Huur een vakantiehuis in Oro - Boek hier

Vakantiehuizen in Oro, Seeland, Denemarken van verhuring

Het kleine eilandje Orø met zijn prachtige natuur ligt in de op een na grootste zeearm van Denemarken, Isefjord, slechts enkele km van het vasteland.

 

Gastenbeoordelingen van Oro

 
 

gasten hebben Oro een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Op het 14 km2 grote Orø vindt u rust, frisse lucht, gezellige eilandsfeer, uitzonderlijke en mooie natuur, een rijk dierenleven, goede mogelijkheden om te vissen, strand, een dierenpark, fraaie oude dorpjes, smalle straatjes en welbewaarde vakwerkhuizen. De aantrekkelijke 'hoofdstad' van het eiland, Bybjerg, heeft een historische kerk, een streekmuseum, goede winkelgelegenheid en een herberg te bieden. Langs verschillende wegen op het eiland worden producten van de boerderijen verkocht. Op Orø kunt u zich ontspannen, in de natuur wandelen, aan watersport doen, vissen, vogels gadeslaan of genieten van de heel bijzondere atmosfeer die op een eiland heerst. Orø is met het vasteland verbonden via twee verschillende veerdiensten. De overtocht tussen Orø en Hammerbakke op het vasteland duurt minder dan 10 minuten en de veerboot vaart meerdere keren per uur. De overtocht naar Holbæk duurt ca. 30 minuten.

 

Strande

Het enige badstrand van Orø, 'Orøstrand', ligt bij Nørrestænge aan de noordwestkant van het eiland. Het strand biedt een fraai, schoon zandstrand en heeft de Blauwe Vlag (goede kwaliteit zwemwater).

Natuur

Orø wordt gekenmerkt door weelderige natuur en heeft talrijke gemarkeerde wandelpaden, uitgestrekte strandweiden, steile hellingen langs de kust, kleine bossen, aanplantingen en velden. Het eiland heeft een rijk vogelleven omdat het landschap talrijke voederplaatsen, rustplaatsen en broedplaatsen voor vogels biedt. Op Orø vindt u bovendien ook herten, vossen, hazen, fazanten, waterratten, mollen en de bijzondere groene kikker die in de vroege zomer gaat fluiten. De hoogste punten op het eiland zijn de heuvels Møllebjerg (29 m), Stensbjerg (28 m) en Elnebjerg (26 m).

Activiteiten

14 kilometer wandelpaden voeren u het hele eiland rond en geven u de gelegenheid de natuur van heel dichtbij te beleven. Aangezien Orø omgeven is door water, is het eiland uiterst geschikt om boottochten te maken of zelf met een roeiboot of kano op Isefjord te gaan varen. Het eiland biedt ook een overdekte minigolfbaan met 12 holes. Er zijn jollen en fietsen te huur en u kunt op het eiland ook aan paardrijden doen. Overal langs de kusten van het eiland zijn er goede mogelijkheden om te vissen.

Bezienswaardigheden

De kerk van Orø in Bybjerg werd in het midden van de 13de eeuw gebouwd en beschikt onder meer over een mooie oude doopvont en een figuur van Maria. Achter de kerk ligt het kleine museum 'Ourø minder', dat is ingericht als een voormalig armenhuis van het eiland. Hier wordt een historische collectie tentoongesteld van verschillende uitingen van het volksleven, oude gebruiksvoorwerpen, afbeeldingen van een sierbijl uit de vikingtijd en een kopie van een groot, gouden kruis van Orø. Bij de natuurschool aan het strand van Orø zijn 20 hectare land ingericht als savanne en dierenpark. Hier kunt u kennismaken met spannende dieren zoals bijvoorbeeld lama's, struisvogels, kangoeroes, vee uit de Schotse Hooglanden, neusberen, wasberen, krokodillen en tropische vogels in hun natuurlijke omgeving. De kruidentuin Orø Urtehave ligt in een vredige, landelijke omgeving en biedt 600 verschillende geneeskundige planten en kruiden.

Dagje uit

Vanuit de kleine, idyllische vissershaven Brønde kunt een overtocht maken naar Holbæk, een moderne handelsstad met gezellige straatjes en oude, gerestaureerde huizen. De overtocht is erg mooi en duurt ongeveer een half uur. In Holbæk kunt u onder meer winkelen, van de sfeer proeven in de gezellige havenbuurt en een museum bezoeken dat uit 13 historische gebouwen bestaat en het kader vormt voor muziek- en toneelvoorstellingen. Maakt u ook een wandeling langs het idyllische pad Strandmøllevej, van het centrum langs het fjord naar de jachthaven. In het vikingscheepvaartmuseum van Roskilde zijn schepen uit de vikingtijd, kopieën van vikingschepen en andere noordse boottypes tentoongesteld. Het museum beschikt bovendien over een eigen eiland en haven (32 km van Hammerbakke). Brengt u ook een bezoek aan de hoofdstad Kopenhagen, met haar rijke cultuurleven, musea, muziek, toneel, galeries, attracties en de langste winkelwandelstraat van Europa 'Strøget' (66 km van Hammerbakke).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Oro

Zoek vakantiehuis