Huur een vakantiehuis in Over Draaby Strand - Boek hier

Vakantiehuizen in Over Draaby Strand, Seeland, Denemarken van verhuring

Over Dråby Strand ligt bij het Isefjord, dicht bij de schone stranden en de vikingstad Frederikssund.

 

Gastenbeoordelingen van Over Draaby Strand

 
 

5 gasten hebben Over Draaby Strand een gemiddelde beoordeling van 4,60 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het vakantiegebied Over Dråby Strand ligt op de landtong Hornsherred en wordt vanuit het westen omgeven door het Isefjord en in het oosten door het Roskilde Fjord. Het zomerhuis gebied ligt slechts enkele honderden meters van het Isefjord. De dagelijkse boodschappen kun je in de directe omgeving doen. Wil je liever een groter aanbod, dan kun je bijv. Jægerspris (6 km) bezoeken, met interessante bezienswaardigheden zoals bijv. Jægerspris Slot of Frederikssund (10 km) het gezellige handelsstadje aan het Roskilde Fjord, met de vele viking attracties.

 
Bootjes op het ondiepe zwemwater bij het vakantiepark Over Dråby Strand De weg door het vakantiepark naar het strand van Over Dråby Strand Uitzicht op het ondiepe water bij de kust van het vakantiepark Over Dråby Strand Vakantiehuizen tussen de hoge bomen in het vakantiegebied Over Dråby Strand
 

Strande

Landerslev Strand, nabij het zomerhuisgebied, is een 3 km lang zandstrand met ondiep water, zandbanken en kleine, kindvriendelijke, plassen. Maak ook eens een uitstapje naar Kulhuse (12 km) met het heerlijke zandstrand direct aan Kulhuse Havn. Het strand heeft de Europese Blauwe Vlag. Tussen Kulhuse en het dorpje Lynæs is het Roskilde Fjord vanwege de optimale windcondities uitermate geschikt voor windsurfers.

Natuur

In het bos, Nordskoven, staan de oudste eikebomen van Denemarken. In het bos zijn ontelbare wandel- en fietspaden (12 km). Het meer Arresø, 40 km2, is het grootste meer van Denemarken. Langs het meer kunnen jullie prima wandelen en fietsen. Een fietstochtje rond het meer is ongeveer 50 kilometer. Bovendien kun je ook een zeiltochtje op het meer maken met het schip M/S Frederikke. Dicht bij Arresø ligt het beschermde natuurgebied Tibirke Bakker (40 km), een prachtig natuurgebied met heide bedekte heuvels en diverse uitzichtpunten waarvandaan je een overzicht hebt over Arresø, het bos Gribskov en een stukje van het Roskilde Fjord.

Activiteiten

Visliefhebbers hebben goede vangstmogelijkheden langs de kust, op zee of in een van de nabij gelegen Put & Take vismeren. Golfers kunnen terecht op diverse golfbanen. De dichtstbijzijnde is Frederikssund Golf Klub, slechts 5 km van het zomerhuisgebied.

Bezienswaardigheden

In de botanische tuin Gerlevparken kun je ca. 5000 planten bewonderen (5 km). De molen, Jægerspris Mølle is nog steeds in werking en in de zomer kun je hier vers gemalen meel kopen (5 km). Jægerspris Slot werd gebouwd in de middeleeuwen, hier vinden jullie diverse tentoonstellingen en een mooi slotpark (6 km). Frederikssund is een gezellige handelsstad aan het fjord met een winkelstraat, goede restaurants en allerlei activiteiten. De stad was de thuisbasis voor de vikingen. In de zomer wordt hier dan ook elk jaar weer het vikingspel opgevoerd (10 km). Bezoek ook het J.F. Willumsens Museum in Frederikssund, met uitsluitend werken van J.F. Willumsen, zoals schilderijen, tekeningen, grafieken, keramiek, sculpturen en foto's. Bij Skibby kun je het Selsø Slot bezoeken, met een gevangenhol en de voornaamste ridderzaal van het land (12 km).

Dagje uit

Kulhuse ligt op het puntje van Hornsherred, en hiervandaan is er een veerdienst naar het dorpje Sølager. Kulhuse is een oud plattelandsplaatsje, waar de oude goed bewaard gebleven huisjes van getuigen (12 km). Niet alleen in Frederikssund, maar ook in het Vikingemuseet in Roskilde krijg je een goede indruk van de geschiedenis van de vikingen (38 km). Bezoek in Blistrup het Nordsjællands Sommerpark met allerlei attracties en activiteiten voor jong en oud (49 km). Het wereldberoemde museum voor moderne kunst 'Louisiana', ligt in Humlebæk. Het prachtige gebouw en het mooie park direct aan het Øresund, zijn zeker een bezoekje waard (53 km). Breng ook een bezoekje aan Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken met heel veel cultuur, attracties en bezienswaardigheden, zoals Tivoli, het Experimentarium, het Planetarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg slot met de kroonjuwelen en de langste winkelstraat 'Strøget' van Europa (63 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Over Draaby Strand

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Over Draaby Strand Vakantiehuis, Over Draaby Strand

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   50 m tot water
   Reg. nr.: 94-2007

    
   1 week van EUR 618,-
    
  •  

   Over Draaby Strand Vakantiehuis, Over Draaby Strand

    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   130 m tot water
   Reg. nr.: 94-2005

    
   1 week van EUR 1063,-