Huur een vakantiehuis in Rosnæs - Boek hier

Vakantiehuizen in Rosnæs, Seeland, Denemarken van verhuring

Op het meest westelijke punt van Zeeland bevindt zich een groots en uniek natuurgebied; het schiereiland Røsnæs.

 

Gastenbeoordelingen van Rosnæs

 
 

gasten hebben Rosnæs een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Røsnæs ligt aan Sejerøbugten (de Baai van Sejerø) en is naar verluid het droogste en zonnigste gebied van Denemarken. Het schiereiland is 15 km lang en heeft innemende natuurgebieden met bossen, glooiingen, velden, meren, weiden en moerassen te bieden. Wegens het heuvelachtige landschap is vanaf meerdere punten op Røsnæs een mooi uitzicht over Storebælt (de Grote Belt). Op het meest westelijke punt van het schiereiland ligt de 15 meter hoge vuurtoren Røsnæs Fyr, die uit 1844 dateert. De streek is ideaal voor natuurliefhebbers, vogelliefhebbers en sportvissers. Er zijn inkoopmogelijkheden in de omgeving. De dichtstbijzijnde grotere stad is Kalundborg, die 15 km van Røsnæs ligt.

 

Strande

Het strand bij Røsnæs is een kiezel- en zandstrand. Het waterpeil varieert sterk naargelang de getijden en er zijn steile hellingen die naar het strand aflopen. Mist u vooral niet de prachtige zonsondergang over Storebælt (de Grote Belt). Bij Saltbæk Vig, 15 km oostwaarts, bevindt zich een mooi badstrand.

Natuur

Røsnæs is een fantastisch, heuvelachtig natuurgebied met bos, groene hellingen, velden, meren, moerassen en talloze paadjes en uitzichtpunten. Røsnæs heeft een rijk dieren- en vogelleven. Het schiereiland is een van de weinige plekken in Denemarken waar u de beschermde vuurpad kunt horen kwaken. Hier leven ook kleine hagedissen. Het bos Baunebjerg Skov is wellicht het mooiste bos op de spits van Røsnæs. In Skanseskoven bevinden zich betonfundamenten uit de Tweede Wereldoorlog en kunt u vogels bestuderen. Bij de kust voor het bos zijn zeehonden te zien. Op Røsnæs zijn er verschillende wandelroutes aangeduid, onder meer door de bossen. Vanop het uitkijkpunt Vågehøj, 55 meter boven de zeespiegel, heeft u een fantastisch uitzicht over het schiereiland, Sejerøbugten (de Baai van Sejerø), Fyn (Funen), Samsø, Mols en de brug over Storebælt (de Grote Belt).

Activiteiten

Enkele kilometers van het vakantiegebied op Rosnæs vandaan ligt Kalundborg Golfklub, met een baan van 18 holes. Langs de kusten van het schiereiland zijn er goede mogelijkheden om aan sportvissen te doen. Vanuit de haven van Rosnæs worden ook zeevisserijtochten met vissersboten georganiseerd. De unieke, afwisselende natuur op het schiereiland nodigt uit tot wandeltochten langs de gemarkeerde paden.

Bezienswaardigheden

Naast zijn prachtige natuur heeft het schiereiland ook een antal galeries en werkplaatsen te bieden. Bezoekt u ook de levendige handelsstad Kalundborg met de interessante haven, de unieke Middeleeuwse stadswijk met smalle straatjes en welbewaarde vakwerkhuizen, de enige kerk met 5 torens van Denemarken, de vele tentoonstellingen, het sfeervolle stadscentrum met zijn restaurants en winkels en Kalundborg Museum, waar vondsten uit de vikingtijd van Tissø zijn tentoongesteld (15 km).

Dagje uit

Aan de oostkant van Tissø liggen niet minder dan 7 landgoederen met prachtige alleeën, omgeven door velden en bossen, daaronder 3 middeleeuwse landgoederen: Søbygård, Kattrup en Selchausdal (ca. 36 km). De vikingburcht Trelleborg is een 1000 jaar oude vikingvesting. Het plaatselijke museum biedt tentoonstellingen van vondsten van opgravingen (gereedschap, wapens, kledingstukken enz.) en reconstructies (50 km). Het pretpark Sommerland Sjælland biedt meer dan 60 attracties voor het hele gezin; een gezellige kanotocht, een wilde rit op de glijbaan of een bezoek aan het grootste waterpretpark van Zeeland (70 km). Brengt u ook een bezoek aan de hoofdstad Kopenhagen, met musea, muziek, toneel, galeries, attracties en de langste winkelwandelstraat van Europa 'Strøget'. Hier vindt u onder meer attracties zoals Tivoli, het Planetarium, het Experimentarium, de Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot met de kroonjuwelen, København Zoo (de Dierentuin van Kopenhagen) en nog veel meer (105 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Rosnæs

Zoek vakantiehuis