Huur een vakantiehuis in Roneklint - Boek hier

Vakantiehuizen in Roneklint, Seeland, Denemarken van verhuring

Roneklint ligt aan Fakse Bugt tussen de indrukwekkende krijtrotsen van Stevns Klint en Møns Klint.

 

Gastenbeoordelingen van Roneklint

 
 

gasten hebben Roneklint een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Slechts enkele honderden meters van het mooie Præstø Fjord, ligt het zomerhuisgebied in een rustige natuur, waar je allerlei activiteiten kunt ondernemen, zoals fietsen, wandelen of zeilen. Enkele kilometers hiervandaan toont de natuur zich van een heel andere, bijzonder indrukwekkende, kant. Bezoek namelijk eens de steile krijtrotsen van Møns Klint (45 km naar het zuidoosten) en Stevns Klint (56 km naar het noordoosten) en geniet van dit prachtige fenomeen en de prachtige uitzichten vanaf de klinten. Vanaf het zomerhuisgebied, is het ondanks de rustige ligging, niet ver naar de diverse supermarktjes, binnen een straal van 6 km kun je de dagelijkse boodschappen doen. De dichtstbijzijnde grotere stad met vele winkels en bezienswaardigheden is Vordingborg (25 km).

 

Strande

Het vakantiehuisgebied ligt slechts enkele honderden meters van een goed strand. Op het schiereiland Feddet vinden jullie een schoon, breed en wit zandstrand met kleine duinen en heerlijk zwemwater (26 km).

Natuur

Præstø Fjord is rijk aan watervogels en hier kun je verschillende zwem- en duikeenden observeren. Feddet, een 5 km lang schiereiland, dat zich uitstrekt door het Præstø Fjord, heeft een afwisselende natuur. Het beschermde heidegebied met duinen en strandweilanden, heeft bovendien een rijk vogelleven dat je kunt bestuderen vanuit de vogeltoren. Zowel Præstø Fjord als het kleine eilandje Madderne en het Feddet, zijn bescherme vogelgebieden. Møns Klint (45 km) is een geliefd toeristisch uitstapje. De verschillende lagen krijt, klei en grind, zorgen ervoor dat de Klint nog steeds in beweging is. Stevns Klint (56 km) is met zijn krijtwitte rotsen zeker 40 meter hoog. De bijzonder indrukwekkende klint heeft meerdere fantastische uitzichtpunten. Het meest spectaculaire plekje op Stevns Klint is Flagbanken.

Activiteiten

Ben je een sportvisser, dan kun je vissen in het Præstø Fjord, op Feddet of in het Put & Take meer Vesterled (15 km). In het Røneklint Kajakcenter kun je eens een kajak huren en op eigen houtje een tochtje maken in het water van Roneklint Strand. Op het beschermde schiereiland Feddet, worden wandel- en paardrijtochten georganiseerd (26 km). Rønnede Golfklub (31 km) heeft een natuurschone 18-holes golfbaan. In Rønnede vinden jullie ook een zweefvliegclub.

Bezienswaardigheden

Bezoek de vuurtoren van Roneklint, de toren is gebouwd in 1894. Præstø, ca. 14 km, is een charmerend oud handelsstadje, gelegen aan het Præstø Fjord. Hier vinden jullie vele winkels, goede restaurants en gezellige cafeetjes. Neem ook een kijkje in de pottenbakkerij Rødeled en geniet van het historische sfeertje en zie hoe ze van een klomp klei een mooie schaal draaien. Breng ook een bezoekje aan het mooi gelegen handelsstadje Vordingborg (25 km) met de vele bezienswaardigheden en activiteiten. Het kenmerk van Vordingborg is de Gåsetårnet. De toren maakt deel uit van een van de grootste middeleeuwse slotruïnes van Denemarken. Het Geologische Museum in Fakse (30 km) heeft een tentoonstelling bestaande uit ca. 500 fossielen. Fakse Kalkbrud is een 45 meter diepe afgraving, waar je bijvoorbeeld nog fossielen van haaien en krokodillen, die hier miljoenen jaren geleden geleefd hebben, kunt vinden.

Dagje uit

Maak eens een boottochtje over het Præsto Fjord, aan boord van de toerboot Fjordkaperen. De boot vaart van Præstø naar Fed Havn op Feddet. In Holme-Olstrup ligt het waanzinnig leuke pretpark Bonbonland (41 km) met 70 activiteiten en attracties voor zowel jong als oud, met glijbanen, carrousels, raftingbanen, een circus, kindertheaters en nog veel meer leuks. Gisselfeld Slotpark is een van de mooiste tuinen van Noord-Europa met vele botanische zeldzaamheden. Het park is in Engelse stijl aangelegd en je hebt er vrij toegang (42 km). In Knuthenborg Safaripark bij Bandholm op Lolland, (84 km) leven de wilde dieren in hun 'natuurlijke' omgeving. Bezichtig de neushoorns, giraffen, zebra's, struisvogels en antilopes direct vanuit jullie auto. Bezoek ook eens de hoofdstad Kopenhagen, met vele attracties zoals Tivoli, het Experimentarium, Carslberg Glytotek, Rosenborg Slot met de kroonjuwelen, København Zoo en de langste winkelstraat 'Strøget' van Europa (100 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Roneklint

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Roneklint Vakantiehuis op het platteland, Roneklint

    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   250 m tot water
   Reg. nr.: 92-4002

    
   1 week van EUR 344,-