Huur een vakantiehuis in Rodvig - Boek hier

Vakantiehuizen in Rodvig, Seeland, Denemarken van verhuring

Een charmerend kustplaatsje nabij Stevns Klint met haven, marina, strand, verse vis en een heerlijke natuur.

 

Gastenbeoordelingen van Rodvig

 
 

25 gasten hebben Rodvig een gemiddelde beoordeling van 4,32 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
A.J., Heerhugowaard bezocht het gebiet van
 
21-04-2019 aan 28-04-2019

Stevns klint oploop afstand prachtige zee-inham met kalkrotsen en strand


Sol og Strand gast bezocht het gebiet van
 
12-05-2018 aan 19-05-2018

Wij zijn met de trein ( vlakbij) naar Kopenhagen geweest! Top


 

Omgeving

Het gezellige havenplaatsje Rødvig ligt in een rustig en natuurschoon gebied op het schiereilandje Stevns, aan de oostkust van Zuid-Sjælland - aan de Fakse Bugt en de Oostzee. Rødvig wordt gekenmerkt door de sfeervolle visserij - en de jachthaven. Hier kun je o.a. vers gevangen vis kopen, een zeiltochtje maken langs de spectaculaire kustlijn en Stevns Klint, welke zich niet ver van het plaatsje bevindt. Het kenmerk van Rødvig is de grote, witte vuursteenoven aan de haven, deze oven werd vroeger gebruikt om van vuursteen, vuursteenpoeder te maken. Rødvig heeft goede inkoopsmogelijkheden en meerdere eetgelegenheden. Op korte afstand van Rødvig vind je bossen, kalk- en krijtgroeves, musea, attracties, bezienswaardigheden en handelssteden.

 

Strande

Klintestranden in Rødvig is een prima zandstrand met ondiep, en dus kindvriendelijk, water en de Blauwe Vlag. Het strand begint ten zuiden van de visserijhaven en strekt zich langs het plaatsje. Het strand wordt gedeeltelijk afgeschermd door vegetatie. Hier kun je zwemmen, zonnebaden en allerlei strand- en watersportactiviteiten beoefenen.

Natuur

Rødvig wordt omgeven door de zee, een spectaculaire kustlijn met krijtrotsen, strand, velden en bossen. Net ten noorden van Rødvig, ligt de 15 km lange Stevns Klint. Een grote steile, 40 m hoge witte krijtrots, gelegen aan de kust. Geniet van deze bemerkingswaardige krijtrots vanaf de uitzichtpunten of de kust bij Højerup, Boesdal Kalkbrud of Holtug Kridtbrud. Van Rødvig tot Boesdal kun je langs het strand wandelen. Bij de krijtgroeve Holtug Kridtbrud, kunnen botanisch geinteresseerde zeldzame planten vinden (13 km). Gjorslev Bøgeskov bij Holtug is een mooi dicht begroeid beukenbos, helemaal tot aan de waterkant, met én mooi uitzicht over Køge Bugt en naar de kust van Zweden. Aan de kust kun je een bezoekje brengen aan de bijna 100 jaar oude traiterie (18 km noordwaarts). Feddet is een 5 km lang schiereiland met een afwisselende natuur. Dit beschermde heidegebied met duinen en strandweilanden heeft een rijk vogelleven, dat je kunt observeren vanuit de vogeltoren (39 km).

Activiteiten

Bij het Klintestrand in Rødvig kun je zwemmen, zonnebaden, windsurfen, vissen, zeilen en duiken. Zin in een stevige wandeling, volg dan het pad 'Stevns Klint Trampesti', welke begint bij Rødvig Havn en naar het noorden loopt tot aan Bøgeskov havn, een traject van ca. 20 km. Vallø Golfklub heeft een mooi golfparcours met 27 holes: een 18-holes langbaan en een 9-holes Pay & Play intermediate-baan. Verder is er een drivingrange, inspeelgreen en een clubhuis (20 km). Rønnede Golfklub heeft voor greenfee-spelers een natuurschone en interessante 18-holes golfbaan (30 km). In Fakse kun je deelnemen aan een rondleiding door de bekende Faxe Brouwerij. De rondleiding eindigt met een proeverij (26 km).

Bezienswaardigheden

Rødvig Skibsmotormuseum toont motoren van allerlei schepen, achter het museum ligt de, op het land getrokken, museumkotter Vivi. Wat je zeker niet moet missen is de grootste bezienswaardigheid van Rødvig en Stevns, de 15 km lange en 41 m hoge krijtrots Stevns Klint. 'Flagbanken', bij Stevns Natur Center is het meest dramatische punt van Stevns Klint, met een uniek uitzicht. Op het randje van deze krijtrots ligt de oude kerk, Højerup Gl. Kirke. Stevns Museum in Højerup is en ontdekkingsreis terug in de tijd, met oude ambachten, oud speelgoed, flessenscheepjes, nalatenschappen van zeeslagen, visspullen, brandspuiten en een geologische tentoonstelling over dinosaurussen en de kalkrijke ondergrond van dit gebied (5 km). Gjorslev Gods in Holtug is het grootste middeleeuwse slot van Denemarken, dat omgeven wordt door een 10 ha groot park, dat vrij toegankelijk is gedurende de daguren. Het park is een engelse landschapstuin met een meer, vrijstaande bomen, rozenbedden en clematis (13 km).

Dagje uit

Østsjællands Museum Fakse toont ca. 500 verschilende fossielsoorten en versteningen (26 km). In de kalkgroeve Fakse Kalkbrud, welke ca. 45 m diep is, kun je zelf fossielen en versteningen vinden van o.a. haaien en krokodillen die hier miljoenen jaren geleden geleefd hebben. Bonbonland in Holme Olstrup heeft maar liefst 70 attracties en activiteiten voor het hele gezin; de wilde achtbaan 'Vild-svinet', de raftingbaan, de draaimolens, het circus, het kindertheater, het zeerovermeer en nog veel meer (42 km). De hoofdstad Kopenhagen, met het levendige cultuurleven, de musea, theaters, galerieën, attracties, bezienswaardigheden, alsmede de langste winkelstraat van Europa 'Strøget', en natuurlijk Tivoli, het Planetarium, Guinness World Records, Ripley's Believe it or Not, H.C. Andersen Eventyrhuset, Carlsberg Glyptotek, København Zoo etc, ligt slechts op een afstand van 74 km van Rødvig.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Rodvig

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Rodvig Vakantiehuis, Rodvig

   7 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 10   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   200 m tot water
   Reg. nr.: 92-6004

    
   1 week van EUR 740,-
    
  •  

   Rodvig Vakantiehuis, Rodvig

   10 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   175 m tot water
   Reg. nr.: 92-6006

    
   1 week van EUR 412,-
    
  •  

   Rodvig Vakantiehuis, Rodvig

   8 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: no   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 92-6007

    
   1 week van EUR 754,-