Huur een vakantiehuis in Roskilde - Boek hier

Vakantiehuizen in Roskilde, Seeland, Denemarken van verhuring

Natuurschoon gebied aan het Roskilde Fjord, en nabij één van de oudste steden van Denemarken.

 

Gastenbeoordelingen van Roskilde

 
 

8 gasten hebben Roskilde een gemiddelde beoordeling van 4,50 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Sol og Strand gast bezocht het gebiet van
 
14-09-2019 aan 24-09-2019

De kleine bakker in Gevninge is een aanrader.


 

Omgeving

Roskilde is de ideale vakantiebestemming voor een familievakantie aan het water, natuurbelevenissen, Deense cultuur en geschiedenis. Als je vakantie viert op Sjælland, kun je genieten van ontspannen dagen aan het strand, kastelen en slotten bezoeken, lange wandelingen maken in de bossen, boottochtjes maken naar de nabijgelegen eilandjes, dollen in één van de pretparken, bijvoorbeeld Sommerland Sjælland, of genieten van de culturele activiteiten in Kopenhagen. Jullie vakantiegebied ligt in het natuurschone gebied rond het Roskilde Fjord. In het fjord leven vele vogels, je kunt er zwemmen, vissen of wandelen langs het fjord en door het omliggende landschap. Binnen een radius van 3 km kun je de dagelijkse boodschappen doen, en op ca. 15 km afstand ligt Roskilde, één van de oudste steden van Denemarken. Roskilde heeft een schitterende domkerk, interessante musea en goede shopmogelijkheden.

 

Strande

Aan Roskilde Fjord heb je vele strandjes met zwemmogelijkheden, maar wil je eens naar een ander strand toe, dan is bijvoorbeeld het kindvriendelijke strand Herslev Strand (3 km) een goed alternatief. Het water is hier ondiep en de bodem bestaat uit grof zand. Op ca. 5 km van jullie vakantiewoning, nabij Borrevejle Centret vind je een strandje met grof zand en grasarealen. Hier kun je bovendien een kano huren als je graag de streek vanaf het water wilt bekijken.

Natuur

In het natuurreservaat Roskilde Fjord, is de waterstand in de ochtend erg laag, met hier en daar waterplassen. Hier vind je dan ook een groot aantal waadvogels die hier broeden. Maak eventueel een tochtje met een vikingschip of een modernere boot en geniet van magnifieke uitzicht over het Fjord. Hedeland (22 km) is een 15 km2 groot, en kunstmatig aangelegd natuur- en recreatiegebied, met steppen, meren, bossen, heuvels en een interessante flora en fauna. Het hoog gelegen bos, Lystryp Skov (42 km), maakt deel uit van een smeltdal dat ontstond aan het einde van de laatste ijstijd. Het oostelijke deel van het bos is één van de meest heuvelachtige gebieden van Denemarken. Het westelijke deel is vlakker met grote open plekken in het bos.

Activiteiten

Als golfliefhebber zit je in dit gebied goed, Roskilde Golf Klub ligt slechts 10 km van het vakantiehuisgebied, Holbæk Golfklub (24 km) heeft een unieke ligging en dit maakt het golfspel tot een bijzondere belevenis. Binnen een radius van 20 km in en rond Roskilde vind je vele verschillende activiteitsmogelijkheden. Bezoek het Roskilde Bowling Center, het familiezwembad Roskilde Badet, of de 1250 m lange gocartbaan in het Roskilde Racing Center. Ga je graag eens vissen, dan kun je vissen op forel in het Roskilde Fjord, of ga naar het vispark Roskilde Fiskeland (14 km) met 2 vismeren en diverse faciliteiten, zoals een speelplaats, toiletten, grill, kampvuur, visschoonmaakplaats en parkerings-plaatsen. Een echte aanrader is een nostalgisch tochtje met de veteraantrein van Hedelands Veteranbane (22 km).

Bezienswaardigheden

Roskilde, is één van de oudste steden van Denemarken. Duizend jaar geleden was het de handelsplaats van de vikingen. Sindsdien heeft Roskilde zich ontwikkeld tot een belangrijke stad. Één van de vele bezienswaardigheden is de mooie Roskilde Dom, met het rode baksteen. In de kerk vind je graven van onder andere de koninklijke familie, maar ook een interesant museum dat de geschiedenis van de Domkerk nader belicht. Bekijk de kostbare grafkleding van de kinderen van Koning Christian IV. In het Vikingeskibsmuseet in Roskilde kun je schepen uit de vikingtijd bekijken, maak een tochtje op het Fjord aan boord van een echt vikingschip (15 km). De vele grafheuvels in het gebied rond Bramsnæs getuigen van de alhier aanwezige nederzettingen in lang vervlogen tijden. Aan de noordzijde van het beekdal, Ejby Ådal, ligt de bautasteen 'Troldbykællingen', en in het Bramsnæs Museum in Kirke Hyllinge kun je meer aan de weet komen over hoe men hier vroeger geleefd heeft (14 km).

Dagje uit

In Skibby (23 km) ligt Selsø Slot. Het slot huisvest een interessant museum en een ridderzaal, met een prachtig plafond en 2 grote Versailles-spiegels. In Holbæk (26 km) kun je prima winkelen, slenteren langs de jachthaven of een bezoekje brengen aan het Holbæk Museum dat uit 13 historische gebouwen bestaat. In het historische doe-en-beleef-center Andelslandsbyen Nyvang, nabij Holbæk, kun je een oude smederij bezichtigen en allerlei lekkernijen proeven die gemaakt worden in de grote keuken. Dragsholm Slot bij Hørve (50 km) is één van de oudste slotten van Denemarken. Deze oorspronkelijke vesting, met onderaardse gangen, een gevangenis en spoken, dateert uit de vroege middeleeuwen. Maar ook Kopenhagen (50 km) met Tivoli, Nyhavn, Strøget, de vele musea, het Operahuset, Planetarium, om maar enkele voorbeelden te noemen, is zeker een bezoek waard. Graag een dagje naar een pretpark met het hele gezin, dan is Sommerland Sjælland bij Nykøbing absoluut aan te bevelen (60 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Roskilde

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Roskilde Vakantiehuis, Roskilde

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   100 m tot water
   Reg. nr.: 94-4601

    
   1 week van EUR 924,-
    
  •  

   Roskilde Vakantiehuis, Roskilde

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 7   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 2   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 94-4602

    
   1 week van EUR 558,-