Huur een vakantiehuis in Ordrup - Boek hier

Vakantiehuizen in Ordrup, Seeland, Denemarken van verhuring

In Ordrup bij Sejerøbugten (de Baai van Sejerø) vindt u rust en prachtige natuur en strand; een ideale vakantiebestemming.

 

Gastenbeoordelingen van Ordrup

 
 

7 gasten hebben Ordrup een gemiddelde beoordeling van 4,43 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Ordrup ligt in Noord-West-Zeeland, tegenover Sejerøbugten (de Baai van Sejerø) en Storebælt (de Grote Belt), met Sjællands Odde in de achtergrond. Het heerlijke, rustige vakantiehuisgebied is omgeven door prachtige natuur, bos en water waar u kunt zwemmen, surfen, duiken, vissen en zeilen. Er is winkel- en eetgelegenheid in de omgeving. De dichtstbijzijnde grotere stad is Holbæk, 26 km zuidoostwaarts.

 
Mooie, heuvelachtige natuur achter de kust bij het vakantiegebied Ordrup Lange aanlegsteiger met aan het uiteinde een zwemsteiger bij het strand van Ordrup Bootjes aangemeerd aan de lange houten steiger bij Ordrup Het zandstrand van Ordrup is omgeven door een mooi bos
 

Strande

In het noordelijke deel van Ordrup ligt een kindvriendelijk zandstrand. Hier vindt u een strandterras met tafels en banken. Er is een rijrooster tot aan het water gelegd zodat rolstoelgebruikers zich hier ook kunnen bewegen. Er zijn ook goede surfmogelijkheden vanuit Ordrup. Bij Hønsinge Lyng (14 km noordwaarts) ligt een van de beste stranden van Odsherred; een heerlijk, kindvriendelijk badstrand met zand en lage duinen. Om het strand te bereiken moet u een brug oversteken die de kust en de zandbanken verbindt.

Natuur

Ordrup is omgeven door prachtige natuur; bos, water en de landtong Ordrup Næs, een gedeeltelijk beschermd natuurgebied met loof- en naaldbomen. Vanop de spits van de landtong kunt u het geluk hebben zowel bruinvissen als zeehonden waar te nemen. Bij Høve, 7 km noordwaarts, strekt het mooie bosgebied zich bijna helemaal tot aan de strandoever uit. Vesterlyngen bij Havnsø is het grootste heidegebied van Zeeland, met weiden, vennen, heidekruid en zeldzame flora. Het gebied is beschermd maar heeft een mooi, openbaar toegankelijk badstrand.

Activiteiten

Lang heel de kust van West-Zeeland zijn er goede mogelijkheden om te vissen, onder meer in de Put & Take-vismeren in de streek of op zee, aan boord van een vissersboot vanuit bijvoorbeeld Havnsø of Sjællands Odde. Hønsinge Lyng (14 km) beschikt over een minigolfbaan en er zijn meerdere golfterreinen in de streek, onder meer Odsherred Golfklub en Mensalgaard Pay & Play-Golfbane met 9 holes. Op verschillende plaatsen worden rijpaarden verhuurd. Op de landtong Ordrup Næs is er een wandelpad dat het hele natuurgebied doorloopt. Omwille van de gunstige wind op de landtong, is dit ook een populaire plek om te vliegeren. Heeft u zin in duiken, dan heeft u bij Ordrup Næs de kans om op ca. 50 meter van de kust overblijfselen te vinden van een oude woonplaats uit het stenen tijdperk.

Bezienswaardigheden

Bij de kerk in Fårevejle Kirkeby (3 km) ligt naar verluid de Earl van Bothwell begraven. In Høve ligt de mooie, oude Høve Mølle (de Molen van Høve), en van hier heeft u een prachtig uitzicht over Sejerøbugten (de Baai van Sejerø) en Sjællands Odde (7 km). Het dierenpark Odsherreds Zoo Dyrepark bij Asnæs biedt 600 dieren verdeeld over 100 soorten (8 km). Dragsholm Slot in Hørve is het oudste kasteel van Denemarken. De oorspronkelijke vesting uit de vroege Middeleeuwen heeft een gevangeniskerker en bijhorende spookverhalen. Bij het kasteel hoort een fraai kasteelpark (11 km). U kunt ook met de veerboot van de kleine aanlegplaats Havnsø (14 km) over Sejerøbugten oversteken naar het eiland Nekselø, dat mooie en interessante landschappen met een rijk dierenleven en grootse uitzichten te bieden heeft, of naar het eiland Sejerø, dat het mildste klimaat van Denemarken heeft en beschikt over een licht heuvelachtig landschap, talrijke kleine badstranden en verschillende grafheuvels en menhirs.

Dagje uit

Het hunebed bij Højby is een van de best bewaarde hunebedden met twee grafkamers van Denemarken. Het hunebed is 4,5 meter hoog, 26 meter in diameter en was grafkamer voor 98 mensen. Een tentoonstelling van de opgraving is te zien in het nabijgelegen Museum van Stenstrup (23 km). Het pretpark Sommerland Sjælland biedt meer dan 60 attracties voor het hele gezin; een gezellige kanotocht, een wilde rit op de glijbaan of een bezoek aan het grootste waterpretpark van Zeeland (25 km). Brengt u ook een bezoek aan de hoofdstad Kopenhagen, met haar rijke cultuurleven, musea, muziek, toneel, galeries, attracties en de langste winkelwandelstraat van Europa 'Strøget'. Hier vindt u onder meer attracties zoals Tivoli, het Planetarium, het Experimentarium, de Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot met de kroonjuwelen, København Zoo (de Dierentuin van Kopenhagen) en nog veel meer (78 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Ordrup

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Ordrup Vakantiehuis, Ordrup

   7 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: no   •   250 m tot water
   Reg. nr.: 90-4012

    
   1 week van EUR 454,-
    
  •  

   Ordrup Vakantiehuis, Ordrup

    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: no   •   1800 m tot water
   Reg. nr.: 90-4042

    
   1 week van EUR 672,-