Huur een vakantiehuis in Nyrup - Boek hier

Vakantiehuizen in Nyrup, Seeland, Denemarken van verhuring

Dicht bij het heerlijke strand en de gezellige handelsstad Nykøbing Sjælland, ligt Nyrup.

 

Gastenbeoordelingen van Nyrup

 
 

3 gasten hebben Nyrup een gemiddelde beoordeling van 4,67 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het zomerhuisgebied bij Nyrup Strand is gelegen op Odsherred in het noordelijke deel van West-Sjælland, direct aan het Kattegat. Het plattelandsplaatsje Nyrup ligt enkele kilometers achter de kustlijn. Het gebied heeft stranden, een mooie natuur en meerdere bezienswaardigheden en activiteiten voor de hele familie. De dagelijkse boodschappen kun je in Nyrup doen en slechts enkele kilometers hier vandaan ligt Nykøbing Sjælland met vele winkels, eetgelegenheden en activiteiten.

 

Strande

Het heerlijke Nyrup Strand wisselt tussen steen- en zandstrand en net achter het strand liggen grasbedekte heuvels. Het strand is, naar het westen, verbonden met Klint Strand en naar het oosten met Nykøbing Nordstrand. Het strand is overal kindvriendelijk aangezien het water hier slechts langzaam dieper wordt. In Sejerø Bugt liggen ook meerdere kindvriendelijke stranden met de Europese Blauwe Vlag, zoals Lumsås Strand en Gudminderup Strand met de lage duinen (ca. 5-6 km). In Sejerø Bugt kun je uitstekend windsurfen. Wat je echt niet moet missen zijn de prachtige zonsondergangen over zee, waar je vanaf het strand van kunt genieten.

Natuur

Het afwisselende en glooiende landschap is ontstaan tijdens de laatste ijstijd en staat in scherp contrast met het vlakke natuurgebied rond het Lammefjord en Siddinge. Hier kunnen jullie echt van heerlijke natuurbelevenissen genieten. Een uniek natuurgebied met uitstekende wandelpaden is Klint Bakker. Bij het bos Ulkerup Skov og Overdrev (bij Nykøbing Sjælland) kun je resten zien van huizen en dorpsvijvers van een vroeger bosdorp. Het gebied rond het Hønsinge Lyng is beschermd, maar je mag hier natuurlijk wel door het bosrijke gebied wandelen e.d. Bij Hovvig, ten oosten van Nykøbing, kunnen vogelliefhebbers genieten in het vogelreservaat.

Activiteiten

In de omgeving liggen meerdere golfbanen, o.a. de 9-holes Mensalgaard Pay & Play baan (3 km) en Odsherred Golfklub (5 km). Sportvissers kunnen prima vissen langs de kust of aan boord van een van de viskotters die uitvaren van Sjællands Odde (20 km) of Havnsø (37 km). Verder liggen er hier in de buurt 3 Put & Take vismeren. Heb je zin om een keertje te gaan bowlen, dan kun je terecht in het Bowlingcenter van Nykøbing Sjælland waar het ook leuk is voor de allerkleinste onder jullie. Verder kun je in de omgeving uitstekend wandelen en fietsen.

Bezienswaardigheden

In Højby ligt een van de best bewaard gebleven Jættestuer van Denemarken. Deze jættestue (soort graf) heeft 2 grafkamers, is 4,5 meter hoog en heeft een diameter van 26 meter. In de grafkamer is er plaats voor 98 mensen (3 km). Een tentoonstelling van de uitgegraven voorwerpen kun je zien in het nabijgelegen Stenstrup Museum (2 km). Nykøbing Sjælland is een gezellig stadje met een winkelstraat, terrasjes en een groot cultureel aanbod. In het pretpark Sommerland Sjælland vinden jullie ca. 60 attracties voor de hele familie (3 km). Breng een bezoekje aan Lumsås Mølle, een werkend molenmuseum waar het meel nog op de ouderwetse manier gemalen wordt. Bewonder de imponerende constructies, de witte molenwieken, het mooie interieur en koop evt wat meel om zelf een brood te bakken (6 km). In deze omgeving wonen veel kunstenaars en je ziet overal hun werkplaatsen en ateliers die zeker een bezoekje waard zijn.

Dagje uit

In Asnæs ligt Odsherreds Zoo Dyrepark met 600 dieren verdeeld over ca. 100 diersoorten (22 km). Maak een veertochtje met de boot van Havnsø (36 km) over Sejerø Bugt, naar het eilandje Sejerø dat het mildste klimaat van Denemarken heeft. Sejerø heeft een glooiend landschap, meerdere kleine strandjes, grafheuvels en een bautasteen (steen uit de vikingtijd). Het Sagnlandet Lejre bestaat uit 4 huizen en 8 kleine werkplaatsen uit de ijzertijd. Hier kun je varen in uitgeholde boomstammen, hout hakken met een bijl uit de ijzertijd of meel malen (58 km). In Roskilde ligt het Vikingeskibsmuseet met allerlei vikingsschepen. Het museum heeft een eigen eilandje en haven (68 km). Bezoek de hoofdstad Kopenhagen met veel cultuur, musea, muziek, theaters, galerieën, attracties zoals Tivoli, het Planetarium, het Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot met de kroonjuwelen, København Zoo en de langste winkelstraat van Europa 'Strøget'.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Nyrup

Zoek vakantiehuis