jullie een mooie natuur, een heerlijk strand, goede activiteitmogelijkheden, culturele bezienswaardigheden en diverse uitstapjes voor de hele familie. Dit alles op korte afstand van het zomerhuisgebied. Je dagelijkse boodschappen kun je in de omgeving doen en slechts 9 km hiervandaan ligt Nykøbing Sjælland met een massa aan winkels, eetgelegenheden en activiteiten.

 
Groen, heuvelachtig natuurgebied bij Lumsås aan de noordkust van Seeland De kust bij het vakantiepark Lumsås Vakantiehuis in het groene, heuvelachtige landschap achter de kust bij Lumsås De fraai gerestaureerde molen Lumsås Mølle is tegenwoordig een werkend museum
 

Strande

Het kindvriendelijke Lumsås Strand is slechts een van de heerlijke stranden aan Sejerø-bugt. Gudminderup Strand, bij Højby, is eveneens een kindvriendelijk zandstrand met lage duinen. Alle stranden in de bocht van Sejerø hebben goede condities voor windsurfers. Bovendien wappert aan al deze stranden de Europese Blauwe Vlag. Wat je echt niet moet missen zijn de prachtige zonsondergangen. Vanaf het strand kun je de zon de zee in zien zakken.

Natuur

Het afwisselende en glooiende landschap is ontstaan in de ijstijd en staan in groot contrast met de vlakke gebieden rond het Lammefjord en Siddinge. Hier kun je heerlijk van de natuur genieten. Het bos, Sonnerup Skov bij Lumsås heeft een 3 km lange kustlijn en dekt een gebied van ca. 290 hectare. Hier kun je prima wandelen op de vele uitgezette wandelpaden. Bij het bos Ulkerup Skov og Overdrev (bij Nykøbing Sj.) zijn de oude huisbouwplaatsen, de hekken en dorpsvijvers van een bosdorp nog steeds zichtbaar. Het gebied rond het strand bij Hønsinge Lyng is beschermd, maar je mag er graag gebruik van maken. Het is een heerlijk heuvelachtig gebied met bos, plantages met dennebomen en een gevarieerd landschap. Bij Hovvig, ten oosten van Nykøbing, kun je het vogelreservaat bezoeken.

Activiteiten

In de omgeving zijn er meerdere golfbanen, o.a. de 9-holes Mensalgård Pay & Play baan (9 km) en Odsherred Golfklub (11 km). Visliefhebbers hebben ook goede vismogelijkheden langs de kust, in de kanalen van het Lammefjord of aan boord van een viskotter die uitvaren vanuit Havnsø of Sjællands Odde. Bovendien liggen er in de omgeving 3 Put & Take vismeren. In Nykøbing Sjælland kunnen jullie bowlen in het bowlingcenter dat ook interessant is voor de kleintjes. Verder is deze omgeving uitermate geschikt voor wandel- en of fietstochtjes.

Bezienswaardigheden

In dit gebied vinden jullie meerdere galerieën, ateliers, werkplaatsen en tentoonstellingen aangezien deze omgeving zeer geliefd is bij kunstenaars. Bezoek Lumsås Mølle (molen), een werkend molenmuseum waar het meel nog op de ouderwetse manier gemalen wordt. Bekijk de imponerende constructies, het mooie interieur, de witte wieken en koop evt. wat meel voor thuis. Bij Højby ligt een van de best bewaard gebleven Jættestuer van Denemarken, met 2 grafkamers met plaats voor 98 mensen. De jættestue is 4,5 meter hoog en heeft een diameter van 26 meter (9 km). Een tentoonstelling met de opgravingen uit de jættestue kunnen jullie zien in het nabijgelegen Stenstrup Museum (6 km). Nykøbing Sjælland is een gezellige koopmansstad met een winkelstraat, diverse terrasjes en een groot aanbod aan cultuur. Bij Nykøbing ligt het Sommerland Sjælland met 60 verschillende attracties voor de hele familie. Hier ligt ook het grootste waterparadijs van Sjælland (9 km).

Dagje uit

In Odsherred Zoo Dyrepark bij Asnæs kunnen jullie van 600 verschillende dieren genieten (21 km). Ga eens met het veerbootje van Havnsø, over de bocht van Sejerø, naar het eilandje Sejerø. Sejerø heeft het mildste klimaat van Denemarken, een mooi glooiend landschap, vele kleine strandjes en meerdere grafheuvels en een bautasteen (steen uit de vikingtijd). Sagnlandet Lejre bestaat uit 4 huizen en 8 kleine werkplaatsen uit het ijzertijdperk. Hier kun je varen in bootjes van uitgeholde boomstammen, houthakken met een bijl uit de ijzertijd en meel malen (56 km). In Roskilde ligt het Vikingeskibsmuseet met allerlei schepen uit de vikingtijd. Het museum heeft zijn eigen eiland en haven (66 km). Bezoek ook eens Kopenhagen met veel cultuur, musea, muziek, theaters, galerieën, attracties zoals Tivoli, het Planetarium, het Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot met de kroonjuwelen, København Zoo en de langste winkelstraat van Europa 'Strøget' en nog veel en meer (90 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Lumsaas

Zoek vakantiehuis