Huur een vakantiehuis op Omø - Boek hier

Vakantiehuizen op Omø, Seeland, Denemarken van verhuring

Beleef het ware eilandgevoel op het kleine, gezellige Omø in de Smålandszee.

 

Gastenbeoordelingen van Omø

 
 

gasten hebben Omø een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Omø ligt in de Smålandszee, het vaarwater tussen Seeland en Funen/Langeland, op ca. 50 minuten varen van de veersteiger Stigsnæs op West-Seeland. Omø heeft een oppervlakte van 4,5 km2, een kustlijn van ruim 12 km en bijna 200 vaste bewoners. Op dit gezellige, rustige eilandje liggen 2 dorpjes. Bij de veersteiger ligt Omø Kirkehavn. Hier vindt u een authentieke dorpssfeer met fraai onderhouden oude huizen, een actieve vissershaven, een jachthaven, een speelplaats, een grillbar en een kindvriendelijk badstrand. Midden op het eiland ligt Omø By, een mooi geconserveerd dorp met vakwerkhuizen, boerderijtuinen, een gezellige dorpsvijver, een kruidenierswinkel en een café. Boek uw vakantie op dit kleine, prachtige eiland, waar u zich in een andere tijd zult wanen. Hier kunt u zwemmen, ontspannen en genieten van de natuur en de ongelooflijke rust en stilte.

 

Strande

Bij de jachthaven bevindt zich een kindvriendelijk zandstrand met beachvolleybalveld, en overal langs de heuvel Draget liggen goede badstranden. Vanuit de haven en vanaf de stranden kunt u genieten van een prachtige zonsondergang met de meest fantastische kleuren.

Natuur

Omø heeft een bijzonder klimaat, en dankzij de ligging heeft het eiland de minste neerslag en de hoogste zomertemperaturen van Denemarken. De natuur op Omø is heel groen, ongerept en gevarieerd met kustgebieden, velden, weilanden, veengronden en het meer Omø Sø. Het eiland is heel vlak, maar vanaf het 24 meter hoge punt Skovbanken heeft u een mooi uitzicht over de haven, het dorp, het meer, het veengebied en de vuurtoren. Bij helder weer kunt u zelfs Funen, de brug over de Grote Belt en de archipel ten noorden van Lolland zien liggen. Het meer Omø Sø is omgeven door weidevelden met heel veel bloemen en allerlei verschillende vogels. In de rotswand van Skovklinten nestelen oeverzwaluwen. Op Omø kunt u genieten van de bruisende golven en de heldere sterrenhemel, die niet beïnvloed wordt door straatverlichting.

Activiteiten

Tijdens een vakantie op Omø kunt u genieten van de mooie oude huizen en de levendige maritieme sfeer. Zie hoe de veerboot, de vissersschepen en de zeiljachten aanmeren in de haven. Misschien heeft u geluk en kunt u rechtstreeks bij de vissers versgevangen vis kopen. U kunt zwemmen op de stranden van Draget, vissen langs de hele kust van het eiland en wandel- en fietstochten maken. Rond Omø Sø kunt u de rijke vogelfauna observeren. Omø is de ideale vakantiebestemming als u naar rust en stilte verlangt en weer nieuwe energie wilt opdoen voor het gewone dagelijkse leven.

Bezienswaardigheden

Bezoek Fiskernes Hus, een oude schipperskroeg met reddingsboeien en lantaarns, bij de veerbootsteiger. Hier kunt u vaak verse vis kopen. Omø werd in 1997 bezocht door de Cubaanse kunstenaar William Perez, die samen met de vissers van het eiland een toren van fuikstokken maakte. De toren heet Monomenta a la Unidad (monument voor de eenheid) en staat bij de haven. En bij het dorp Omø By staat een houten beeld, dat gemodelleerd is naar een vroegere boer uit het dorp. In het Cultuurhuis Loen kunt u kunstexposities bekijken en deelnemen aan allerlei culturele evenementen. Bezoek ook de Omø Kerk, een van de kleinste kerken van Denemarken. In het museum Historiens Hus kunt u kennismaken met de geschiedenis van het eiland. Het museum bevat een gedenkkamer voor de voormalige eigenaar van het huis, met foto’s van vervlogen tijden. Op de westpunt van het eiland staat de 22 meter hoge Omø Fyr, een gele, hoekige vuurtoren uit 1893.

Dagje uit

Bij Slagelse op het vasteland van Seeland kunt u de 1000 jaar oude Vikingburcht Trelleborg bekijken. Hier ziet u de resten van een grote ringburcht. In Trelleborgs museum kunt u reconstructies, modellen en tentoonstellingen van archeologische vondsten van opgravingen bekijken, zoals gereedschap, wapens en kleding. De kinderen zullen heel enthousiast zijn over een bezoek aan het pretpark BonBon-Land en Fantasy World in Holme-Olstrup op Zuid-Seeland. BonBon-Land bevat meer dan 70 buitenattracties voor het hele gezin, en Fantasy World biedt 10.000 m2 vol belevenissen en mechanische figuren uit alle delen van de wereld.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen op Omø

Zoek vakantiehuis