Huur een vakantiehuis in Reerso - Boek hier

Vakantiehuizen in Reerso, Seeland, Denemarken van verhuring

Reersø is een gezellig en rustig vakantieplekje, omgeven door een heerlijke natuur aan de westkust van Zeeland.

 

Gastenbeoordelingen van Reerso

 
 

12 gasten hebben Reerso een gemiddelde beoordeling van 4,50 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het plattelandsplaatsje Reersø, op het schiereiland met dezelfde naam, heeft een heerlijk dorpsmilieu met dicht bijeen gelegen oude, met riet bedekte, boerderijen uit de 18e eeuw. Geniet van de sfeer in de kleine haven en de jachthaven en maak lange wandelingen in de mooie natuur. Het vakantiepark ligt op 9 km van het stadje Gørlev en 26 km van de wat grotere stad Kalundborg. In beide stadjes vindt u winkels, maar voor de dagelijkse boodschappen kunt u ook binnen een straal van 4 km van uw vakantiehuis terecht.

 
Heerlijk zwemwater bij het strand van het vakantiepark Reersø op West-Seeland Volleybalnet op het zandstrand bij de vakantiehuizen van Reersø Idyllische en goed onderhouden herberg in het dorpje Reersø De grote, gezellige jachthaven van Reersø
 

Strande

Mullerup Strand (5 km) is een heerlijk zandstrand met de Europese Blauwe Vlag. Op de noordzijde van het schiereilandje Reersø ligt in een kleine bocht Reersø Nordstrand, een bijzonder goed strand met fijn wit zand. Hier vinden jullie ook een beachvolleybaan (6 km). Het strand van Bjerge (13 km) bestaat uit Bjerge Sydstrand en Bjerge Nordstrand. Beide zandstranden hebben helder water en de Europese Blauwe Vlag. Speciaal Bjerge Sydstrand is bijzonder kindvriendelijk, aangezien er niet zo'n een sterke stroom staat en het water slechts langzaam dieper wordt. Bij eb ontstaan er kleine zandbanken die haast tot aan het strand komen. In het zuidelijke deel, bij Bjerge Sydstrand, ligt een beachvolleybaan en een speelplaats. Naast zwemmen, beachvolleyballen, wandelen en allerlei andere strandactiviteiten kun je hier ook uitstekend surfen, zeilen en vissen.

Natuur

Het vakantiehuisgebied is omgeven door bossen en beschermde natuurgebieden, de kusten bestaan uit duinen, strand en strandweilanden. Dit schiereiland heeft een bijzondere natuur. U krijgt de beste indruk door de Kløverstierne (Klaverpaden) op het eiland te volgen. De route Dronningerunden van 2,4 km leidt door het oude centrum en naar de haven, de route Det åbne Landskab van 5,4 km is een ideale hardlooproute, Flasken van 7,5 km leidt van het stadscentrum naar de waterkant, en via de route Øen rundt van 10 km krijgt u de prachtige natuur van Reersø te zien. In het oosten liggen 3 moerasgebieden, Flasken, Skiften en Vejlen, met veel verschillende vogels en interessante bloemen en planten. Het mooie Tissø is het op 3 na grootste eiland van Denemarken en ligt op 23 km van Reersø.

Activiteiten

De baai Musholm Bugt en het westelijke deel van het schiereiland Reersø zijn zeer geschikt voor de hengelsport, maar ook in de beek Halleby Å of in het kanaal Sukkerkanalen, die beide van het meer Tissø naar het strand bij Bjerge lopen, kun je uitstekend vissen. Verder zijn er goede visstekkies langs de kusten, o.a. is Bjerge Klint een geliefd plekje, zeker als het laagtij is. In het meer Tissø zwemmen alleen maar zoetwatervissen. In de buurt van Bjerge liggen meerdere golfbanen. De dichtstbijzijnde golfclubs liggen in Korsør (ca. 30 km), Kalundborg (ca. 33 km), en Sorø (ca. 42 km). Het gebied met het lange, goede strand is geschikt voor allerlei strandactiviteiten.

Bezienswaardigheden

Het veelzijdige landbouwmuseum Fløjgården heeft een grote, privé, verzameling landbouwmachines uit de periode 1850-1950, in totaal 2000 voorwerpen. De Belgische trekpaarden van de boerderij, worden nog regelmatig voor de oude wagens en landbouwmachines gespannen (ca. 2 km). Op Reersø vindt u ook het interessante, kleine Reersø Museum - een oude boerenwoning uit de 18e eeuw. Breng daarnaast een bezoek aan het Reersø Amerikanerbil Museum, met ca. 70 mooie oldtimers uit de jaren 1947-1995, het idyllische, oude huis Fårehuset en de gedenkstenen Mindestenene in Mullerup Mose, die de plaatsen markeren waar vondsten van jagers en vissers uit de steentijd de geschiedenis van Denemarken hebben veranderd.

Dagje uit

Bezoek het levendige handelsstadje Kalundburg met het interessante havenmilieu, het oude, middeleeuwse stadsdeel met smalle straatjes, vakwerkhuizen, de enigste kerk van Denemarken met vijf torens en Kalundborgs Museum (26 km). De tuinen, Birkegårdens Haver bij Tågerup zijn een vreugde voor het oog. Geniet van deze Engelse, Japanse en Deense tuinen (28 km). Maak eens een uitstapje met de veerboot vanuit Havnsø, naar het eilandje Sejerø, met het heuvelachtige landschap, vele kleine stranden, meerdere jættestuer en een bautasteen (steen uit de vikingtijd). Sejerø heeft bovendien het mildste klimaat van Denemarken. In het Odsherreds Zoo Dyrepark nabij Asnæs, leven 600 dieren van verschillende soorten en maten (55 km). Het leuke pretpark Sommerland Sjælland heeft 60 attracties voor de hele familie. Hier ligt ook het grootste waterparadijs van Sjælland. Echt een leuk dagje uit voor jong en oud (71 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Reerso

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Reerso Vakantiehuis, Reerso

   9 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   25 m tot water
   Reg. nr.: 91-1520

    
   1 week van EUR 548,-
    
  •  

   Reerso Vakantiehuis, Reerso

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   200 m tot water
   Reg. nr.: 91-1522

    
   1 week van EUR 465,-