Huur een vakantiehuis in Melby - Boek hier

Vakantiehuizen in Melby, Seeland, Denemarken van verhuring

Melby ligt in Noord-Zeeland en is omgeven door zee, meren, heerlijke natuur, vakantieplaatsjes en een van de beste golfterreinen van Denemarken.

 

Gastenbeoordelingen van Melby

 
 

gasten hebben Melby een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Een kilometerlang zandstrand, het grootste meer van Denemarken 'Arresø' en de attractieve Asserbo Golfklub liggen rondom Melby. Melby ligt ca. 4 km van het vakantiestadje Liseleje, waar u gezellige winkels, uitnodigende cafés en verschillende goede restaurants vindt, en 9 km van de veerhaven Hundested. Vakantie in Melby betekent zwemmen, vissen, golfen, wandelen, fietsen, op ontdekking gaan in de mooie natuur of een van de vele steden en spannende bezienswaardigheden van Zeeland bezoeken. De dichtstbijzijnde grotere stad is Frederiksværk, die ca. 6 km van Melby ligt. Hier vindt u winkels, restaurants, attracties, galeries en bezienswaardigheden voor het hele gezin.

 

Strande

Het strand tussen Melby en Liseleje is een prachtig, kindvriendelijk zandstrand met heerlijk zwemwater en duinen achter de kust. Het strand heeft de Blauwe Vlag (goede kwaliteit zwemwater) en in de schoolvakanties houdt een strandwacht bij Liseleje toezicht op de baders. Lands het strand is er ook goede gelegenheid om te surfen.

Natuur

Melby Overdrev is een heerlijk natuurgebied met duinen, bossen, paden en verschillende zeldzame planten. Tropegården in Melby is een heerlijke publieke tuin met fraaie planten, tropische vogels, apen, neusberen, geiten etc. Arresø is met zijn 40 km2 het grootste meer van Denemarken en biedt rijkelijk de gelegenheid voor wandel- en fietstochten langs het meer. Een fiettocht om het meer is 50 km lang. Er is ook gelegenheid voor een gezellige rondvaart op het meer. Tibirke Bakker (de Heuvels van Tibirke) is een heerlijk beschermd natuurgebied met heuvels die met heidekruid zijn begroeid. Vanaf een uitkijkplaats in het gebied kunt u Arresø, het bos Grib Skov en een stukje van Roskilde Fjord zien (13 km). Het bos Grib Skov (25 km) is met zijn 5000 ha een van de grootste bossen van Denemarken. Hier vindt u talrijke gemarkeerde wandel- en fietsroutes en verschillende mooie en historische plaatsen.

Activiteiten

In het nabijgelegen Liseleje zijn er heel de zomer door evenementen zoals een vliegerfestival, marktdagen en het midzomernachtfeest met fakkeltocht en groot Sankt Hans-kampvuur op het strand. Op Noord-Zeeland kunt u kiezen tussen talrijke golfterreinen. De dichtsbijgelegen golfbaan is Asserbo Golfklub (3 km), een van de oudste en beste golfbanen van Denemarken. Het terrein ligt in een heerlijk natuurgebied bij Arrenakke Bakke, en biedt zowel aan beginners als aan geoefende spelers uitdagingen. Voor sportvissers zijn er goede mogelijkheden voor kustvisserij langs heel de kust van Noord-Zeeland. Bezoekt u Grønnehavegård in Frederiksværk, een mooie boerderij met rieten dak uit 1836 met verschillende dieren. Van hieruit worden tochten te paard en met de tractor over de velden georganiseerd (6 km). De steile hellingen en gunstige wind maken van Heatherhill bij Rågeleje (21 km) een geliefkoosde plek voor paragliders. De gunstige wind maakt het gebied ook geschikt voor windsurfen.

Bezienswaardigheden

Rondom Melby liggen niet minder dan 5 grafheuvels uit de bronstijd. Asserbo Slot werd in de 12e eeuw door monnikken gebouwd maar verzandde in de 16e eeuw. Vandaag kunt u in de ruïnes nog sporen van het kasteel en de slotgracht aantreffen (3 km). In het oude brandweerstation 'Frederiksværk Brandværnsmuseum' kunt u gemotoriseerde en met de hand en door paarden getrokken brandspuiten bewonderen (6 km). Het stadsmuseum Frederiksværk Bymuseum omvat een archeologische collectie en een tentoonstelling van oude industrie, handel en ambachten. Bezoek bijvoorbeeld een authentieke kruidenierszaak uit het begin van de 20e eeuw. GeoArt Krystalmuseum & Kunsthus stellen Deense strandstenen, geslepen stenen en mineralen uit de hele wereld tentoon. Krudtværksmuseet is een streek- en openluchtmuseum. Hier vindt u een watermolen in werking en originele ateliers. Helsinge is een actieve en prettige handelsstad met bezienswaardigheden, musea, wandelstraten, fonteinen, winkels en restaurants (16 km).

Dagje uit

Bezoekt u Gilleleje met zijn historische stadswijk, idyllische straatjes en kleine vissershuisjes. In Gilleleje Museum zijn er tentoonstellingen over visserij en kunt u een oud vissershuis bekijken (30 km). In het Rudolf Tegners Museum in Dronningmølle worden de gipsen en marmeren beeldhouwwerken van Tegner tentoongesteld (34 km). Het Karen Blixen Museum in Rungstedlund is ingericht met galerie, de woonkamers van Karen Blixen zelf, diazaaltje, bibliotheek en café (45 km). Louisiana in Humlebæk is een museum voor moderne kunst. De unieke museumgebouwen en het fraaie, oude park bieden het optimale kader voor de kunstwerken (46 km). Bezoekt u ook de hoofdstad Kopenhagen met haar musea, toneel, galeries en de langste winkelwandelstraat van Europa 'Strøget'. Hier vindt u ook attracties zoals Tivoli, het Planetarium, en de Carlsberg Glyptotek (61 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Melby

Zoek vakantiehuis